Rahim Filmi Fiyatları 2024 ve Sgk Anlaşmalı Rahim Filmi Çeken Yerler ve Tüm Detaylar

Rahim Filmi Fiyatları 2024, Rahim Filmi Anlaşmalı Devlet Hastaneleri , Rahim Filmi Görüntüleme Fiyatları 2024, Rahim Filmi Nasıl Çekilir, Rahim Filmini Doktor Neden İster?

Rahim Filmi Fiyatları 2024

Rahim Filmi bir çok kadının korkulu rüyasıdır. Özellikle 2000 li yıllarda çok acı veren bir görüntüleme yolu idi. Maalesef o dönemlerde çok fazla Rahim Filmi çekilirken başka sorun yaşayan kadınlar olmuştur. Fakat günümüzde yeni ve teknolojik cihazlar sayesinde anesteziye gerek kalmadan agrısız sızısız ve en önemlisi herhangi bir komplikasyon olmadan Rahim Filmi yapılabilmektedir. Aslında Rahim Filmi yani tıp literatüründeki ismi “Histerosalpingografi” (HSG) olarak geçmektedir. Yapılan işlem aslında çok basit bir işlemdir. Rahim boşluğunun ve rahim tüplerinin değerlendirilmesi ve durumunu gözlemlemek için kullanılır.

 

Rahim Filmi Neden İstenir?

Rahim Filmi genellikle çocuk isteği olup genelde sorun yaşayan kadınlardan istenmektedir. Rahim filmi ile hastalarda rahim tüplerinin geçirgenliği incelenir.Bazı görüntülemelerde rahim içinde şekil anormalleri tüplerde tıkanıklık daralma yada myom ve polip gibi kasın hastalıklarının gözlenmesi için istenebilir. Özellikle tüp bebek tedavisi ve kısırlık tedavisi için ilk olarak rahim filmi çekilmesi şarttır.

Rahim Filmi Ne Kadar Sürer?

Rahim Filmi işlemleri ortalama 5 dakika ile 10 dakika arasında sürmektedir.

 

Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Aşağıdaki video ile rahim filmi çekiminden korkunuzu yeneceksiniz. Aslında çok hızlı ve basit yapılan bir işlem.

Rahim Filmi Fiyatları 2024

Rahim filmi fiyatları özel görüntüleme ve tanı merkezlerinde 400 TL ile 2.000 TL arasında değişen fiyatlara yapılmaktadır. devlet hastanelerinde SGK lı hastalar ücretsiz olarak yaptırabilmektedir. Özellikle Cerrahpaşa Hastanesi bu konuda son derece teknolojik görüntüleme ve tanı cihazlarına sahiptir. Neredeyse tüm hastanelerde rahim filmi çekimi yapılmaktadır.

Bir kaç görüntüleme merkezi fiyatlarından bahsetmek gerekirse;

Sonomed Görüntüleme Merkezi Rahim Filmi Fiyatı 2024 : 2.800 TL

Betatom Görüntüleme Merkezi Rahim Filmi Fiyatı 2024: 2.900 TL

Fulya Açık Emar Görüntüleme Merkezi Rahim Filmi Fiyatı 2024 : 2.600 TL

Medikal Park Hastanesi Rahim Filmi Çekimi 2024 :2.400 TL

Rahim Filmi ve Tıkalı Tüp Açım İşlemleri

Bir çok görüntüleme merkezinde rahim filminden sonra tıkalı tüp varsa açılma işlemide kolaylıkla yapılmaktadır. Bu işleme Selektif salpingografi adı verilmektedir. Bu işlem son derece basittir ve 3-4 dakika kadar sürmektedir. Yumuşak bir kanül ile rahim ağzından geçilerek tüpün içine ilaç gönderilir. Bu işlemden sonra tüpler %80 oranında açılmaktadır. Zaten işlem sonrasında görüntülemede açılıp açılmadığını görüntülenebilmektedir. Bu işlemden sonra gebelik oranı  artabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.