Pdy Nedir? Pdy’nin Açılımı Nedir ? Pdy Terör Örgütünün Amacı

PDY nedir? PDY Açılımı Nedir?PDY Açılımı? PDY Terör Örgütünün Lideri Kimdir? Tüm bilgiler Haberimizde…

Pdy son günlerde Fetö /PDY olarak adlandırılan FETÖ terör örğütüne bağlı bir bölüm olarak adlandırılıyor. Paralel Devlet Yapılandırması olarak açılmakta. Fetullah Gülene bağlı bir örgüt olan PDY devlet içindeki tüm hareketlerden sorumlu. PDY aslında silahsız bir yapılanma olarak ortaya çıkmıştı. Fakat son zamanlarda Fetö /PDY Silahlı örğütü olarak tanımlanmakta.

PDY ‘nin tüm devlet birimlerine sızdığı düşünülmekte. PDY başta Yargı olmak üzeri Askeriye Belediyeler ve Kamu Kuruluşlarında organize oldukları ve gizli toplantılar yaparak ülke yönetimini ele geçirmek gibi misyonları var olduğu düşünülmekte.

PDY/PÖ ise duyabileceğiniz diğer bir terim.
Bu teriminde açılımı Paralel Devlet Yapılanması /Pensilvanya Örgütü olarak açıklanmaktadır.

Konuyla ilgili olarak ilk açıklama ise 10 saat civarında rekor bir süreye imza atan 30 ekim 2014 tarihli en uzun Milli Güvenlik Kurulu Toplantısının ardından yapıldı. Milli Güvenlik Kurulu toplantısından çıkan sonuçlarda “paralel devlet yapılanması” tanımı yapılmıştır. Bu yapı aslında sadece Gülen hareketine değil milli güvenliği tehlikeye sokan veya tehdit eden kamu düzenini bozmaya çalışan tüm legal görünümlü illegal faaliyetlerde bulunan tüm yapılanmalar ve illegal oluşumları kapsamaktadır denilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.