Microsoft Office(Word Excel) Alternatifi Ücretsiz Office Yazılımları Listesi

Günümüzde Artık Office Yazılımları İçin Bir Çok Ücretsiz Alternatif Mevcut. Kolay Türkçe ve Tamamen Ücretsiz… Microsoft Office Alternatifi Ücretsiz Yazılımları Sizin İçin Derledik. Özel Haberimizde…

Günümüzde maalesef MS Office yazılımları Çok pahalı. Hele ki şirketler için bu yük çok daha fazla. Ortalama bir Open lisans Microsoft office yazılımı fiyatı 30 $ civarında buda Türk Lirasına vurduğunuzda neredeyse Kdv ile birlikte 1.200 TL civarını bulmaktadır. Tabi ki şirketler için Office Yazılımının Kutulu versiyonu vardır. Buda Microsoft Office 2016 Home and Bussiness (Ev ve İş Paketi) bu sürümüde iş yerinizde kullanabilirsiniz. Bu sürüm open lisansa göre fiyatı çok daha uygundur.Microsoft Office 2016 Home and Bussiness Ortalama 180 $+KDV  (700 TL)gibi bir ücrete sahip olup kullanabilirsiniz. Şirketler için Alabileceğiniz en uygun sürüm budur. Ev kullanıcıları içinde microsoft office home and student (ev ve öğrenci) sürümü de mevcuttur. Bu sürümde fiyatı 400 TL ile 500 TL arasında değişmektedir. Görüldüğü gibi aslında Ms Office uygulamaları Türkiye şartlarında pahalı fiyatlara satılmaktadır. Hele ki dolar kurunun bu kadar yüksek olması iyice alımları zorlaştırmakta.

Fakat Microsoft Office bu konuda artık yalnız değil. Bir çok gönüllü kuruluş Microsoft Office Alternatifi ürünler piyasaya sunmaktadır. Şu bir gerçek ki bu kurumlar tamamen ücretsiz ve gönüllü olarak bir çoğu bu işi yapmaktadır. Bazıları ise ufak meblağlar ile office programlarını satmaktadır.

Gelelim Ücretsiz Ofis Yazılımı Alternatiflerine:

Libre Office :

microsoft-office-alternatifi-libre-offfice

Öncelikle ilk tercih olması gereken yazılımların başında gelmektedir. Neredeyse ayda ortalama 200.000 kişi indirmektedir. office yazılımlarına %95 benzerlik gösterir ve neredeyse tüm yaptıkları işleri yapar. Word Excel Power point sunu gibi bir çok işlemi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir. Fakat gönlünüzden koparsa Libre Office sitesinden bağış yapabilirsiniz. Kullandığınızda göreceksiniz ki neredeyse word excel kullanıyorsunuz.Şirketinizde Sekreter Mühendis çok fazla excel ile haşır neşir olmayan personele kurarak maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.Bu sürüm tüm Microsoft Office sürümlerini destekler ve açar. Son derece kolay rahat ve tamamen tüm özellikleri aynı. Bir çok dil desteği ile birlikte Türkçe sürümüde mevcuttur. Aşağıdaki linkten Türkçe sürümünü indirebilirsiniz.

Libre Office indirmek İçin Tıklayınız…


 

Open Office:

microsoft-office-alternatifi-open-office

Aslında en bilindik ve en çok kullanılan Ücretsiz Office sürümlerinden biridir. Fakat 2014 ve 2015 yıllarında güncelleme desteği azalınca sorunlar yaşanmış ve kullanıcı kaybetmiştir. Fakat 2016 yıılında toparlandılar ve çok daha kararlı bir şekilde Apache Open Office sürümü ile karşımıza geldiler. Libre office ten sonra en stabil çalışan office uygulamaları yazılımıdır. Tüm Microsoft office yazılımında yapılmış dokümanları açabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Open Office Yazılımı Tam Sürüm İndirmek İçin Tıklayın


 

IBM Lotus Symphony:

Microsoft-office-alternatifi-IBM-Lotus-Symphony

Evet isminden de anlaşılacağı gibi koskoca bir şirket IBM desteği ile yazılmış bir office uygulaması. Evet tamamen ücretsiz ve büyük bir yazılım desteği arkasında mevcut. İlk başlarda zorlanılsa da kullanımı Microsoft Office yazılımlarını aratmıyor. Son dönemlerde fazla güncelleme yapmasalar da standart kullanımda tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Türkçe dahil bir çok dili desteklemektedir. Daha önce Microsoft Word Excel ‘de yaptığınız tüm dökümanları rahatlıkla açar ve düzenleme yapmanıza imkan verir.

IBM Lotus Symphony İndirmek İçin Tıklayın…


 

Yukarıda anlatılan programlar Microsoft Office yazılımına alternatif olacak en iyi programlardır. Tabiki %100 olarak Ms Office kadar performans göstermemektedirler. Fakat günlük kullanım için uygundurlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.