Mide Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Yaşananlar(Mide Küçültme)

Kilo Vermek İstiyorsunuz Tüm Yolları Denediniz Fakat Sonuç Alamıyorsanız Artık Geriye Tek Seçenek Mide Küçültme Ameliyatı Kalıyor. Peki Mide Ameliyatı Öncesi Ne Yapılmalı,Mide Ameliyatı Sonrasında Bizi Neler Bekliyor? Mide Ameliyatı Hakkında Tüm Sorular Haberimizde…

Kilo veremeyen ünlülerin ilk tercihleri artık Mide Küçültme Ameliyatı. Mide ameliyatı aslında son çare olması gerektiğini bütün doktorlar söylemekte. Sonuçta midenizin bir kısmı alınıyor ve doğal olmayan bir şekle bürünüyor. Mideniz küçülüyor yemek yiyemiyorsunuz hemen doyuyorsunuz. Aslında olay kundan ibaret mideyi küçük yemek yemen kesilsin ve kilolar gitsin. Fakat her şey bu kadar kolay olabilir mi? Maalesef değil. Öncelikle bu ameliyat ciddi bir ameliyat ve iyi bir cerrah tarafından yapılmazsa hayatınız zehir olabilir. Bu nedenle doktorunuzu iyi seçmelisiniz.
mide-kucultme

Mide Ameliyatı Öncesi

Tüp Mide Ameliyatı aslında öyle 3-5 kilo için değil 60 ile 100 kilo arasında bir fazlanız varsa ve rejimlerle diyetlerle kilo veremiyorsanız son tercih edilmelidir. Psikolojik olarak kendinizi hazırlamalısınız. Evet bu ameliyat gerçekten size minimum 50 kilo verdirebilir. Fakat bu süreç zor bir süreçtir. Kesinlikle bol bol spor yapmanız gerekecek. Beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekecek. Büyük ihtimal sarkan derileriniz olacak ve bunlar içinde estetik ameliyatı olmanız gerekebilir. Bunlar ameliyat öncesi maalesef fazla dillendirilmiyor fakat gerçekler bunlardır. Ayrıca alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıklarınız varsa kesinlikle mide ameliyatı yaptırma malısınız.

Bazen mide ameliyatı sadece dış görünüş içinde olmayabilir. Kalp ve Damar hastalığınız varsa diyabet yada tansiyon gibi uzun süreli hastalığınız bulunuyorsa da mide küçültme ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Mide Ameliyatı Sonrası

Yeni bir hayat sizin için başlıyor. Artık yediğinize içtiğinize kesinlikle çok dikkat edeceksiniz. Sizler için

Öncelikle ilk 6 ay nasıl besleneceğinizden bahsedelim.
1. Aşamanız:
Ameliyat sonrası ilk 3 gün Sulu gıdalar alınmalıdır. 3. günden sonra çorba yoğurt yenebilir.
2. Aşamamız:
Ameliyat sonrası 1 ve 5 hafta arasında püre tarzı gıdalar tüketilebilir. Çorba yoğurt sebze yemekleri meyve püresi ızgara ve balık yiyebilirsiniz.
3. Aşamamız:
5 Haftadan sonra 3. aya kadar baklagiller, haşlama et ve balık, pişmiş sebzeler yiyebilirsiniz.
4. ve Son Aşamamız:
3. Aydan sonra az yağlı tüm gıdaları yiyebilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta bolca çiğnemeniz gerekmektedir.

 

Mide Ameliyatı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar:

Cerrahi Sıkıntılar:
Öncelikle zor ve geri dönüşü olmayan bir ameliyattır. Bir çok sorunlar yaşabilirsiniz. Bunların en önemlisi ise cerrahi sorunlardır. Mide Küçültmesi yapıldığından kusma bulantı yaraların iyileşmemesi gibi bir çok cerrahi sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca kan şekeri hızlı düşmesi vakalarınada çok fazla rastlanabilmektedir. Ayrıca fıtık sorunu da yaşanan başlıca sorunlardandır.

Mide Ameliyatından sonra Mineral Vitamin Eksikliği:
Mide ameliyatından sonra en büyük sıkıntılardan biride mineral ve vitamin eksikliğidir. Bu ameliyattan sonra ömür boyu bu mineral ve vitaminleri almanız gerekecektir. Bu vitamin ve mineraller  folik asit, B12, A, D, E, K, B1 ayrıca demir çinko ve kalsiyum fazla yemek yemediğiniz için az alacaksınız.Bu nedenle ömür boyu bu vitaminleri dısarıdan ilaç olarak almanız gerekecektir.

Su İçiminin Azalması:
Mide ameliyatından sonra su içimi de azalacaktır. Normal insanlar ortalama günde 2 litre su içmesi gerekiyor. Fakat mide ameliyatından sonra ilk dönemler yemek kaşığı ile maximum 250 ml içebilirsiniz. Yaklaşık 3 aydan sonra yarım litre 8 aydan sonra ise 1 litre su içebilecek duruma gelebilirsiniz.

Çiğneme ve Öğün Düzeni :
Yiyecek ve içecekleri artık birlikte tüketemeyeceksiniz. Günde en az 5 öğün yemek yemeniz gerekiyor. En önemlisi ise iyi çiğnemek. En az 20 kere ağzınızdaki yudumu çiğneyip yutmalısınız. Ayrıca ömrünüz boyunca tatlıdan da uzak durmanız gerekecek.

Mide Ameliyatından Sonra Yemek Sistemi Travması:
Öncelikle artık mideniz eskisine göre çok daha küçük. Yiyeceklerinizde buna bağlı oalrak çok azalacak. Siz ne kadar yemek yemek isteseniz de midenizin kapasitesi artık çok küçük Söyle düşünün önceden 1 ekmek yiyorsanız artık çeyrek ekmek bile size fazla gelecektir. Burada reaksiyon olarak biraz fazla kaçırırsanız kusma reaksiyonu ile karşı karşıya gelirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.