Kuşadası Plajları, Gezilecek Yerler ,Eğlence Mekanları ve Otel Fiyatları

Kuşadası… Genellikle Rus ve Alman Turistlerin Vazgeçilmezi… Peki Kuşadası’nda Neler Yapılır Nerelere Gitmeli? Kuşadası’nda Kahvaltı Nerelerde Yapılır? Kuşadası Plajları , Kuşadası’ndaki Eğlence Mekanları ve Barlar? Kuşadasında Otel ve Pansiyon Fiyatları ve Tüm Detaylar Özel Haberimizde…

Türkiye’nin Aydın iline bağlıdır ve Türkiye’de turizmcilik faaliyetlerinin başladığı ilk yerlerden bir tanesidir. Gemi turizmi burada ortaya çıkmıştır ve dünyanın her yerinden turist kabul etmektedir. Kuş adası ile bütünleşmiş tatil köyleri vardır ve normalde 110.000 olan nüfus yazın bazen 2-3 milyon kişiye kadar çıkmaktadır. Rakamın 10-15 katına çıkmasının nedeni hem turizmin başlangıç yeri olması hem de uygun iklim koşullarıdır. Türkiye’nin en büyük limanlarından bir tanesine ev sahipliği yapar, diğer tatil beldelerinden olan Bodrum, Çeşmeye oldukça yakındır. Yani sırasıyla Ege bölgesini gezip görmek isteyenler için iyi bir başlangıç yeridir. Tatil yapılacak diğer ilçelere göre çok daha gelişmiştir ve her zaman daha fazla ziyaretçiyi misafir eder. Normal nüfus miktarı da diğer yerlere göre oldukça fazladır. Avrupa’nın en büyük golf sahası buradadır ve neredeyse tüm plajları mavi bayraklı dır. Mavi bayraklı plaj demek suyu insan sağlığı için en uygun koşullarda, berrak olan su demektir. Şehirde baskın olarak turizm gelişmiştir ve şehir buna göre dizayn edilmiştir.

kusadasinda-gezilecek-yerler

Kuşadası Kahvaltılık Mekanları

Saray Restoran: Ulaşım konusunda size ufak bir zorluk çıkarsa da siz yemek yerken gözlerinizi de doyurmak amacıyla gösteriler yapılır. Kuş adasının en güzel restoranlarından bir tanesidir. Çin, Meksika, Hint, Türk yemeklerinin tek bir tabakta servis edilmeleri ile meşhurdur. Yüksek fiyatlara sahip olan işletmeye özellikle turistler akın etmektedir. Kahvaltılık seçenekler olarak ise açık büfeden serpmeye kadar birçok çeşit vardır.

kusadasi-kahvalti-mekanlari

Casablanca Restaurant: Etleriyle meşhur olmasına rağmen kahvaltı konusunda oldukça iddialıdır. Sevilen mekanlardan bir tanesidir. Vejetaryen ya da veganlar için ekstra seçenekler oluşturulmuştur. Mekanın özellikle bifteği meşhurdur.

Dedem K. Restoran: Bölgenin yapısına göre oldukça yöresel kalıyor ve daha çok kebap çeşitleriyle tanınıyor. Mekanın “Mükemmellik Sertifikası” var ve et ürünleri konusunda oldukça iddialı. Sabahın erken saatlerinde uğrarsanız çok da güzel bir manzaraya karşı kahvaltı yapmamış olursunuz ancak akşam yemek yemek için uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Golden Boys Restoran: Bu mekanın da resmi olarak Mükemmellik sertifikası var ve günün hemen her saatinde dolu. O yüzden sıra beklemek istemiyorsanız önceden arayıp rezervasyon yapmayı unutmayınız.

Planet Yucca: Mekan oldukça ferah, isterseniz içerde isterseniz dışarıda yemek yiyebiliyorsunuz. Daha çok turistlerin uğrak yeri olan mekan içkili, önceden arayıp yer ayırtmayı kesinlikle unutmayınız. Özellikle gece saatlerinde yer bulmak neredeyse imkansız oluyor.

Kuşadası’nda Nerede Denize Girilir /Kuşadası Plajları

kusadasi-sevgi-plaji

Sevgi Plajı: Davutlar sahiline yakın bir yerde yer almaktadır, Kuş adası merkeze yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunur. 550 metre uzunluğuna sahip bir plajdır ve çevresinde açık piknik alanları, işletmeler bulunur. Aile plajlarından bir tanesidir. Plaja motosiklet ya da arabasıyla gelmek isteyenler için iki ayrı yol vardır.

kusadasi-yilanci-burnu-plaji

Yılancı Burnu Plajı: Plaj oldukça taşlık bir bölgede yer aldığı için ayak acıtabilen bir özelliktedir ayrıca deniz kısmında da ufak da olsa taşlar vardır. Pek tercih edilmeyen bir plajdır.

pamukcuk-plaji-kusadasi

Selçuk Pamukçak Plajı: Daha çok günü birlik gezmeye gelenlerin yol üstünde uğradıkları plajdır. Plajın kumu genellikle sığ bir kumdur ve plajda maalesef şemsiye hizmeti yoktur.Gelmek isteyenler gelirken yanlarında şemsiyelerini de getirmeyi ihmal etmemelidir.

Kusadasi-Papaz-Plajı

Papaz Plajı: Önceki yıllarda plaj olarak kullanılmıyordu ancak gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra kullanıma açıldı. Halk tarafından rağbet pek görmez ve mavi bayraklı değildir.

Alışveriş Yerleri

Hemen her küçük tatil beldesinde olduğu gibi zaruri bir ihtiyacınız olmadığı sürece küçük dükkanlardan, pasajlardan hatta yer yer kurulan pazarlardan lazım olan eşyaları temin edebilirsiniz. Yöre halkı AVM’ye gitmeden ihtiyacı olan her şeyi sahil şeridindeki küçük dükkanlarda bulabiliyor ancak tatil için geldiyseniz ve ille de bir AVM ye gitmek istiyorsanız o halde;

kusadasi-avm

Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi: Kuşadası’nın en büyük AVM’sidir ve birçok ünlü markayı barındırır. Sabah 10.00 akşam 22.00 arası faaliyet gösterir ve haftanın her günü açıktır. AVM geçtiğimiz senelerde açıldı ve bölge halkının uğrak mekanı değil.

Yöreye Has Yiyecek Ve İçecekleri

nohutlu-yahmin

Etli Nohut Yahnisi: Özel bir güveçte konularak servis edilen bu lezzet aslında evde de yapılabilir ama kullanılan malzemelerin tazeliği bakımından buradaki tadını başka hiçbir yerde bulamayacaksınız.

kusadasi-incir-uyutma

İncir Uyutma: İncir, süt ve tarçın karışımı olan İncir uyutma bölgede yetişen incirlerle yapılıyor bu da oldukça taze bir tadın gelmesini sağlıyor. Eğer yol üstünden bile Kuş adasına uğrarsanız bu lezzetin kavanozda satılmış halini almayı unutmayın.

kusadasi-ispanakli-gozleme

Ispanaklı Gözleme: Hemen hemen her yerde bulabileceğiniz, kendiniz de yapabileceğiniz bu lezzetin çıkış yeri Kuş Adası. Sıcak yaz aylarında ve ılık kış mevsiminde yöre halkı hemen her sebzeyi yemeklere dahil etmeye çalışıp etten ziyade hafif bir tatla beslenmek istemişlerdir. Bu gözleme çeşidinin de çıkış sebebi budur.

Kesin Gidilmesi Gereken Yerler Nerelere Gitmeli

kusadasi-zeus-magarasi

Zeus Mağarası: Hem yerli halk hem de turistler yoğun ilgiyle ziyaret eder. Yüzmeye açık bir alandır ve suyu daha çok şelale tarzında diyebiliriz. Oldukça kalabalık mekanların başında gelir.

kusadasi-guvercin-ada

Güvercinada Kalesi:  Denizin üzerinde bulunan bir doğa harikasıdır, kaleye yürüme yolu üzerine yatlar demirlenmiştir. Dilerseniz kendi aracınızla da kaleye demir atabilirsiniz.

kusadasi-milli-parki

Kuşadası Milli Parkı: Halka açık bir alandır, deniz sahilindedir. Denizin suyu son derece berraktır.

Kuşadası Eğlence Mekanları /Gece Hayatı Önemli Disko Ve Barları

seans-kareoke-bar

Sean’s Karaoke Bar: Adı üstünde sizlere karoke fırsatı sunar, grupça kareoke yapma imkanı tanır. Ayrıca içecek çeşitleri bakımından oldukça zengindir, hemen her meyveyi kokteyllere dahil etmişlerdir.

kusadasi-barlari

Charlies Place Karaoke Bar: Ünlü gece kulüplerinden bir tanesidir. Bu kulüp de yine size kareoke fırsatı sunar. İçeceğinizi bardan alıp eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Ortalama Otel Ve Pansiyon Fiyatları

kusadasi-otelleri

Kuşadası’nda her kesim için otel bulunmakta. Ortalama otel fiyatları ise gecelik kişi başı 120 TL den başlıyor. Her şey dahil bir otelde kalmak istiyorsanız ortalama 170 TL ile 250 TL arasında bir miktarı gözden çıkarmalısınız. Pansiyon fiyatları ise 50 TL den başlamakta 150 TL civarına kadar çıkmakta. Ultra Lüks Oteller ise Ortalama gecelik 500 TL ile 1300 TL arasında değişmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.