Referandumdan Evet Çıktı Şimdi Ne Olacak? Bizi Neler Bekliyor?

16 Nisan 2017 Referandum Sonrası Neler Olacak? 16 Nisan 2017 Referandum Bizleri Neler Bekliyor? 16 Nisan 2017 Referandumdan Evet Çıkmasının İyimser ve Kötümser Değerlendirilmesi… Özel Haberimizde…

16 Nisan 2017 Referandum Süreci Sonuçlandı. Ve %51.30 civarında Evet çıktı. Artık ülkemizi yeni bir dönem bekliyor. Tabi ki evetçiler seviniyor. Hayırcılar ise bir çok kafasında soru işareti mevcut. Hatta bazıları konunun sıcaklığı ile Ülkeyi terk etmeyi bile planlıyor. Peki 16 Nisan Referandumundan Evet çıkmasından sonra ülkede neler olabilir? Sizin için aslında ne iyimser nede kötümser bir tablo çiziyoruz. Tabi ki bazı konularda atılacak adımlar çok önemli olsa da bizim görüşümüz 17 Nisan 2017 Pazartesi günü aslında hiç bir şey değişmemiş gibi hayatımıza tabi ki devam edeceğiz. Kimse farklı bir güne uyanmayacak. Zaten 1-2 hafta sonra Evet ve Hayır tartışmaları da sona erecek. Seçimler ise normal şartlar altında ve Cumhurbaşkanının açıklamalarında anlaşılacağı gibi Kasım 2019 yılında yapılacak. Yani erken seçim olmayacak gibi görünüyor.

16-nisan-referandumdan-evet-cikti-neler-olacak

Peki 2019 yeni seçime kadar neler olacak? Aslında bu konuda da sadece tek değişecek olan Cumhurbaşkanı AKP ye tekrar üye olması görünüyor.AKP kongre kararı alırsa Recep Tayyip Erdoğan Ak Partinin başına geçebilecek. HSYK atamaları ise yeni yasaya göre yapılacak. Geri kalan her şey aynı düzen devam edecek

Peki 16 Nisan Referandumundan Evet çıkmasından Sonra İyimser Tahminler;

Aslında Evet çıkması ile ülkede artık artık yasaların daha hızlı çıkması olumlu yada olumsuz olarak yürürlüğe hızlıca sokulması demek. Millet vekili sayısı ise artık 600 olacak. Seçilme yaşı ise 18 olacak. 2 Sene milletvekilliği yapan emeklilik hakkı kazanacak. Avrupa Birliği konusunda da son derece adımlar atılabilir ve Avrupa Birliği ile yollar ayrılarak ülke kendi yoluna bakabilir. Ülke artık Başkanlık sistemi ile yönetilecek. Artık kararlar çok hızlı bir şekilde alınacak. Ülkeyi yönetecek başkan ise kendi ekibini kuracak ve ülkeyi bu şekilde rahatlıkla yönetecektir. Tabi ki hızlı kararlar alınması son derece önemli. Bu sadece herhangi bir olağanüstü halde hızlı hareket edilebilecek. Aslında 16 Nisan 2017 öncesi Recep Tayyip Erdoğan yönetimi ile çok fazla bir fark olmayacak. Fakat artık seçimlerde halk Hem Cumhurbaşkanını seçecek hemde Meclisi seçecek. İnsanların aslında çok istemediği koalisyon hükumetleri de artık olmayacak. Buda aslında Evet kararının en önemli ve en iyimser sonuçlarından. Ayrıca bakanlar artık Başkan tarafından seçilecek. Sadece Meclisten değil dışarıdan da Konusunda tecrübeli kişiler artık Bakan olabilecek.

16-nisan-referandumdan-evet-cikti-neler-olacak2

Peki 16 Nisan Referandumundan Evet çıkmasından Sonra Kötümser Tahminler;

Öncelikle kötümser olmak istemiyoruz ama olma ihtimali olan konularda mevcut. Hayır seçim çalışmasında aslında denildiği gibi Başkan istediği zaman istediği gibi Kanun çıkarma hakkına sahip. Yanı yarın tüm tapusuz oturanları evinden çıkaran yada benzin vergi oranını %10 daha arttırın gibi kararlar alınabilir. Tabi ki bunlar halkın tepkisini alacağı için zor kararlar olarak görülüyor. Fakat danışmanların ve tek kişinin kararları ile kanunlar çıkarılacak. Çok fazla da sorgulanmayacak. Fakat ileri dönemlerde aslında büyük bir tehlike bizi bekleyebilir. Yeni seçilecek Başkan çok önemli ülkemizde çok dış güç var maalesef. Bu dış güçlerin desteklediği kişilerin başa gelmesi ile ülke büyük sıkıntılar yaşanabilir. Eyaletlere ayırma durumunda Ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşayabilir. Rusya Amerika Orta Doğu sıkıntılarına bir de Kürdistan devreye girebilir. Ülke yönetimi yanlış yaptığında geri dönüşü zor durumlar yaşanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.