Suntalam İle Mdf Arasındaki Farklar Neler? Özellikleri Kalitesi Yapısı

Yaz Geliyor Mobilya Alma Zamanı… Peki Mobilyanın Malzemesi Ne Olmalı? Mdf ve Suntalam Nedir? Suntalam Özellikleri Neler? Mdf Mi Suntalam Mı Daha Sağlam? Mdf ve Sunta 2017 Fiyatları Neler? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Mobilya alacaksanız yada yaptıracaksanız en önemli konulardan biride mobilyanızı hangi malzemeden yaptırmanız gerektiğidir. Herkes genellikle sunta sevmez ve mdf mobilya isterler. Peki mdf ile sunta malzeme arasında gerçekten de çok kalite farklı var mı? Aslında bu sorunun cevabı basit düşünüldüğü kadarda fark yok.

Aslında suntanın kötü imajı birazda eski teknolojiler ile üretildiği zamanlardan kalmaktadır. Fakat günümüz teknolojisinde kesinlikle çok daha sağlam ve kaliteli suntalam ürünleri üretilmektedir. Aynı şekilde Mdf malzemeleride gelişen teknoloji ile son derece sağlam ve güvenilir hale gelmiştir.

sunta-ozellikleri

Suntalam Nedir?

Sunta ana maddesi rendelenmiş ağaç yani talaş ve tutkaldır. Ayrıca günümüz teknolojisi ile bir çok kimyasal katkı maddesi ile sağlamlığı arttırılmaktadır. Bu maddeler karıştırılarak preslenmesi ile sunta üretilir. Sunta talaştan imal edildiği için içerisinde boşluklar olabilmektedir.Bu nedenle çok sağlam bir malzeme değildir. Sunta yapılırken bazı standartları vardır. Bu standartlara uygun üretilen sunta malzemeleri kesinlikle çok sağlıklı ve kalitelidir. Son zamanlarda yeni teknolojiler ile suntalam mdfye yakın kaliteye yaklaşmıştır. Suntalam ise sunta malzemenin lamine kaplama yapılması ile olmaktadır. Bu sayede suntaya göre çok daha dayanıklı ve neme rutubete dayanıklıdır.

suntalam-nedir-ozellikleri-neler

Sunta Kullanım Yerleri;

Suntalam genellikle rutubet ve nemli yerlerde kullanılmamalıdır. Mobilyanızı koyacağınız yerde rutubet yada nem yoksa Suntalam malzemesini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yukarıda da dediğimiz gibi suntalam malzemesi mdf kadar kaliteli bir malzeme haline gelmiştir. Suntalam kullanım alanları ise Gardrop iskeleti, Karyola , Şifoniyer vb ,Yatak odası, Çocuk Odası , Bebek Odası mobilya ürünlerini rahatlıkla yaptırabilir yada alabilirsiniz.

Mdf Nedir?

Mdf ana maddesi tutkal ve ağaç tozları ve kimyasal maddeler ile preslenmesi ile elde edilir. İçeriği toz şeklinde olduğu için sağlam malzemelerdir. Hatta son dönemlerde bazı kimyasallar eklenerek çok daha sağlam hale getirilmektedir. Tabi ki sunta tanımında yaptığımız gibi tamamen standartlara uyulması gerekmektedir. Bazı mdf ürünleri suntalam dan çok daha kalitesiz olabilmektedir. Bu nedenle malzemeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

mdf-nedir-ozellikleri-neler

Mdf Kullanım Yerleri;

Mdf genellikle Gardrop kapıları(kaliteli durması için), Banyo Dolapları, Mutfak Dolapları gibi nem rutubet olma ihtimali olan alanlarda kullanılmalıdır. Ayrıca çok fazla darbe yada hareket ettirilecek dolap bölümleri için kullanılabilir. Nem ve Rutubet yoksa Mdf gereksizdir.

Sunta ile Mdf Arasındaki Farklar Neler?

  • Sunta Mdf ye göre daha uygun fiyatlıdır.
  • Mdf Suntalam malzemesine göre çok daha sağlamdır.
  • Sunta nem, rutubet ve suya dayanıklı değildir. Mdf ise suntaya göre daha dayanıklıdır.
  • Sunta renk seçenekleri mdf ye göre daha sınırlıdır.
  • Sunta üretim aşamasında dikkat edilmez ise  çabuk deforme olmaktadır. Mdf kolay kolay deforme olmaz.
  • Sunta malzeme ile yapılmış mobilyalar mdf mobilyalara göre daha hafiftir.
  • Sunta malzemelerde kenar bantlar çekilirken çok dikkat edilmelidir. Çabuk şişme yada kabarma yapabilir. Mdf ürünlerde ise çok fazla şişme ve kabarma olmaz.
  • Sunta yada Mdf malzemeden mobilya yaptıracaksanız kesinlikle standartlara uygun üretildiğine dair belgeleri isteyin.
  • Suntalam malzeme ise lamine edilmiş suntadır. Bu nedenle suntalam suya biraz daha dayanıklıdır.

mdf-mobilya-yapisi

Suntalam mı Mdf mi Daha Sağlıklı?

Sağlık konusunda ikisinin arasında bir fark yoktur. Tutkal ve içinde kullanılan malzemeler insan sağlığına bir zararı yoktur. Tabi ki bu yorumumuz dünya standartlarında yapılan üretimler için geçerlidir.

Mobilyada Mdf Mi Suntamı?

Bu sorunun cevabı aslında tamamen kullanacağın yerin nem ve rutubet durumuna göre değişmektedir.Rutubetli alanlarda mdf kullanılması daha uygun olacaktır. Bizim tavsiyemiz günümüz teknolojisinde ikisinin arasında çok fazla kalite farkı kalmamasından dolayı tamamen bütçenize göre karar vermenizdir. Mdj suntalam malzemesine göre %30 civarında daha pahalıdır.

2017 Mdf Fiyatları;

  • 18mm MDF LAM  ÇİFT TARAF Malzeme 210X280 Ortalama 140 TL   
  • 18mm HAM MDF Malzeme 210X280 Ortalama  85  TL 
  • 18mm MDF lam Malzeme 366×183 Ortalama  140  TL       

2017 Suntalam Fiyatları;

  • 18mm Suntalam ÇİFT TARAF Malzeme 210X280 Ortalama 110 TL   
  • 18mm MDF lam Malzeme 366×183 Ortalama  115  TL       
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.