Toyota Tüm Modellerde Klasik Yağ Eksiltme Problemi Çözümü

Toyota En Sağlam Otomobillerin Başında Gelmekte… Fakat Kronik Bir Sorunu Var Yağ Eksiltme… Toyota Model Araçlar Neden Yağ Eksiltir??? Haberimizde…

Aslında ilk baktığımız zaman dizel araçların belirtilen sınırlar çerçevesinde yağ yakması normal olarak görülebilir. Ama bu oran kilometre bazında bakıldığında yaklaşık 2000 kilometrede bir olduğu zaman bir sorun olarak görülebilir. Bunun nedenleri arasında ise aracın yapısı, turbo da arızanın oluşması sıkça belirtilmektedir. Genel olarak bakıldığında ise bunların aracın birer handikabı desek yanlışta olmaz.

Öncelikle konumuza dizel araçlarda yağ eksiltme olarak değinmek daha da mantıklı olacaktır ama bu konuda da maalesef net bir şey söz konusu değildir. Genel olarak yukarıda da bahsettiğim gibi yağ yakma veya eksiltme olayı normal görülmektedir. Elbette ki bu hiçte geçerli bir cevap değildir. Yağ eksiltme sorunu artık neredeyse Toyota ile özdeşleşmiş bir durumda. Toyota yağ eksiltme sorunu servisler tarafından neredeyse çözülememektedir sadece ertelenmektedir.

Servislere yapılan şikâyetler neticesinde ise alınan cevaplar tatmin edici olmadığı gibi hiçte inandırıcı değildir. Yeni arabanın belli bir kilometrede yağ eksiltmesi yani yağ ikaz ışığının yanmasının normal olduğu belirtilip durmaktadır. İlk olarak 5000 kilometrede yağ ikaz ışığı yanmaktadır. Bunu servise ilettiğimizde ise bunun gayet normal olduğunu söyleyeceklerdir. Dizel araba bu elbette ki yağ eksiltecektir diyeceklerdir. Bir şekilde sizi ikna edeceklerdir velhâsıl.

Bu sorun 10000 kilometreye geldiğinde tekrar baş gösterince periyodik bakım öncesi yağ ikaz ışığının uyarı vermesi normal diyeceklerdir. Yine bir şekilde sorunu öteleyip normalleştireceklerdir. Bu sorun 20000 kilometrede veya herhangi bir kilometrede tekrar ortaya çıkacaktır. Çünkü sorun hiçbir zaman çözülmedi ertelendi, ertelendi. Bu problemlere karşı servislerin de maalesef kalıcı bir çözümü bulunmamaktadır. Bu servisin mi yoksa araç üreticisinin mi sorunudur. Burası da ayrı bir tartışma konusu.

Bu sorunun çözümü için ise yapılması gerekenler elbette ki mevcuttur. Ya böyle illet bir sorunu olan arabayı almayacağız ya da sorunumuzu gerçekten çözecek muhataplar bulacağız. İkinci çözüm elbette ki daha mantıklıdır. Toyota ve diğer araba üreticileri bu konu ile ilgilenmektedirler. Bazen de bunun servislerden kaynaklanan bir sorun olabileceğini de düşünüyor olabilirler.

Yanlış tespitler sonucu yapılan hatalardan kaynaklandığı da düşünülebilir ama tabii ki çok düşük bir ihtimaldir. Yukarıda belirtildiği gibi bu araçlarda maalesef genel bir sorun olarak ortaya çıkıyor, yağ eksiltme sorunu. Bizim önerimiz ise aldığınız araba hangi marka olursa olsun almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını mutlaka araştırın. Periyodik bakımını ve günlük bakımını aksatmayın. Bu ve bunun gibi sorunlara da elbette bir çözüm üretecektir, üretici firmalar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.