Uykuda Birden Boşluğa Düşme Hissi Sebebi ve Neden Olur?

Rüyanızda Sık Sık İrkilerek Düşme Hissiniz mi Oluyor? Sebebi Haberimizde…

Sizinde başınıza geldi biliyoruz. Çünkü dünyadaki her insanın başına gelmektedir. Uykuya daldığında yada yeni yeni uyumaya başlandığında bir anda kendinizi rüyada boşluğa düşmüş yada boşluğa basmış gibi hissedersiniz. Bilim adamları bunu araştırmış. Genellikle kasların en çok yorgun olduğu zamanlarda bu başınıza gelebilir. Bilim adamlarına göre dünyada rüyasında boşluğa düşme hissi yaşamamış kimse olamazmış… Söyle  düşününki bir insanın hayatının neredeyse 3 te 1 i uyuyarak geçiyor. Gündüz yaşadığınız baş ağrısı kol bacak kasılması ağrı sızı siz uyurken de yaşıyorsunuz. Bunların bir etkisi tabi ki olacak zaten uykudan uyanmanızda rüya görmenizde sağa sola dönmenizde hep bu yüzden olmakta… Peki gelelim rüyada boşluğa düşme hissinin  sebebine;

Rüyada boşluğa düşme hissi Aslında bu vücudunuzdaki ani kas kasılmalarından kaynaklanmaktadır. Vücudunuzdaki ani kasılma aslında tüm vücudunuzu etkiler ve bir anda kendini boşluğa düşmüş gibi etiniz kendini çeker ve bir anda bırakır. Rüyanızda bir anda bunu yaşadığınızda kendinizi düşmüş gibi hissedersiniz.

Peki bu durum sağlığa bir zararı var mı? Oxford Üniversitesi Profesörleri bunu da araştırmış. Araştırma sonucunda rüyada düşme hissi yani vücut kasılmalarının herhangi bir zararı yok. Fakat Binde 1 olarak Felç geçirme riski olduğunu belirtmekteler. Zaten uykuda felç geçiren insanlarında vücut kasılmaları ve kas sıkışmaları yüzünden  olduğu belirtilmiştir.

Rüyada vücut kasılmalarını engellemek öncelikle yediklerinize dikkat etmelisiniz. Gece içilen asitli içecekler ve şeker ağırlıklı besinler vücutta kasılmalara neden olmaktadır. Bu yiyecekler içilecek ise kesinlikle uykudan en az 3 saat önce tüketilmelidir.

Yorumlar
  1. Esra dedi ki:

    Bende sık sık rüyamda uykunun ilk anları düşme hissi oluyor.demek ki sadece bende değil ayrıca başka yasayan varmı?