Özel Harekat Polisi Eğitimleri Nelerdir? PÖH Sınavları

Özel Harekat Polisi Eğitimleri Neler? Özel Harekat Polisi Sınavları Neler? Gibi Bir Çok Sorunuzun Cevapları Haberimizde…

28 yaşından gün almamış, Askerlik şartı olmayan ve KPSS şartı aranmayan tam 10.000 Özel Harekat Polisi Alınacak. Başvurular 1 Milyon kişiyi aşması bekleniyor. Peki özel harekat polisleri hangi eğitimleri alıyor? Hangi sınavlardan geçmeli? 02 Kasım 2016 saat 23:50 itibariyle Polis Meslek Eğitim Merkezinin web sitesine giriş yok. Yoğunluk nedeniyle site kapanmış durumda. Ortalama 1.200.000 kişi başvurması bekleniyor.
Özel-Harekat-Polisi-Egitimi-3

Özel Harekat Polisi Eğitimleri:

Özel Harekat Polisi Eğitimleri düşünüldüğü kadar zor değildir. Öncelikle gerçekten bu işi yapmak istediğiniz önemli. Tehlikeli ve Can pahasına yapılacak bir meslek olduğu unutulmaması gerekmekte. Vatan için günlerce bazen nöbet tutmak , teröristlerle çatışmak gerekecek. Vatan uğruna gerekirse ölmeniz gerekebilir. Fakat şehitlik mertebesi sizi bekleyecek. Öncelikle bu gerçekleri iyice düşünmeniz gerekmekte.
Özel-Harekat-Polisi-Egitimi-1

Evet Özel Harekat Polisi olmak maddi ve manevi olarak kesinlikle sizi tatmin edecektir. Hayata bakış açınız değişecek bir mesleğiniz olacak. Artık kendiniz için değil vatanınız için yaşayacaksınız. Yardıma ihtiyacı olanın her zaman yanında olacaksınız. Gerekirse 1 karış toprak için canınızı hiçe sayacaksınız.

Aslında yukarıda anlatılanlar işin psikolojik olan kısmı. Gelelim fiziksel olarak yapılacak eğitimlere…

Özel Harekat Polisi Eğitim Süresi:

Öncelikle Özel Harekat Polisi başvurunuz kabul edilirse, 15 haftalık özel bir eğitim sizi bekliyor. Yani Özel Harekat Polisi eğitimi 4 ay sürmektedir. Bu sürede sizin özel yetenekleriniz ortaya çıkarılıyor. Bu yeteneklerinizin üzerine gidiliyor ve uzmanlaşmanız sağlanıyor.
polis-ozel-harekat-egitimi-4

Size bu 15 haftalık süreçte zor şartlarda nasıl hayatta kalacağınız, bomba kullanımı, yakın dövüş sanatları, silah kullanımı, tuzak kurulumu, savaş ve gerilla taktikleri,Pusu anında yapılacaklar,ev arama taktikleri, baskın ve rehine kurtarma gibi bir çok konuda ayrıntılı ve özel eğitimlerden geçirilmekte. En önemlisi bu eğitimlerin hepsinden başarılı olmanız gerekiyor.
polis-ozel-harekat-egitimi-5

15 Haftada ortalama 4 haftada 1 seviye belirleme sınavları yapılmakta. Spor ve atış branşlarında  2 kez üst üste 100 üzerinden 70 alamayan kursiyerler başarısız sayılarak eğitimden ayrılmaktadır.

Özel Harekat Polisi olmak çok büyük bir şereftir. Bu şerefli mesleğin en büyük ödülü şehitlik mertebesine erişmektir.

Sizde tüm bunları düşünerek Özel Harekat Polisi başvurunuzu yapın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.