Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 2024(En Uygun ve Avantajlı)

Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılır? Kart Yapılandırma Yöntemleri, Kredi Kartı Borcu Nasıl Taksitlendirilir? Kredi Kartı Borcu En Kolay Nasıl Azaltılır? , Kredi Kartı Borcu Nasıl Kapatılır?

Günümüzde 80 Milyonluk Türkiye’nin maalesef 8 Milyon civarında kişinin kredi kartı borcu bulunmakta. Günümüzde bankalar yüksek faiz uygulamaları nedeniyle borçlarda çığ gibi büyümekte. Hele ki borçlar ödeyemeyecek duruma geldiğinde git gide dibi görmeye başlanabiliyor. Aslında borcunuz varsa ilk yapmanız gereken harcamalarınızı kontrol altına almak. Borç gelirinizden yüksekse ne kadar tasarruf yapsanız da maalesef sıkıntı büyüyecektir.

Sizler için 6 tane mantıklı yöntemi derledik. Yöntemler ile borcunuzdan en azından biraz kurtulabilir yada ileriye erteleyebilirsiniz. Fakat siz siz olun kredi kartını alırken limit konusunda çok dikkat edin ve maaşınız kadar limit tanımlatın.

 

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 1

Öncelikle ilk yapmanız gereken kredi kartı veren bankanızla görüşmeniz. Kredi kartı borcunuz yasal mevzuat gereği % 1.84 faiz ile tekrar yapılandırılabilmektedir. Tüm bankalar yasa gereği borcunuzu maximum 12 taksite bölebilirsiniz.  Örneğin 5.000 TL lik bir borcunuz var. 5.000 TL lik borcunuz 12 Ay vadeye yayılarak ödeyebilirsiniz. Toplam borcunuz ise 5750 TL olacaktır. Aylık taksidiniz ise 480 TL olacaktır. Bu sayede borçlarınıza yüksek faiz ile katlanmasından ve içinden çıkılamaz hale gelmesinden kurtulabilirsiniz. Aşağıdaki tabloda borç miktarınıza göre ödeyeceğiniz tutarı hesaplayabilirsiniz.

Borç Tutarı Borç Vade Faiz Oranı% Aylık Ödenecek  Taksit Toplam Maliyet
5.000 TL 12 Ay %1,84 479 TL 5.750 TL
10.000 TL 12 Ay %1,84 958 TL 11.500 TL
15.000 TL 12 Ay %1,84 1.437 TL 17.240 TL

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 2

Kredi kartı borcunuzu kapatmanın en uygun yöntemlerinden biride kredi çekerek borcunuzu tek bir kerede kapatmak. Bunun için tabi ki kredi notunuzun kredi çekebilecek kadar yüksek olmasıdır. Şuan büyük bankalar maalesef borçlu vatandaşlara kolay kolay kredi vermemektedir. Fakat size tavsiyemiz şuan en kolay kredi veren bir kaç bankaya başvurmanız.

İlk önereceğimiz banka Aktif Bank N Kolay Kredi. Aktif bank kredi alma konusunda en avantajlı ve en kolay hızlı kredi veren bankaların başında gelmekte. Özellikle Passo lig gibi bir kartınız varsa çok kolay bir şekilde 10.000 TL ile 20.000 TL arasında krediyi kolaylıkla alabilirsiniz. Aktif Bank N Kolay Kredi evrak v.s istememektedir. Sadece kredi notunuzun ortalama seviyelerde olması yeterlidir.

İkinci bankamız ise CEPTETEB kredisi. Son derece kolay ve hızlı bir şekilde kredi alabilirsiniz. Özellikle kredi notunuz düşük olsa da yinede bir çok kişi kredi alabilmekte. Bu nedenle Aktif bank’tan sonra kesinlikle ikinci tercihiniz CEPTETEB Kredi başvurusu olmalıdır.

Enpara Kredi ise diğer bir seçeneğiniz. Tamamen internet üzerinden başvuruyorsunuz. Ve sonucu telefonunuza yada mail adresinize geliyor. Hemen Gidip Finansbank şubelerinden çekebiliyorsunuz. Son derece hızlı ve samimi müşteri temsilcileri mevcut.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 3

Seçeneklerden aslında en mantıklısı kredi kartınızda limit varsa yada yeni bir kredi kartı almışsanız limitiniz ile kuyumcudan taksitle altın alıp anında kuyumcu ile konuşup altınları bozdurmak. Bu sayede ufak bir altın bozdurma komisyonu ile elinize nakit para geçecektir. Bu sayede elinize hem nakip para geçecektir. Hemde paranız ufak bir faizle taksitlendirilmiş olacaktır. Bu yöntem ile en azından borçlarınızı taksitlendirmiş olabilirsiniz.

Ayrıca tanıdık bir kuyumcunuz varsa senet ile para alabilirsiniz. Günümüzde bir çok kuyumcu yıllık ortalama 15 ile 20 oranlarında faiz ile borç verebilmektedir.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 4

Bu seçeneğimizde en kolay taksitli para bulma yollarından biridir. Bir Turkcell Vodafone Yada Türktekekom merkezine giderek hattınızın üzerine 4.000 TL üzeri bir telefon alabilir bu telefonu hattınız üzerine taksitlendirebilirsiniz. Aldığınız telefonu telefoncuya daha düşük bir rakamdan satabilirsiniz. Bu sayede elinize nakit geçebilir.

Ayrıca Evkur gibi teknoloji mağazalarından 24 ay vadeli cep telefonu alıp telefonu internet üzerinden yada telefoncuya satabilirsiniz. Evet bu yöntem ile biraz masraflıdır. Fakat borcunuzu en azından kapatmanıza ve 24 taksite bölmenizi sağlayacaktır.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 5

Diğer bir yöntemlerden biride çevrenizdeki bakkal nalbur gibi yerlerde tanıdık vasıtasıyla kredi kartınızda da limit varsa limitiniz kadar para çektirip taksite böldürebilirsiniz. Ufak bir taksit vadesi ile nakit para alabilirsiniz. En azından borçlarınızı biraz kapatabilirsiniz.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri 6

Bu yöntem ise pek tavsiye etmeyeceğimiz fakat borç artık kapatılmayacak seviyeye geldiyse mecburen başvurulacak bir yöntemdir. Aslında bir neci tefecilikte diyebiliriz. İnternet ortamında bir kaç finans kuruluşu size normal faiz oranlarının ortalama %50 fazlasına senet ile kredi verebilmektedir. Çok fazla önermesekte son seçenek diyebiliriz.

Yorumlar
  1. Kenan Özer dedi ki:

    Kredi kartı borcu yüzünden mahfoldum. Her geçen gün dahada içeri giriyorum. Bana yardım edin
    En kolay nasıl para bulabilirim.