Makine Mühendisi Maaşları, Makine Mühendisi Nasıl Olunur ,Puanları

Okuması En Zor Ama En Güzel Mesleklerden Biridir Makine Mühendisliği… Makine Mühendisi Hakkında Tüm Ayrıntıları Sizin İçin Araştırdık. Makine Mühendisi Nasıl Olunur? Makine Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Makine Mühendisi Nerelerde Çalışabilir? Haberimizde…

Makine Mühendisi

Makine Mühendisliği temel fizik formüllerine ve prensiplerine bağlı kalarak ve bunun yanında malzeme teknolojilerini de kullanarak bir mekanik sistemin üretilmesinde, işletilmesinde ve tamir ve bakımlarında gerekli bilgi ve donanıma sahip olunması gereken bir mühendislik ana dalıdır. Bu mühendislik dalı, bilinen tarihteki en eski mühendislik uygulamaları ile literatürde yerini almıştır. İnsanlık var olduğu ilk andan itibaren yaşamak ve yaşamını idame ettirmek için daima yardımcı elementlere ihtiyaç duymuştur. Bunun yanında bu elementlerin birleştirilmesi ile oluşturulan belli başlı alet ve edevatlar geliştirmişleridir. İşte bu andan itibaren işin içine giren makine mühendisliği, bir bütünü oluşturan parçaların birbirlerine entegrasyonu ve bununla birlikte bu bütünlüğün bir çalışma prensibine dayalı olarak görevini en uzun sürelerde yerine getirmesini sağlamakla mükelleftir. Bu sistemlerin tasarımı, planlanması, kullanılacak malzemelerin belirlenmesi, ve en sonunda ürünün montajı ve çalışma disiplini bu bölümün alt kollarını oluşturur.
makina-muhendisi-nasil-olunur

Makine Mühendisi Nasıl Olunur?

Makine Mühendisi olabilmek için ilgili eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının istemiş olduğu puanları, girilecek YGS ve LYS sınavlarında yakalamak gerekir. Bu puanların yakalanması durumunda tercih dönemleri başlar. Tercih döneminde okul ve bölüm tercihinin yapılmasının ardından açıklanan sonuçlarla bu bölümlere yerleşen öğrenciler, 4 senelik mühendislik fakültesi eğitimi almaya başlarlar. Malzeme teknolojileri ve tasarım ağırlıklı bu eğitimde fizik ve matematik de ağırlıklı olarak alınmaktadır.

Makine Mühendisliği Maaşları

Bu bölümden mezun olup makine mühendisliği diploması altında başlanılan işlerde maaş skalasının belirlenmesinde; işin durumu, süresi, çalışılan şirket ve proje, iş tecrübesi ve referanslar gibi konular belirleyici olmaktadır. Tam anlamı ile ucu açık bir konu olan maaş aralıkları ilk anlarda çok düşük olsa da tecrübe kazanımı ve tanınırlığın artması, işteki başarılar ve nihayetinde pozisyonlardaki yükselmelere bağlı olarak artış göstermektedir. Okuldan mezun olunan ilk dönemlerde ise Makine Mühendisleri Odası’nın belirlemiş olduğu taban fiyatlar ile çalışılması muhtemeldir. Üniversiteden mezun olup ilk iş tecrübesinde Makine Mühendisleri 2000 TL ile 3000 TL arasında maaş ile başlamaktadır. Tecrübe arttıkça maaşta ona göre artmaktadır. Ortalama 5 Yıllık tecrübeli bir makina mühendisi ortalama 5000-7000 TL almaktadır.

Makine Mühendisliği Puanları

Makine mühendisliği puanları hesaplanırken öğrencilerin Yatay Geçiş Sınavlarından aldıkları puan ile Lisans Yerleştirme Sınavlarından almış oldukları puanların yüzdeleri esas alınır. Bu puanların yüzdeleri ile makine mühendisliği tercihleri okula ve okulun istemiş olduğu taban puanlara göre, aynı anda kontenjan ve ortaöğretim puanlarına göre belirlenir. Tercih yapacak öğrencilerin de bunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
makina-muhendisi-universiteleri

Makine Mühendisliğinde En İyi Üniversite Hangisi

Makine Mühendisliği alanında en iyi eğitimi veren okulların başında kuşkusuz ki Orta Doğu Teknik Üniversitesi gelmektedir. Bu üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversiteleri takip etmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.