Marmaris Plajları, Marmariste Nereleri Gezmeli ,Otel Fiyatları ve Eğlence Mekanları

Tatil Cenneti Marmaris… Özellikle Rus ve Alman Turistlerin Vazgeçilmezi… Peki Marmariste Nerede Denize Girilir? Marmaris Plajları , Marmaris Gece Hayatı Barları ve Diskoları, Marmaris Gezilecek Yerleri, Marmarisin Yöresel Yemekleri ve Kahvaltı Mekanları ve Tüm Marmaris Detayları Özel Marmaris Haberimizde…

Türkiye’nin güneybatı sahilinde bulunan turist mekanı Marmaris’in Ege kıyıları için önemi yadsınamaz durumda. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Marmaris, dünyanın başlıca turist ağırlayan merkezlerinden bir tanesi. Zaten Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında hangi beldeye bakarsanız bakın yaz aylarında mevcut nüfusunun 2-3 katına çıktığını görürsünüz. Sebebi iklim şartlarının elverişli oluşundan kaynaklanan ılımanlık, öncesinde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi ve doğal güzellikleri sayılabilir. Yaz aylarında mevcut nüfusu yaklaşık 500.000 kişiye çıkmaktadır. Kıyı beldesi olduğu için doğanın size sunduğu her imkandan faydalanabilirsiniz. Tekne turlarına katılıp yüzeysel olarak bölgeyi tanımanın yanında yürüyüş turlarına ya da kamplara da dahil olabilirsiniz. Marmaris’in tepeleri çam ormanı ile kaplı olduğu için bu tepeyi gören manzaralı yerlerde hem sabah kahvaltılarınızın hem de akşam yemeklerinizin tadına lezzet katabilirsiniz. Eğer tatil için burayı tercih ettiyseniz çok uygun fiyatlı seçenekler de çok pahalı fiyatlar da size alternatif oluşturacaktır.

Marmariste Nerede Kahvaltı Yapılır Mekanlar

hacis-rastorant-marmaris

Hacis Kafe: ilgi ve alakanın en üst düzeyde olduğu, bunu birebir müdavimlerinin söylediği dünya mutfağından esintiler bulunan bir mekandır. Merkeze biraz daha uzak bir konumda yer alır bu da size ulaşım sıkıntısı yaşatabilir. Beldenin en çok gidilen mekanıdır dersek yanılmış olmayız.

Andy’s Restoran: Glutensiz yemek ve kahvaltı seçenekleri ile size alternatif olacak bir başka mekandır. Mekanın dış tasarımı oldukça sadedir ve her zaman sadelikten yana olan kişilerin vazgeçilmez yeridir. Halk tarafından bilinen yerlerden bir diğeridir. Kahvaltı için genel olarak önerilen ürün serpme kahvaltılıklardan ziyade tosttur.

Rumours Launge Bar: Mekanı tercih edilebilir kılan özelliklerin başında PS ve bilardo gibi ek hizmetlerinin olması. Bunun yanında trambolin de bulunması mekanı güzel kılan etkenlerden. Turistlerin uğrak yerlerinden birisi olan mekan yol üstünde bulunuyor. Dünya mutfağından izler taşıyor.

Nerede Denize Girilir /Plajları

marmaris-plajlari

Marmaris Halk Plajı: Marmaris merkezden başlayıp Uzunyalı kıyılarına kadar devam eden plajdır. En büyük plajlardan bir tanesi olduğu için şehirde kolaylıkla denize girmenizi sağlar, ulaşım sıkıntısı yoktur.

icmeler-plaji
Uzunyalı Plajı:
Halk Plajından başlayarak İçmeler’e kadar uzanan baya uzun bir plajdır. Yaklaşık 10 kilo metre kadarlık bir sahil şeridindedir. Plajın çevresi oldukça gelişmiştir. Genelde Uzunyalı Plajına yakın işletmeler önemli yer kaplar.

uzunyali-plaji

İçmeler Plajı: Marmaris’in en çok bilinen ve tercih edilen yeri desek yanılmış olmayız. Bu plaj konaklama bakımından da müşterileri için uygundur. Şezlong hizmeti sayesinde daha rahat güneşlenebileceksiniz. Plaja ulaşım oldukça kolaydır, günün hemen her saatinde minibüs seferleri yapılmaktadır.

turun-plaji
Turunç Plajı:
Sahil kasabasına benzer bir yerde bulunur, çevresinde oteller ve restoranlar mevcuttur. Mavi bayraklı plajlarımızdandır. Mavi bayraklı plaj insan sağlığı için girilmesi en uygun olan plaj anlamına gelir ve kolay kolay her plaja bu unvan verilmez. Kayalık alanlar ve su altı mağaraları oldukça fazladır, meraklıları için dalış hizmetleri sunulur.

Marmaris Alışveriş Yerleri

Daha çok küçük işletmeler yaygındır ve eğer hediyelik eşya ya da yöreye ait el yapımı ürünleri almak istiyorsanız sahil kenarlarında olan hediyelik eşya dükkanlarına uğramanızı tavsiye ederiz. Hem uygun fiyata birçok ürün bulabilirsiniz hem de yöreye dair ünlü olan şeyleri hediyelik eşya olarak sevdiklerinize verebilirsiniz. Eğer ille de Alışveriş Merkezi olsun diyorsanız;

blue-port-marmaris

Blue Port AVM: Bölgenin en büyük alışveriş merkezidir ve bilinen ünlü birçok marka burada mevcuttur. Ulaşımı son derece kolaydır. Sabah 10.00 ile gece saat 00.00 arasında faaliyetini sürdürür. İşletmede yemek zincirlerinden kıyafete, teknolojik ürünlere kadar birçok ürün vardır.

Yöreye Has Yiyecek Ve İçecekleri

marmaris-cam-bali

Çam Balı: Marmaris’le bütünleşmiş olan senelerce bozulmadan durabilen çam balı yörenin meşhur lezzetlerinden.

yumurtali-patlican-marmaris

Yumurtalı Patlıcan: Soğan ve domates ile tadı taçlandırılan bu yemek bölgeye has. Aslında evinizde de kolayca yapabileceğiniz yumurtalı patlıcanın çıkış noktası Marmaris. Ve şüphesiz en lezzetlisini de burada yiyeceksiniz.

Kesin Gidilmesi Gereken Yerler 

kleopatra-adasi-marmaris

Kleopatra Adası: Marmaris’in merkezine yaklaşık 16 kilo metre uzaklıkta bulunan bir ada ve yöre halkı tarafından “Sedir Adası” da denir. Adanın oldukça güzel bir plajı vardır ve sit alanı ilan edilmiştir. Marmaris’ten bu adaya kalkan günü birlik tekneler vardır, kültürel gezi turları yaparlar.

marmaris-kalesi

Marmaris Kalesi ve Müzesi: Milattan önceki bir dönemde inşa edilen kale hala sapasağlam duruyor ve yerli yabancı onlarca turistin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Kalenin hemen yanında müze de bulunuyor ve bu müzede bulunan kalıntılar sergileniyor.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi: İş adamı Ahmet Urkay tarafından açılan müzede arkeolojik ve etnografik buluntular sergileniyor. Bunun yanında Osmanlı kültürüne dair birçok kalıntı da burada bulunuyor.

Hafsa Sultan Kervansarayı: Geçmiş dönemde yolcuların mola vermesi için yapılmış olan kervansaraydır. Yol üstünde görenlerin uğrak yeridir. Günümüzde işletmeye açılmıştır.

Marmaris Eğlence Mekanları /Gece Hayatı Önemli Disko Ve Barları

marmaris-club-areena

Club Areena: Marmaris’te barlar sokağında bulunur, dev bir showroom karşısında ziyaretçiler için doyasıya eğlenme imkanı sunar. Dans pistleri ve ünlü DJ getirmeleri ile tanınır.

marmaris-rock-bar

Rock Bar Marmaris: Marmaris’te Rock gruplarının nabzının attığı yerdir. Rock sevenle bir akşam mutlaka uğrayıp şarkılara eşlik etmelidir.

talk-of-the-town

Talk of The Town: Uzun yalıda bulunur,barlar sokağından ayrıdır. Uzun yalının ün salmış kulüplerinden bir tanesidir.

Ortalama Otel Ve Pansiyon Fiyatları

marmaris-otel-fiyatlari

Marmaris’te 30 liraya bir pansiyonda kalabilir ancak tatile geldiyseniz sadece denizin değil, havuzun da aqua parkın da tadını çıkarmanız tavsiye edilir. Bu yüzden pansiyondan ziyade 5 yıldızlı bir otelde kalmak istiyorsanız kişi başı gecelik 200-500 lira arası bir fiyata mal olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.