Marvel’s Daredevil Konusu, Yorumları, Türü ve Yeni Sezon Bilgileri…

Amerikan Dizileri Arasında Aksiyonu Bol Heyecanlı Bir Dizi Arıyorsanız Marvel’s Daredevil Tam Size Göre… Aksiyon Hiç Hız Kesmiyor… Marvel’s Daredevil Amerikan Dizisinin Tüm Ayrıntılarını Haberimizde Bulabilirsiniz…

Marvel’s Daredevil web televizyon dizilerinin en çok izlenenlerinden. Amerikan yapımı dizi ikinci sezonunu da tamamladı. Özellikle ilk sezon tüm bölümleri için yapılan aksiyon sahneleri ile performansları övülen dizi tüm dünyada yoğun ilgi ve merak görüyor.

Görme engelli bir avukatın diğer duyularını, koklama, hissetme gibi tüm duyularını normal insanlardan daha yüksek ve üstün bir şekilde geliştirmesini konu alan Marvel’s Daredevil’de başrolü Daradevil karakterini canlandıran Charlie Cox yapıyor. Kör adalet sloganı ile gündeme gelen dizi, kuralların işleyemediği ve avukatımızın kanunlar ile sağlamaya çalıştığı adaleti başaramadığı bir dönemde, şehirdeki kötü adamlar ile mücadelesini kendi kanunları ile sağlamaya çalışmasını konu ediniyor. Aksiyon ve hareketliliğin eksik olmadığı dizide avukatın adaleti sağlarken yaşadığı maceralar konu ediniliyor. Marvel firması aksiyon ve fantastik uygulamalarda bir uzman. Ancak bu dizi yayınlanmadan takipçilerde biraz şüphe olması normaldi. Dizide kör avukat diğer marvel karakterleri gibi fantastik, gösterişli değil. Sanki hayatımızın içinde olabilecek bir karakteri yansıtıyor. Halkın içinden sıradan birini yansıtıyor. Ancak onun gayesi de yaşadığı şehirde kanunları sağlamak ve şehrini kötülüklerden korumak. Bu yönüyle diğer süper kahramanlara benzetebiliriz. Dizi senaristleri ilk sezonda konuları bitirmemek adına mı desek, asıl zamana ve konulara hızla giriş yapmadılar. İlk bölümler genelde Daredevil in hayatını anlatan, süper kahraman yolunun başlangıcı aşamlarının ağırlıkla yansıtıldığı bir ilk sezon bölümleri olarak akıllarda kaldı. Başrol karakterlerinin oyunculuklarına izleyenler tarafından olumlu eleştiriler alınıyor. Yan karakterler içinse biraz daha sabır demekten başka bir şey gelmiyor. Ancak izleyenlerin Marvel’den daha aksiyonlu ve fantastik beklentisi olduğu da söylenebilir. Bu nedenle hayal kırıklığını uğrayan izleyenler, efektler ve aksiyon sahnelerinin kurgusu konusunda eleştiriyorlar. Dizide Charlie Cox dışında Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson, Vincent D’Onofrio ve Avelet Zurer gibi oyuncular rol alıyor.

Marvel’s Daredevil dizisinin başrol oyuncusu Charlie Cox otuz üç yaşında genç bir İngiliz aktör. Dizi ile hatrı sayılır bir üne sahip olan Charlie mütevazi bir hayatla dünyaya gelmiştir. Beş kardeşin en küçüğüdür. Ailesinde yapımcı olmasından dolayı bu sektörün içerisine girebilmiştir. İngiltere’de şehirden uzakta ve sakin bir yaşam ve eğitim hayatı yaşamıştır. 2002 yılından beri ufak roller ile girdiği televizyon hayatına ardından sinema ve tiyatroyu da eklemiştir. Ancak 2007 ve 2008 yılı içinde oynadığı filmler onun tanınırlığını ve oyunculuğunu artık belli bir seviyeye getirmiştir. Daredevil karakteri ile artık herkes tarafından tanınan bir oyuncu oldu. En azından akıllarda yer edilerek, daha sonraki dizi yada filmlerde gördüğünüzde bir yerde oynamıştı, diyeceğiniz bir aktör olmuştur. Dizideki oyunculuğu genel itibariyle övgü alıyor. Elbette fantastik bir rol ile beklenirken daha kolay bir süper kahramanı canlandırması belki onun için bir şans oldu diyebiliriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.