Şeker Hastalığı (Diyabet) Tedavisine Dikkat Edilmezse Ne Olur?

Şeker hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Sonuçlar Olur? Diyabet Hastalığının Takibinin Önemi Neler? Şeker Hastalığı İle Yaşamak ve Tedavinin Önemi? Çağın Hastalığına Dikkat Edilmezse Olacaklar Neler? Tüm Soruların Cevabı Özel Haberimizde…

Günümüzün tüm dünyada ilk sırayı alan hastalığı diyabet yani şeker hastalığı. Obeziteye yenik düşen insanların başlarına gelen en büyük hastalık diyebiliriz. Tabi ki sadece obezite ile sınırlamak doğru olmaz. Şeker hastalığının bir çok sebebi olabilmektedir. Bazı insanlarda ise doğuştan şeker hastası olmakta ve bu hastalık ile yaşamayı öğrenmesi gerekmekte. Şeker hastaları düzenli olarak kan şekerlerini ölçmeli ve tedavilerine dikkat etmelidirler. Şakaya gelebilecek bir hastalık değildir.

Şeker hastalığı ile yaşamayı öğrenmek ve tedaviyi ömür boyu sürdürmek gerekmektedir. Şeker hastalığı ölene kadar dikkat edilmesi gereken çok önemli bir hastalıktır.

Şeker hastalığı kontrol edilmez ise ne olur sorusunun cevabı ise sırasıyla önce göz sonra kalp ve böbreklerde hasar oluşturmaya başlar. Daha sonrasında kol ve bacaklarda morluklar oluşturarak kol ve bacakların kesilmesine kadar gidebilmektedir.

Dikkat edilmeyen ve tedavisi yapılmayan şeker hastalıklarında en çok yaraların iyileşmemesi konusunda sıkıntılar olabilir. Genellikle topuklarda yada kol ve bacaklarda oluşan karalar kolay kolay iyileşmemekte ve kangren olarak bölgenin kesilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kesinlikle şeker hastalığı takip edilmesi en önemli hastalıklardandır.

seker-hastalikleri-kalp-damar-sorunlari

Şeker hastası olan biri şeker hastası olmayan birine göre Kalp Krizi yaşama riski tam 6 katıdır.

Kısaca şeker hastalığına dikkat edilmezse neler olacağını inceleyelim.

Şeker hastalığı çok sinsi ilerleyen bir hastalıktır. Dünyada 2020 yılından sonra en sık görülen hastalık olması bekleniyor ve hastalıklar konusunda ilk sırayı alacağı. Şeker hastalığınız var ve dikkat etmiyorsanız kesinlikle büyük hata yapıyorsunuz demektir. Şeker hastalığı önemsenmez ise ortalama 40 yaşından sonra başa büyük belalar açabilmektedir.

Yaraların İyileşmemesi: Şeker hastalığının en büyük belirtilerinden biridir. Açılan yaralar çok geç iyileşir ve morarmalar olur hatta belli süre sonra kangrene çevirebilmektedir. Kangren sonucunda uzuv kesilebilir. Ayak ve kol damarlarında tıkanmalar da yaşanabilmektedir.

seker-hastaligi-kangren

Böbrek Yetmezliği : Şeker hastaları böbrek yetmezliği çekme riski normal insanlara göre tam 3 kat fazladır. Her 4 şeker hastasından biri böbrek yetmezliği riski bulunmaktadır. Ayrıca tedavi edilmeyen umursanmayan şeker hastalarında bu oran %50 daha fazladır. Bu süreç sonunda diyaliz kaçınılmaz sondur.

Körlük ve Görme Bozuklukları: Aslında şeker hastalarının belli bir yaştan sonra en çok yaşadığı sonuçlardan biride görme yetisini kaybetmektir. Diyabet ilk önce göz damarlarında hasar oluşturur ve görme problemleri ortaya çıkarır. Sonrasında ise körlüğe kadar giden bir süreçtir.

seker-hastaligi-dikkat-edilmezse-ne-olur

Kalp Krizi ve Damar Tıklanması: Şeker hastalığının en büyük zararı damarlara verdiği için şeker hastası olmayan insanlara göre kalp krizi riski çok daha yüksektir.

Diş Kaybı ve Diş Eti Hastalıkları: Diyabetin en büyük zararlarından biride tedaviye dikkat edilmemesi durumunda diş kayıpları çok fazla görülür. Ayrıca diş etlerinde çökme ve geri çekilme de çok sık görünen sonuçlarındandır.

Halsizlik ve Yorgunluk : Dikkat edilmeyen şeker hastalığı tedavisinde en sık görülen sonuçlardan biride halsizliktir. Şeker hastalarında gün içinde çabuk yorulma ve halsizlik çok fazla görülür.

Yukarıdaki sonuçlardan da anlaşılacağı gibi şeker hastalığı kesinlikle takip edilmesi gereken bir hastalıktır. Süreç çok uzundur ve çoğu insan tedaviye dikkat etmemektedir. Fakat kesinlikle şakası olmayan ve ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Siz siz olun şeker hastalığınıza çok dikkat edin. Yaşamınızın her saniyesi değerli….

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.