Selfie Çekilirken Fotojenik Poz Nasıl Verilir? Selfie Çekim Hileleri

En Güzel Selfie Nasıl Çekilir? Selfie Çekerken Nasıl fotojenik Olabilirim? Selfie Çekerken Neler Yapılırsa Güzel Çıkarsınız? Bunun Gibi Bir Çok Sorunuzun Cevapları Haberimizde…

Günümüzde neredeyse en çok yaptığımız işlerden biri haline geldi gittiğimiz gördüğümüz yerlerde selfie çekimi yapmak. Tarihi bir mekanda yada bir sahil kenarında herkez telefonu tutmuş arkadaşıyla yada kendisinin selfie pozunu çekmekte. Fakat selfie çekmeninde bazı kurulları vardır. Bu kurallar ile Selfie fotoğraflarınız fotojenik bir şekilde çekebilirsiniz ve çok daha güzel ve değişik görünebilirsiniz. Aslında en büyük selfie çekim hilesi telefonlarda bulunan güzellik modu ile çekim yapmaktır. Fakat göz ardı edilmemesi gereken bazı  bakışlar , telefon tutuş yada hizalama gibi yöntemler ile de çok güzel selfie çekimi yapabilirsiniz. Selfie çekerken kesinlikle Flash kullanmamaya çalışın.Çok karanlık bir ortam da değilseniz ışık arkanızdan gelmemesine dikkat etmelisiniz.

selfie-cekim-hileleri

Selfie Çekerken Fotojenik Çıkmak İçin Yapılması Gerekenler….

Öncelikle insanlar zaten kendi yüzlerinin sağ yada sol kısmının daha güzel olduğunu bilir. Fakat selfie çekimlerinde genellikle yüzün sol tarafı sağ tarafından daha güzel görünmektedir. Yinede evde kendi başınıza bir kaç test ederek sağ mı sol açıdan mı daha güzel çıktığınıza bakabilirsiniz.

Selfie çekerken telefonunuza yada fotoğraf makinanıza  yakın durmamaya çalışın yakın çekimlerde kilolu çıkabilirsiniz. Çekimlerde kolunuzu uzatabildiğiniz kadar uzatıp selfie pozunuzu çekin.

Selfie çekilirken yapılan en büyük hatalardan biri ekrandaki kamera görüntüsüne bakmaktır. Fakat Selfie pozu çekilirken kamera bölümüne bakmalısınız. Bu sayede çok daha güzel bir selfie çekilebilirsiniz.

selfie-nasil-cekilir

Boydan Selfie çekecekseniz telefonunuzu aşağıdan çekmeye çalışın yada çekecek kişiye biraz aşağıdan çekmesini söyleyin. Bu sayede boyunuz daha uzun ve daha zayıf görünürsünüz.

Selfie pozlarında yapılan en büyük yanlışlardan biri kafanızı direk kameraya doğru tutmaktır. Çekim açısına göre kafanızı sağ yada sola hafifçe çevirmeniz gerekir. Bu sayede yüzünüz daha ön planda olur ve elmacık kemikleriniz ile dudaklarınız daha güzel görülür.

Oturarak selfie çekimlerinde telefon kafanızdan neredeyse 15 cm kadar yukarıda olmasına dikkat edin.

selfie-nasil-cekilir-yontemler

Fotoğraf çekilirken zorla gülümsemek hem çirkin bir görüntü oluşturur hemde yapmacık durur bunun yerine selfie çekiminden önce gözlerinizi kapatın ve güzel şeyler düşünün ve sonra gözlerinizi açın ve gülümseyin. Çok samimi ve gerçekçi bir poz olacaktır.

Gülerek mutlu bir selfie pozu verecekseniz dilinizi dişlerinizin arkasına getirin. Bu şekilde gülümsemeniz ve dişleriniz daha güzel görünecektir.

selfie-cekim-yontemleri

Selfie çekilirken peynir chesee gibi kelimeler yerine “money” kelimesini kullanın money kelimesi yüzünüzün ve ağzınızın çok daha güzel görülmesini sağlayacaktır.

Boydan resimlerinizi sosyal medyada paylaşırken boyunuza göre gereksiz bölümleri kesin ve öyle paylaşın. Bu sayede resimde daha çekici ve güzel görünebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.