Selin Karacehennem Evlilikte Aldatılanlara Tavsiyeler(Soru-Cevap)

Selin Karacehennem ile evlilikte ve ilişkilerde yaşanan sorunlara aranan çözümler..

Selin Karacehennem kimdir? 1948 İstanbul doğumlu, öğretmen ve doktor anne babası olan,iki çocuk annesi,çocuk psikolojisi üzerine eğitim almış ve mastır yapmıştır. Uzun yıllar Amerika da yaşamış olan Selin Karacehennem, geçmiş yıllarda Amerika da 1997 yılında en başarılı 200 kadın arasına girmiştir.Aynı zamanda Amerika da evlilik danışmanlığı eğitimleri de almış ve 2000 li yıllarda Türkiye ye dönüş yapmıştır.Ülkemizde birçok kanalda programlarda yer almış, gazetelerde yazılar yazmış, şuanda da evlilik danışmanlığı yapan ve Beyaz Tv de yayınlanan Hayatta Her Şey Var programında perşembe günleri Nur Viral ile program yapmaktadır.Türkiye de sorunlu ilişkilere, evlilik içi sıkıntılara,kişisel problemlere yönelik insanların yaşadıkları tüm sıkıntılara parmak basan,yol göstermeye, insanları içinde bulundukları zor durumlara da nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda Selin Karacehennem insanlarımızı yönlendiriyor. Bu programdan derlediğimiz sorunlar ve Selin Karacehennem’in bu sıkıntılara karşı verdiği cevaplardan derlediğimiz yazı dizisini paylaşıyoruz.

selin karacehennem'den ilişkilere dair sorunlara cevap 2

*******Erkeklerden gelen sorular;

Soru :Eşim beni iş yerimde başka bir kadınla bastı.Çok pişmanım.18 yıldır evliyim ve ayrılmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in CevabıÖncelikle o kadınla aynı iş yerinde çalışmayın. Uzun bir evliliğin var bu süreçte sana bunu, karını aldatma durumunu yaptıran nedenler arasında karının payı var ise onun eksikleri olduğunu düşünüyorsan ve kendi hatalarınla birlikte bir evlilik danışmanının karşısına çıkın,konuşun ve bazı şeyleri birbirinize itiraf edin.Birbirinize karşı hatalarınızı konuşarak kabullenin ve telafi etmeye çabalayın.Eğer tüm bunlara rağmen bir şeyler telafi edilemiyor ise daha fazla birbirinizi yıpratmayın ve yollarınızı ayırın.

************************

Soru : Yeni evliyim.Karım son zamanlarda erkek gibi davranmaya başladı.Gecelere kadar futbol oyunları oynuyor,arkadaşları ile batak oynuyor ve konuşmaları argolaştı. Erkeksi tavırları beni soğutuyor. Ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in Cevabı : Kadın erkek tüm insanlar boşluğa düştüğünde,kendilerini yalnız hissettiklerinde ya çok yemek yer,ya çok para harcar,kumar oynar,alkol kullanır,erkek ise karıya kıza gider,kadınsa başka erkeklerden ilgi arayışında olur vs. belkide eşiniz boşlukta ve size sataşıp tadınızı kaçırmamak adına kendince bu tür faaliyetlere yönelmiş olabilir.Onunu karşınıza alın ve konuşun.Bu tür faaliyetlerinin birlikte geçireceğiniz zamandan çaldığını ve bu durumun sizi nasıl etkilediğini anlatın. Yeni evliliklerde böyle durumların yani adını koyamadığınız kopuklukların olması ilerisi için daha büyük sorunlar doğurabilir bu nedenle eşinizin bu durumu sizin tadınızı kaçırsa dahi anlayışlı eş profilinizi bozmayın.Konuşmakla yoluna girmiyorsa ilişkiniz bir evlilik danışmanından yardım isteyin.

************************

Soru : Eşimin okuldaki bir arkadaşının kocasıyla beni aldattığını gördüm.Beni aldattığı adamla kaçtı.2 çocuğum var ve ayrılmak için dava açtım. Mahkemede çocuklarını istemediğini söyledi ve dava açtığım için kaçtığı adamdan ölüm tehditleri alıyorum. Gerekli yerlere şikayet ettim ama bir sonuç çıkmadı, psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in Cevabı : Dinsizin hakkından imansız gelir demişler

  1. Çocuklarını istemeyen ve ortada bırakan o kadına çocuklarını kesinlikle gösterme.
  2. O kadının terbiyesizliğini anlat ve rezil et onu herkese karşı.
  3. Muhitini hatta yaşadığın şehri değiştir uzaklaş onlardan ve oralardan
  4. Psikologa git ve destek al.Unutma ki çocuklarının yüzünün gülmesi senin sağlam ayakta onların başında olmasına bağlı. Annene emanet et çocuklarını ve farzetsinlerki anneleri öldü ve babaanneleri ve babalarıyla bundan sonra hayata devam edecekler.

********Kadınlardan gelen sorular ;

Soru : Eşimle nişanlıyken onun iş yerinde etekli çoraplı bayanların videolarını çektiğini gördüm.Zaafı olduğunu evlenince bırakacağını söyledi.Evlendik ama bırakmadı.Bir gece telefonunda 800-900 tane video olduğunu ve arşiv yaptığını gördüm.Bunu kendisine söylememle tartışmalarımız başladı. Ailesi de bunu normal karşıladı çok büyütmedi.Bu durumdan sonra ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in Cevabı : İlk iş o adamdan ayrıl! Halk dilinde sapık denilecek biri ile evlisin.Eşinin acilen psikiyatri tedavisi alması şart.Buradan herkese söylemek isterim ki bu tarz en ufak bir hareket yada bu şekilde yönelim  gördüğünüzde ilk olarak bir bilenden yardım alın ama bu yardım alacağınız kişiler anne ve babalar olmasın.Ama bu durumda kesinlikle o insandan ayrılmalısın.

**********************

Soru : Eşimi çok seviyorum,o dört dörtlük denilebilecek biri ama bizim bir tek sorunuz var.Eşimin iç çamaşırlarında lekeler görüyorum.Tuvalette kişisel temizliğine dikkat etmiyor.Bu durumu uygun bir dille söylediğim de ise sorun olmaya başladı.Onun b u durumundan dolayı eşimden soğudum.Ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in Cevabı : Bu gibi durumlar ne kadar sevsek de insana iğrenme duygusu getirir.Onun için ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.Aranızda başka sorunlar yok ve seviyorsanız eşinizi benim tavsiyem bu deveyi güdmeden yana.Zaman zaman uygun ve tatlı dille anlatmayı denemeyi bırakma.Gene de düzeltmiyorsa kendini o zaman sen kendi huzurun için görmezden gel yada eşini seviyorsan bu duruma bakış açını değiştir,alışmaya idare etmeye çalış.

**********************

Soru : 31 yaşındaki kocam beni 51 yaşındaki bir kadınla aldatıyor.3 yıllık evliyim ,hamilelik dönemimde uzaklaştı benden ve sonuç olarak bir buçuk yıldır aldatılıyorum. Kocamla aynı iş yerinde çalışan bu kadın kocamın peşini bırakmıyor.Ne yapmalıyım?

Selin Karacehennem’in Cevabı :30 yaşından önce yapılan evliliklerde özellikle erkekler açısından her anlamda tam bir doyuma erişemediklerinden dolayı,30 una gelince yanındaki bayanı beğenmeme ben bununla nasıl evlendim neresini beğendim psikolojisi içine girebiliyorlar.Bir araştırmaya göre erkekler 30 yaşından sonra yaptıkları evliliklerini daha doğru buluyorlar. Şimdi sizin evliliğinizde 30 yaşından önce evlenmiş ve karakteri tam oturmamış ve her anlamda açlık duyan bir erkek modeli ile karşı karşıyasınız. Hamilelik döneminde fiziksel olarak değişmeniz de onun bu durumuna kapı açmış durumda.Çözüm aslında sizle alakalı değil. Eşiniz o kadınla çalıştığı işten ayrılmalı ve size hak ettiğiniz değeri vermeli.Çocuğunuz olduğu için ortada evliliğiniz İçin çabalamak isterseniz evlilik danışmanlarına gidin elinizden geleni yapın.Olmuyorsa da çok fazla zorlamanın anlamı yok.Kendinize de hayatı zehir etmeyin,unutmayın sizde mutlu olmayı hak ediyorsunuz.

**********************

Soru : Öz ablam evli biriyle eniştemi aldatıyor.Enişteme söylemekle tehdit ettim, söylediğim takdir de beni dövdürmek ile tehdit etti. Aldatıldığını enişteme söylemeli miyim?

Selin Karacehennem’in Cevabı : Tabiri caizse yolda bir kavga gördün ayırmaya gittin dayak yiyen her zaman arada kalan olur.Bunun gibi sende bu durum içinde olma,arada kalırsın.Terbiyesiz ablan düzelmez,olan zavallı eniştene olur.Hatta arada kalan kötü olanda sen olursun.Senin yapman gereken ablanla görüşme.Ailenden soranlara da özel nedenlerden dolayı görüşmek istemiyorum diye de izah edebilirsin.Ve sakın karışma uzak dur bu mevzudan.

Yorumlar
  1. Hatice demir dedi ki:

    Nişanlım porno izliyormuş uzun zamandır ve öğrendim çok kızdım uyardım. Neden izleme gereksinimin de bulunuyor alışkanlık haline gelip gizli gizli evlenince de izler mi acaba diye düşünüyorum . Başka kadınlara bakması bi nevi aldatmış gibi gözüm de

  2. Naime yıldız dedi ki:

    Selin hanım beni aramısımız

  3. berfin özbay dedi ki:

    merhaba Selin Hanım ben 21 yaşındayım 20 yaşında nişanlandım nisanlimin benden önce 3yil kadar önce yani 6 yıllık bir ilişki olmuş ve ciddi düşünmüşler ama sonra olmamış ve anlaşarak ayrılmışlar ama nişanlım 3 yıl geçmesine rağmen bana 3 kez eski kız arkadaşının adıyla seslendi bana dil sürçmesi oldugunu söyledi ama biçim içim rahat etmiyor eğer ilerde de soylerse çok üzülüp kafaya takicam lütfen bana yardımcı olur musunuz teşekkür ederim ?

  4. berfin özbay dedi ki:

    selin hanım bir de nisanlimin icki içtiğini benden saklıdıgini benim içkiyi sevmedigim için bir daha icmiyecegini ailemin önünde soz vererek söyledi ve sonra iki kez tekrarladı ben ilerde evlenince de yapar diye korkuyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz?

  5. Ayşe Güner dedi ki:

    Merhabalar Selin Hanım.Bekarım.Ileriye gitmeden bir ilişki yaşadım.Vicdanim hiç rahat değil.Evlendigimde kocami aldatmis gibi bir his olacagini düşünüyorum.psikolojik yardimla bu duygudan kurtulabilirmiyim

  6. Burcu dedi ki:

    Mrb esim benim resmimi twiter uzeri baska bir erkege gondermis ayni sekilde karsidakide ona kendi esini gondermis ve cok kotu ahlak disi konismuslar ben bunu farkettim cok kotuyum kimseye anlatamiyorum ona soyledim once inker etti ama resimlerini cektim mesajlarin simdi kabul etti ne yapmaliyiz bilmiyoruz ikimizde bana ikide bir intihar edeceğini söylüyor ne yapacam bilmiyorum LUYFENN BANA BIR YOL GOSTERIN LUTGENN

  7. Merve Dağ dedi ki:

    Merhaba Selin hanım, iyi günler ben 25 yaşında bekar biriyim. Eski iliskimde olduğum insanı çok seviyordum ona güvendiğini düşünüyordum onunla tensel yakınlaşmamiz oldu ayrıldık beni tehdit etmeye bana hakaretler etmeye basladi. Ailene herşeyi anlaticam seni herkese rezil edicem dedi. Su an 1 buçuk yıllık bir birlikteliğin var ve hayatımdaki insana bütün bu olanları ben anlattım daha sonra eskiden

  8. Merve Dağ dedi ki:

    Merhaba Selin hanım, iyi günler ben 25 yaşında bekar biriyim. Eski iliskimde olduğum insanı çok seviyordum ona güvendiğini düşünüyordum onunla tensel yakınlaşmamiz oldu ayrıldık beni tehdit etmeye bana hakaretler etmeye basladi. Ailene herşeyi anlaticam seni herkese rezil edicem dedi. Su an 1 buçuk yıllık bir birlikteliğin var ve hayatımdaki insana bütün bu olanları ben anlattım daha sonra eskiden birlikte olduğum insan mesajla anlattı. Çok korkuyorum psikolojim bozuldu ne yapmalıyım