Preacher Dizisi Konusu, Yorumları, Türü ve Yeni Sezon Bilgileri…

Preacher Dizisi Amerikan Dizleri Arasında Farklı Bir Konuya Sahip… Preacher Dizisi Hakkında Tüm Ayrıntıları Konusu Türü Yorumlarını Sizin İçin Derledik… Haberimizde…

Preacher dram, kara mizah ve doğaüstü konuları barındıran, Amerikan yapımı bir dizi. Modern çizgi romanlar arasında yer alan Preacher’i Seth Rogen ve Evan Goldberg’in kalemleri ile ekrana gelmekte. Dizi şuan birinci sezon ve beşinci bölümde.

Dizide rahip olan Jesse Custer kasabadaki ve kasabanın hikayesi anlatılmaktadır. Yaşanan bir kaza sonucu Genesis ismini taşıyan melek ve şeytan Jesse’nın bedenine girmektedir. Jesse Genesis bedenindeyken tüm kilise cemaatini öldürmektedir. Jesse artık kendinde değildir ve neler olduğunu tespit etmeye çalışmaktadır. Doğumundan sonra Tanrı’yı terk eden Genesis şimdi onu yeniden bulmak ister, karşısında Hz.İsa soyunu koruyan gizli bir tarikat vardır. Preacher izliyorsanız veya izleme niyeti ile başlamışsanız ve çizgi romandan bihaberdar iseniz ilk karşılaşacağınız şey bilinmezlik ve gizem olacaktır. Hıristiyan dini üzerinden yapılan bir bilim kurgu, doğa üstü dizisi olmakla beraber, uçarılık ve gerilimi size sunuyor. İzlenmesi zor bir dizi. Herkesi kendine çekebilecek unsurları barındırmadığı kesin ama bu tarz konulara ilgi duyanlar, gerçekçiliğe fantastik yaşamı seçenlerin ilgiyle izleyecekleri bir dizi. Dizinin kendi ile özdeşleşen oyuncu seçimi de gizemli. Ana karakterlerin görüntüleri gizemli, farklı ve karizması ağır olan oyuncular.

Başrolde Dominic Cooper var. Kadın başrolde ise Ruth Negga var. Bu iki oyuncu Warcraft filminde kral ve kraliçeyi oynayarak nasıl bir egzotik görünüme sahip olduklarını ispatladılar. Dizi hitap etmeyi amaçladığı izleyici kitlesine net şekilde etkilemişe benziyor. Ama dizinin seyir sayısının ve yaygınlığının artması için farklı izleyici kitlesini de ekran başına getirmesi gerekiyor. Konu kolay kabul edilir cinsten değil. Ancak oyunculuklar ve kurgu gerçekten iyi. Ancak diziler için oyunculuğun katkısı kanımca yüzde otuzları geçmez. Asıl etken konu, anlatım, gizem ve etkileyicilik olmalı. Preacher için bunları net şekilde yakalayabildiğini söylemek zor. Ancak yakalayamazlar demek de haksızlık olur. Modern çizgi romanların arasında zirve yapabilmiş bir eserin, biraz daha geniş ve kaliteli tanıtımlar ile tüm dünya üzerindeki seyirci sayısını katlayarak gitmemesi imkansız değil.

Başrol oyuncusu Dominic Cooper biraz önce yazdığım gibi Warcraft filminin kralı. Aslında bu dizi içinde rol ilişkilendirmede krallığı almış durumda. İngiliz aktör ayrıca tiyatro ve radyo alanında da çok hareketli bir geçmişi olan biri. Ödüllü oyunculardan olan Dominic tiyatro kökenli. Sahnenin tozunu yutup sinema perdesine ve televizyon ekranlarına taşırken bunun avantajını kullanıyor. Preacher dizisi ile aldığı başrolde, oynadığı rahip ve bedeninde taşıdığı Genesis ile oyunculuğunda farklı bir tecrübe yaşamakta. Aslında biraz önce değindiğim gibi dizi oyunculuk açısından sıkıntı yaşamıyor. Yaşamaz da. Dominic başrolü hak eden ve başrolün hakkını verecek şekilde bir oyunculuk sergilemekte. Onu bu şekildeki bir rolde görmek bile diziyi izlenesi yapıyor. Ancak dizinin kabullenilmesi zor bir yapım olduğu kesin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.