The 100 Dizisi Konusu, Yorumları, Türü, Yeni Sezon Tarihleri

The 100 Konusuyla Diğer Amerikan Dizilerinden Kesinlikle Ayrılıyor ve Bu Farklılık The 100 Dizisini Uzun Süre yayında Tutacağa Benziyor… The 100 Amerikan Dizisi Konusunda Tüm ayrıntılar Haberimizde…

Bir Amerikan dizisi olan ve kıyamet sonrası dünyayı anlatan The 100ü izlemeye başladığınız andan itibaren ufkunuzun genişlediğini ve dünyaya bakış açınızın olumlu yönde değiştiğini anlayabileceksiniz. Tür olarak macera, aksiyon, bilim kurgu ve apokaliptik dram olarak işlenen dizinin konusu kıyamet sonrasında dünyanın nasıl topluluklara ayrıldığını ve kimin kimi yok etmek istediğini gözler önüne sermektedir. The 100 dizi konusu olarak en iyi konuyu işleyen diziler arasında yer almaktadır. Kass Morgan tarafından yazılan aynı adlı roman Jason Rothenberg tarafından geliştirilerek diziye uyarlanmaktadır. Yeryüzünde yaklaşık 97 yıl önce bir nükleer patlama meydana gelir ve insanların neredeyse tümü ölmüştür. Dünyanın her alanı ve yüzeyi kesinlikle yaşanamayacak derecede radyasyonla kaplanmıştır. Tek hayatta kalanlar ise yalnızca aynı gezegenin farklı bir yörüngesinde yaşayanlardır. Bu yörünge üzerinde 12 farklı ülkeye ait uzay istasyonları yer almaktadır. Tüm sinyalleri toplayabilmek amacıyla Ark isimli bir istasyon kurulur ve Jaha başkanlığında birleştirilir.

Kaynaklar kıt olduğu için ve yeryüzü hala yaşanamayacak bir şekilde kaldığı için 18 yaşından büyük olan her kim bir suç işlerse uzaya doğru fırlatılarak cezalandırılmaktadır. Suçun büyüklüğüne ya da küçüklüğüne hiçbir şekilde bakılmadan bu fırlatma cezai işlemi uygulanmaktadır. Ark istasyonunun da kaynakları tükenmeye başlar ve yeni yaşamın kurulup devam ettirilebilmesi için yeni kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kaynakları 100 adet genç mahkumdan sağlamak isterler. Böylelikle 100 genç mahkumu bolca erzak ve yaşam standartlarının bulunduğu bir dağa fırlatmaya karar verirler. Ancak bu genç mahkumlar tam adrese değil oldukça uzak bir yere fırlatılırlar. Böylece yeni ve geçici bir topluluk kurmaya gayret gösterirler ve bu durum tartışma ve çekişmeleri de beraberinde getirecektir. Mücadele etmeye başlarlar ve sorunlar bu şekilde devam eder. Savaştan kurtulan ve sağ kalan insanlara ise dünyalılar adını verirler. Bu dünyalılara zaman geçtikçe biçiciler adını verirler çünkü artık yamyama dönüşmüş insanlardır.

İzlemeye başladığınız andan itibaren sizi ekranlara kilitleyecek olan bu dizi sayesinde takip sayınızı arttıracak ve her bölümü büyük bir heyecanla bekleyeceksiniz. Her bölümün sonu sizlere heyecan verecek ve diğer bölümün gelmesini iple çekeceksiniz. Başrollerini Elize Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Thomas McDonell, Eli Goree, Richard Harmon ve Isiah Avgerepoulos paylaşmaktadır. Başarılı oyuncular diziye bir hayli renkli görüntüler getirmekte ve yönetmenlerini de çok sevmektedirler.
Oyuncularından da bir hayli memnun olan yönetmen ve senarist çok daha ilgi çekici ve heyecanın, maceranın bol olacağı sezonların yakın zamanda geleceğini belirtmektedirler. Tamamen romandan uyarlanan ve hiçbir değişikliğe gidilmeyen bu dizi en orjinal şekliyle sizlere aktarılmaktadır. Kıyamet sonrası dünyada meydana gelecek toplulukların nasıl bir hal alacağına dair fikir sahibi olmak istediğinizde bu diziyi kesinlikle kaçırmamanız gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.