Mısır Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?Coğrafi olarak Hem Yakın Olmamız Hemde Mısır’ın Turizm Bakışı Nedeniyle Vize İşlemleri Neredeyse Tamamı Olumlu Sonuçlanmaktadır.Mısır Vizesi Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Mısır Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Sizin İçin Araştırdık Haberimizde…

Mısır gerek coğrafi konumu gerekse kültürel zenginliği açısından, diğer ülkeler açısından oldukça ilgi çekici bir konumda yer almaktadır. Ülke Piramitlerden oluşan zengin kültürel dokusu sebebiyle, her yıl pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kuzey Afrika bölgesinde yer alan ülkenin başkenti kahiredir. Ülke resmi adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti olarak bilinmesinin yanı sıra genellikle Mısır olarak adlandırılmaktadır. Ülkenin çoğunluğunu Müslüman Araplar oluşturur ve resmi dili Mısırca ve Arapçadır. Resmi dilin yanı sıra İngilizce diline hakim rehberleri de bulabileceğiniz ülke oldukça zengin ve değişken bir bitki örtüsüne sahiptir. 87.700.000 civarı bir nüfusa sahip olan ülke hayvancılık ve tarımla geçinmektedir. Ayrıca ülkenin para birimi mısır paunt’tur

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Mısır vizesi için gerekli belgeler, vize başvuru formu, biyometrik fotoğraf ve yenilenmiş pasaport olmaktadır. Ülke; Yeşil, Gri ve Siyah pasaportlara vize istememesine karşın Bordo pasaportlar için vize işlemi uygulamaktadır. Hususi pasaportunuz varsa dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, pasaportunuzun süresidir. Ülke, Hususi pasaportta 180 gün içerisinde 90 günü aşmamış olan pasaportları kabul etmektedir.

Bordo pasaporta sahipseniz de öncelikle vize işlemlerini tamamlamanız önemlidir. Bunun için belgelerinizi eksiksiz bir şekilde tamamlayarak Mısır Başkonsolosluğuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Konsolosluk randevu işlemleri hafta içi saat 10.00 ve 12.00 arasında olmaktadır. Ayrıca başvurularınız, konsolosluk tarafından 15 iş gününde sonuçlandırılmaktadır.

Bunların yanı sıra, başvuru belgesi eksiksiz bir şekilde, okunaklı ve büyük harf karakteriyle doldurulmalı, ardından ise pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. Ayrıca Mısır Vizesi için harç ve vize ücreti güncel haliyle, tek giriş: 70 TL, çok girişli vize:110 TL olmaktadır. Ayrıca 45 yaş üstü kişiler kapıda 15 dolar karşılığında vize alabilmektedirler.

Mısır Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Mısır vizesi için gerekli belgeler üç kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar ticari vize, turistik vize ve ziyaretçi vizesi olmaktadır. Tatil amaçlı Vize için istenen belgeler; mısır vizesi başvuru formu, en az 6 ay geçerliliği olan ve iki boş sayfası mevcut olan pasaport, arka fonu beyaz ve rötuşsuz olan 2 adet fotoğraf, vize talebi dilekçesi, otel rezervasyonu bilgilerini içeren belge, ülkeye giriş çıkışınızla birebir örtüşen uçak rezervasyonu belgesi, banka hesap dökümü, pasaport kimlik bilgilerini içeren kısmın fotokopisi ve son olarak ta nüfus cüzdanı fotokopisi olmaktadır.

Ticari Amaçlı Vize için istenen belgeler; davetiye ( Ticari faaliyeti gerçekleştirilen şirketten temin edilmeli. Kaşe ve imzalı olmalı), vize talebi dilekçesi, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 ay geçerliliği olan pasaport, 2 adet güncel halinizi yansıtan fotoğraf, otel ve uçak rezervasyonu belgeleri, pasaport fotokopisi ( kimlik bilgilerini içeren yaprak) ve Mısır vize başvuru formu olarak talep edilmektedir.

Mısır Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır

Diğer Schengen ülkeleri gibi Macaristan vize başvuruları da 7 iş günü içerisinde sonuçlanır. İyi yolculuklar dileriz.

Mısır Vize Ve Harç Ücretleri:
Mısır’a vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar Mısır Konsolosluğu Vize Bölümüne 60 Euro ücret ödemek zorundadırlar. 12 Yaş altı çocuklardan ise Almanya vizesi için harç alınmamaktadır.
Mısır’a 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Mısır’a 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Mısır’a 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Mısır Konsolosluk Adresleri:

Mısır İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi:İstanbul, Konaklar, 34330 Beşiktaş/İstanbul
Telefonu : 0212 3242133

Mısır İzmir Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Cumhuriyet Bulvarı No:63  İzmir

Mısır Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi:Remzi Oğuz Arık Çankaya/Ankara
Telefonu:(0312) 426 1026

Mısır’a Yapılan Seyahatlerde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Kahire Müzesi, Şarm El-Şeyh Plajı, Hurgada Safari Alanı, El-Uksur Tapınakları, Marsa Alem Plajı, İskenderiye Deniz feneri, Asvan Botanik Bahçesi, Dahab Sörf Merkezi, Gize Lahitleri, El Gouna Golf Parkı, Ras Muhammad National Park, El-Ariş Plaji,El-Minye Kilisesi, Reşid Antik Mısır, Edfu Tapınağı,  Abidos Tapınağı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.