Saç Beyazlamasını Durdurma,Beyaz Saçı Eski Rengine Döndürme

Erkeklerin ve Bayanların Saç Sorunları Arasında İLk Sıraları Zorlayan Saç Beyazlaması Konusunda Ayrıntılı Haberimiz… Saç Neden Beyazlar,Saç Beyazlaması durdurulabilir mi? Beyazlayan Saç Eski Rengine Döndürülebilir mi? Saç Beyazlamasına Doğal Çözüm…

Saç Neden Beyazlar?

Saç beyazlaması, birçok faktörün neden olabileceği durumlardan bir tanesidir. Saçın rengini kaybederek erken dönemde beyazlaması, hem kadınlardan hem de erkeklerde sıklıkla görülen bir durumdur. Saçın beyazlamasının altında yatan birçok neden olabilir. İlerleyen yaşlarda beyazlayan saçın nedenleri, tamamen yaş ile bağlantılı olsa da genetik faktörlerin etkisini de küçümsememek gerekir. Saçın beyazlamasındaki en büyük nedenler arasında yaşlanma, genetik faktörler, tıbbi nedenler, stres, yetersiz ve dengesiz beslenme, elektronik aletlerin ve kimyasal ürünlerin aşırı kullanımı, sigara tüketimi ve benzeri birçok etken, saçların beyazlaması üzerinde fazlaca bir etkiye sahiptir. Saçların beyazlaması çok genç yaşlarda görülebildiği gibi, çok ileri yaşlarda saçların beyazlamaması gibi durumlar da görülebilmektedir. Bu da gösteriyor ki saçın beyazlaması sadece yaş ile alakalı değil, genetik faktörler, yaşam koşulları ve kullanılan ürünlerle de alakalıdır.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2021 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2021 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Beyaz Saçları Eski Rengine Döndürme İlaçları:

Saçların beyazlaması 30’lu yaşlardan itibaren görülmesi doğal olan bir süreçtir. Ancak daha 18 ve 20’li yaşlarda olan kişilerde görülen saç beyazlamalarının birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Aşırı stres ve üzüntü, bu nedenlerin başında gelmektedir. Eğer erken yaşlarda saçları beyazlayan kişilerdenseniz ve aşırı stres ya da üzüntü içerisindeyseniz, B7 vitamini takviyesine ihtiyacınız olabilir. Bundan dolayı bir hekime başvurup B7 yani biotin almanız tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra beyaz saçları eski rengine döndüren ilaçlar ve bitkisel kürler de bulunmaktadır. Bitkisel kürlerden bir tanesinin tarifini verecek olursak; 20ml ceviz yağı, 30ml havuç tohumu yağı, 10ml ısırgan tohumu yağı ve 10 ml çörekotu yağı ihtiyacınız olan malzemelerdir. Tüm bu malzemeleri iyice karıştırın ve cam bir kavanoza doldurun. Haftada iki kez bu karışımdan yeterli miktarda saç diplerine uygulayın ve masaj yapın. Bir süre saçınızda beklettiğiniz karışımı yıkamak için doğal içerikli şampuanlar ya da zeytinyağı içeren şampuanları tercih edin. Aynı şekilde ısırgan otu özlü şampuanlar da saçlarınız beyazlamaya başlamadan önce kullandığınız takdirde size oldukça faydalı olacaktır. Bitkisel ürünlerin yanı sıra ilaçlar ile de saç beyazlamasının önüne geçmeniz mümkün olabilecektir.

Saç Beyazlamasını Durdurma Yöntemleri:

Saç beyazlaması durdurmanın en etkili yollarından biri bitkisel ürünler kullanmaktır. Doğal içeriklerden oluşan sabun ve şampuanlar, organik ürünlerden elde edilen maske, bakım kremi ve benzeri ürünler, beyaz saç gidermede oldukça etkilidir. Ayrıca beslenmenin de beyaz saçları yok etmede büyük etkisi olduğu görülmektedir. Saçların beyazlamasına ve renginin kaybolmasına neden olan vitamin ve mineral eksiklerini yiyecek ve içeceklerden karşılayarak da saçlarınızı eski rengine kavuşturabilirsiniz. B7 eksikliğinden kaynaklanan saç beyazlamaları oldukça sık görülmektedir. Bunun önüne geçmek için de mutlaka biotin takviyesi almak gerekir. Sigarayı bırakmak da saçların beyazlamasının önüne kuracağınız setlerden biridir. Olumlu düşünmek, pozitif olmak ve stresle başa çıkma metotlarını uygulamak, hatta gerekirse psikolojik destek almak da saç beyazlamasını durduran yöntemlerden biridir.

Saç Beyazlatıcı Kozmetik Ürünleri:

İnternette sık sık rasladığınız hatta artık televizyon reklamlarında da gördüğünüz saç rengini eski haline getirdiğini iddaa eden ürünlere fazla inanmamak gerekiyor. Bu kozmetik ürünlerini kullanana kullanıcılar geçici çözüm olduğunu ve devamlı bu kozmetik ürünleri kullanmak gerektiğini belirtmektedir.

Saç Beyazlamasına Doğal Çözüm:

Saç beyazlamasına karşı en etkili doğal yöntem ise bir cam kabın içine 5 tatlı kaşığı ceviz yağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 tatlı kaşığı alkali su koyulur. ve tuz eriyene kadar karıştırılır. Elde edilen karışım beyazlamaya başlamış bölgeye masaj yapılarak bone ile sarılır. Yapılan uygulama en az 1 saat olmaz üzere 3 saatte yakın bekletilmedir. Yıkama olarak şampuan yerine kükürtlü sabun kullanılması daha iyidir. Son durulama da ise saç elma sirkeli su ile yıkanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.