Polis Maaşları, Polis Nasıl Olunur Şartları Neler? Polislik Sınavları

Türkiye’nin Güvenliğinden Sorumlu Polislerimiz Ne Kadar Maaş Alıyor? Polis Maaş Zamları Ne Kadar? Polis Nasıl Olunur? Polis Olmak İçin Fiziksel Şartlar Nedir? Polislik Sınavları Nedir? Polislik İle Aklınıza Takılan Tüm Sorular Haberimizde…

Polis Nasıl Olunur?

Polislik mesleği günümüzdeki en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Belki de çoğumuz küçüklükten bu yana polis olmak istemişizdir. Bu istekleri hayalden öteye geçirmek oldukça meşakkatli bir görevdir. Polislik mesleğinin başlıca görevleri toplumsal refahı ve güven ortamını oluşturmak, halkın emniyetini elde tutmak, ülke genelinde güvenliği sağlamaktır. Görevleri bu kadar kutsal olan bir mesleğin sahipliği de sorumluluğu kadar zordur. Polislik mesleğine erişmeniz için yapmanız gereken birçok şey var. Bunların en başında neden polis olmak istediğinizdir. Kendinize neden polis olacağınızı anlatırsanız, polis olma konusundaki zorlukları azimle ve istikrarlı bir şekilde geçebilirsiniz. Tüm bunlardan sonra bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Polis nasıl olunur, polislik için gereken okullar , polislik sınavları, polis maaşları gibi merak ettiğiniz sorular olabilir. Bunun için okumanız gereken okullar vardır. Okuduğunuz okullar sonrasında uygun iseniz mutlaka polis olabilirsiniz. Polis olmak için sağlığınızdan tutun da psikolojinize kadar iyi bir yapıda olmalısınız. Polislik mesleği her alanda dinç olmayı gerektirir. Çünkü bu işin vermiş olduğu yük kutsallığı kadar ağırdır.

Polislik İçin Gereken Okullar

Polislik gibi bir mesleği seçtiyseniz elbette ki okumanız gereken okullar vardır. Her isteyenin giremediği okullardır. Bu okullara girmek için baştan aşağı yeterli başarıya sahip olmalısınız. Okumanız gereken okullardan bir tanesi de polis kolejidir. Polis kolejine girmek de kolay bir iş değil. Bu koleje girebilmeniz için bazı şartlar önünüze sunuluyor. Gerekli şartları yerine getirebilecek özelliklere sahip iseniz polis kolejine giriş yapabilirsiniz. Peki o şartlar nelerdir? Şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmanız şartların ilkidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde toplumsal refahı sağlayan güvenlik güçlerinden olmak istiyorsanız tabii ki de T. C vatandaşı olmalısınız. Taksirli suçlar haricindeki diğer suçlardan 6 ay süresi veya daha fazlası olmak üzere ya da, affa dahil olmuş, paraya dönüştürülmüş, zaman aşımına maruz kalmış olsalar bile, Devlet bünyesinin şahsına karşı işlenmiş olan suçlarla muhatap olmadan adli bir işlem görmemiş olmak gerekmektedir. Bunun yanında herhangi bir sağlık probleminizin olmaması gerekmektedir. Kalp ritim bozukluğu da içerisinde bulunmak üzere, sağlığınızı tehdit edebilecek herhangi bir noktaya sahip iseniz polis kolejine girişiniz yapılamaz. Mülakata alınacağını unutmayarak, sigara veya alkol kullanımı dışında bir hayata sahip olmanız, koleje girişinizin önünü açacaktır. Gerekli tüm şartlara tabii olduktan sonra, uygun görülürseniz polis kolejinize girişiniz yapılabilir.

Polislik Sınavları

Polislik sınavlarında bir mülakata tabii tutulacaksınız. Haksızlığa yol açmaması nedeniyle soruları herhangi bir kart çekerek siz belirliyor, siz cevaplıyorsunuz. Bunun dışında mülakat görevlileri sizin adınıza soru seçme hakkına sahip değildir. Herhangi bir kartı seçtikten sonra kendinize yöneltilen soruyu sözlü bir şekilde cevaplıyorsunuz. Önünüzde bulunan kartlardaki soruların zeka sorusu olma olasılığı oldukça yüksektir. Bu yöntemle birlikte polis adaylarının akli dengesi test edilmektedir. Bunun yanında soruları cevaplarken dikkat edilen husus cevaplamadaki diksiyonunuzdur. Almanız gereken gerekli bilgiler bunlardı. Geçmiş yıllardaki PMYO sınavlarındaki sorulan soruları görmek istiyorsanız yazıyı incelemeye devam edin.

Geçmiş yıllardaki sorulardan bazıları

            Size yöneltilecek olan en önemli sorulardan bir tanesi “uçurumun kenarındasın, bir elinde küçük, diğer elinde büyük çocuğun var hangisini bırakırdın” gibi bir sorudur. Bu soruda ikisini de feda etmem şeklindeki cevabı veren öğrenci mülakatı kazanamamıştır. Bu yüzden bir tanesini feda etmeniz gerektiğini unutmayarak bilinçli cevaplar verin.

Birde size sorulan sorulardan en önemlisi polislik mesleğini neden seçtiğinizdir. Bu soru mülakatı kazanmanızda kilit rol oynar. Polislik mesleğini sevdiğinizi kuru cümlelere ifade etmeniz hiç de faydanıza olmayacaktır.

Ve ardından sorulan sorudan bir tanesi de polislik mesleğinde iyi ve kötü bulduğunuz noktalardır. Samimi ve gereken cevabı verirseniz yine ne kadar istediğiniz belli olur ve mülakatı kazanma şansınız oldukça artar.

            En dikkat etmeniz gereken soru:“En son izlediğin filmin adı neydi, biraz anlatır mısın?” şeklindedir. Bu sorudaki cevabınız geçmiş olayları hatırlama kapasitenizi belli eder.

Polis Maaşları

2016 Yılı Temmuz ayındaki net polis maaşları, 3425 TL’dir.
Özel Harekat Polisleri Maaşı; 4500-5000 TL,
Çevik Kuvvet Polisi Maaşı; 3800-4500 TL,
Trafik Polisi Maaşı; 3400-4000 TL
Komiser Maaşları : 4500-5000 TL
Baş komiser ve daha üst kademeler ise 5000-6500 TL arasında maaş almaktadır.

Senelik ortalama 300-500 Tl civarında zam almaktadırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.