Palm Yağı Nedir? Palm Yağı Zararları ve Kalori Değerleri

Günümüzde Neredeyse Ambalajlı Yediğimiz 10 Üründen 9 unde Bitkisel Yağ Palm Yağı Kullanılmaktadır. Palm Yağı Nedir?Nasıl Bir Yağdır? Palm Yağı Zararları Neler? Palm Yağı Kalorisi ve Değerleri Neler? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Palm Yağı Nedir?

Palm yağı aslında son zamanlarda çok sık ismini duyduğumuz bir yağ çeşididir. Genellikle Hurma yağı yada Palmiye yağı olarak adlandırılır. Palm yağı son dönemlerde aslında ambalaj paketlerine yazılmaya başladı. Önceden bitkisel yağ denir ve geçilirdi. fakat bitkisel yağ içeriği yazılmazdı. Son dönemlerde gıdalarda kullanılan yağın türünün yazılması mecburi hale getirildi. Palm yağı en çok Endonezya ve Malezya bölgelerinden tüm dünyaya ithal edilmektedir. Palm yağı son 5 yılda üretimi 5 kat artmıştır bunun başlıca sebepleri tad olarak nötr oluşu fiyatının uygun oluşu ve trans yağ içermemesidir. Palm yağı aslında ilk üretim amacı bio dizel’e çevrilmesi çok kolay olan bir yağ olduğu idi. fakat ucuz olması maalesef gıda üreticilerinin dikkatini çekti ve kısa sürede yediğimiz 10 besinden 9’unun içine girdi. Bazı firmalar ne kadar palm yağının zararsız olduğu söyleseler de yapılan araştırmalar palm yağının zararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

palm-yagi-zararlari

Palm Yağı Zararları:

Palm yağı doy oranı normal ayçiçek yağının %7 iken palm yağının %45 civarındadır. Bu nedenle kalp damar rahatsızlıklarına neden olabilir. Ailesinde kalp ve damar sorunu yaşayanların uzak durması gereken bir yağ çeşididir. Damar tıkanıklığına yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Palm yağının 100 gramında tam 884 kalori bulunmaktadır. Ayrıca obezite konusunda da yapılan araştırmalarda Palm yağının obeziteyi arttırdığı kesin olarak bilinmektedir.

palm-yagi-bitkisi

Üretim olarak Endonezya’da bazı fabrikalar son derece kötü şartlarda üretim yaparak dünya piyasasına sürmektedir. Bu nedenle palm yağı konusunda çok dikkat edilmelidir.

Piyasada en çok çikolata gofret ve misir patlaklarında ve mısır cipslerinde palm yağı kullanılmaktadır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.