Nur Cemaati Nedir? Amacı ,Mürid Sayısı, Hocaları ve Lideri Kimdir?

Nur Cemaati Kimdir? Nur Cemaati Nerede Kurulmuştur? Nur Cemaati Kurucusu ve Lideri Kimdir? Nur Cemaati Önde Gelen Hocaları Kimler? Nur Cemaatine Nasıl Girilir? Nur Cemaati İletişim Bilgileri ve Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Nur Cemaati Nedir?

Nur cemaati, kurucusu olan Bediüzzaman Said Nursi’nin risale isimli eserlerini mensuplarıyla beraber okuyup üzerine tartışan kişilerden oluşur. Risaleler Cumhuriyet döneminin zor şartlarında yazılmış olduklarından dolayı bir kitap halinde bastırılma imkanı bulmamış, kitapçıklar halinde yayınlanmıştır. Bu yüzden sayısı birden fazladır. Cemaat mensupları Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşleri etrafında birleşir. Risalelerde kuran-ı kerimin yorumları, dine ait detaylar, hikayeler bulunur.

nur-cemaati-lideri

Nur Cemaati Kurucusu ve Lideri Kimdir?

nur-cemaati-kurucusu-bediuzzaman

Cemaatin kurucusu Said Nursi “Bediüzzaman” lakabını 15 yaşındayken almıştır. Bediüzzaman; zamanın güzelliği demektir. 1878 senesinde Bitlis’te dünyaya gelmiştir ve çocukluğundan itibaren medrese eğitimi görmüştür. Said Nursi hayatının büyük bir ölümünde yolculuk yapmıştır ve Van’da kaldığı zamanda eğitim kurallarını ve metotlarını tamamen kendisinin hazırlamış olduğu bir medrese kurup ilim öğretmeye başladı. Bu ilim yalnızca dini derslerle sınırlı kalmayacak, fen bilimleri de dahil olacaktı. 1. dünya savaşında cephede gönüllü asker olarak savaştı, esir düşüp 2.5 sene Rusya’da esir kaldı. Yazdığı eserler döneminde dikkat çekince sürgün hayatı başlamış oldu. Sürgüne gittiği yerlerde uzun vakitler geçirdi. Hakkında açılan mahkemeler beraatle neticelendi ve hayatı byunca yaklaşık 27 kez zehirlendiği söylenmekte. Said Nursi 23 Mart 1960 senesinde Şanlıurfa’da vefat etti. Kabrinin yeri değiştirildiği için bilinmiyor.

Nur Cemaatinin Amacı Nedir?

Kurucusunun yazmış olduğu risalelerden faydalanarak sohbet havası içerisinde dini eğitim vermektir. Günümüzde mensubu fazlaca olan bir cemaattir. Kurucusu Bediüzzaman Said Nursi için 2 adet sinema filmi çekilmiştir. Risaleleri ufak, kırmızı kaplı eserlerdir.Kuran-ı Kerim ve risale kitapçıkları  ile cemaate gönül verenler arasında bilgi alışverişi yapılır,dine ait hassas noktalar tartışılır. Cemaatin amacı kişilerin yorumlarını öğrenerek sohbet havası içerisinde sorularına cevap bulmaktır.

Nur Cemaatine Nasıl Girilir?

nur-cemaati-iletisim

Nur cemaatinin hemen her ilde vakıfları ve okulları vardır. Bunun yanında birçok sosyal medya grubu da bu cemaatle ortak görüştedir. Bu gruplar genelde Facebook’ta olduğu için eğer cemaate internet ile ulaşmak istiyorsanız grubun yöneticileriyle iletişime geçmelisiniz. Ayrıca bazı camiiler de nur cemaatine bağlıdır. Bu camilerin imamları da sizlerin derslere dahil olmanızı sağlayabilir.

Nur Cemaati Kurucusu Bediüzzaman Said Nursi Kimdir?

1.Dünya savaşı sırasında milis asker olarak savaşıp esir düşmüş, Bitlisli Kürt bir ailede dünyaya gelmiştir. Eğitim metotlarını kendisinin düzenlediği medresesi vardır. Nur cemaatinin kurucusudur. Risale isimli kitapçıklarıyla tanınır. Risaleler günümüzde hemen her kitapçıda vardır.

Nur Cemaati Hocaları Kimler?

Zübeyir Gündüzalp, Bayram Yüksel, Ahmet Aytimur, Said Özdemir, Hüsnü Bayram ve benzeri birçok isim nur cemaatini kollarına ayırıp faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

Nur Cemaati İletişim

nur-cemaati-amaci

Cemaatle facebook grupları ya da resmi internet sitesindeki numaraları ile iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz nur cemaatinin derslerine katılırsınız isterseniz de okumak için risaleleri temin edersiniz.

Nur Cemaati Mürid Sayısı

nur-cemaati-nedir

Cemaatin net olarak bir üye sayısı yoktur. Fakat cemaat kaynaklarından aldığımız bilgiye göre Türkiye ve Bir Çok Ülkede gönülden bağlı üyeleri ile birlikte 130.000 kişiden fazla oldukları belirtilmektedir.


Haberimiz internet üzerindeki kaynaklardan derlenmiştir. Amacımız Herhangi bir cemaati övmek yada yermek değildir. Sadece Genel bilgi olarak bu haber hazırlanmıştır. İstediğiniz düzeltmeler yada fikirleriniz varsa lütfen yorum kısmından bize yazınız…

Yorumlar
  1. Mehmet Sezai Aydıngöz dedi ki:

    “BEDİİ”Kuranda iki anlamda kullanılmıştır.1-Yarattığını,modelsiz yaratan.2-Eşi benzeri olmayan tek.Her iki anlmda da bu sıfatlar yalnız ALLAHA cc.aittir.Bir kula verilemez.Vesselam.

  2. Mehmet Sezai Aydıngöz dedi ki:

    “Risale-Nur:İrsal kökünden gelen risale,nur kelimesi ile anıldığında veya yazıldığında isim tamlaması olarak:Nur elçisi anlamına gelir. Burda nurdan kastın kuran olduğu kesin.Bu itibarla kuran elçisi anlamında dır.Bu da çaktırılmadan Resul anlamına izafe edilir.Vesselam.