Windows Xp, Vista, 7,8,10 WannaCry ve CryptoLocker Update(Patch)

Dosya Şifreleyen Virüslerden Nasıl Korunulur? WannaCry ve CryptoLocker Virüslerinden Korunmak İçin Windows Xp ,Windows Vista , Windows 7 ,Windows 8 , Windows 10 İŞletim Sistemlerinin Güncellemeleri ve Patchleri Microsoft Tarafından Yayınlandı… Güncellemelerin Linklerini Sizin için Derledik…

Son dönemlerinde bilgisayar dünyasının en büyük belası haline gelen WannaCry ve CryptoLocker virüsleri çok fazla şirketinin canını yakmaya başladı. Aslında bir çok şirket bu virüsten etkilenmiş durumda fakat çok fazla dillendirilmiyor. Dünyada 200.000 den fazla bilgisayardan bahsedilse de aslında bu rakam çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. WannaCry ve CryptoLocker virüslerinin mantığı çok basit. Sizi panikletecek bir maili size gönderiyor. Bu genellikle hesabınızdan 4000 TL çıkış oldu. 5000 TL kredi borcunuz birikti. Yada Turkcell Faturanız 500 TL gibi bir çok kandırma ve panikletme yöntemi ile size gönderilen maildeki linke tıklamaya yada yada gönderilen xls pdf yada word dosyasına tıklamanıza teşvik ederek bilgisayarınızı ele geçirmekte. Microsoft tarafında bu virüs için geç olsa da yeni windows patchleri yayınlandı.

WannaCry-viruslu-mail-ornegi
Yukarıdaki resimde gördüğünüz WannaCry ve CryptoLocker virüsünün yayıldığı mail örneklerinden biri. Hesabınızdan haberiniz olmadan 4.500 TL bir eft yapılmış gibi gösterip Mail içinde bulunan Dekont’u görmek için Lütfen Ekteki dosyayı indirin kısmına link verilmektedir. Yada gönderilen mailin içine virüslü bir xls yada word dosyası konulmaktadır. Bir anlık panik ile sizde bu dosyayı açmanızı sağlamaya çalışıyorlar. Linke tıklandığında yada dosya açtığınızda kısa bir süre içinde virüs tüm bilgisayarınızdaki dosyaları şifreliyor.

WannaCry ve CryptoLocker Virüsleri İçin Windows Güncellemeleri:

Aşağıdaki linkler microsoftun sitesinden direk verilen linklerdir. Kolaylıkla İndir linkine basıp çıkan sayfadan işletim sisteminizin dilini seçerek gerekli windows güncellemesini indirebilirsiniz. İndirilen güncellemeyi kurarak en azından şimdilik WannaCry ve CryptoLocker virüslerine karşı bir önlem almış olursunuz.

WannaCry-ve-CryptoLocker-windows-guncellemeleri

Windows Xp SP3 (KB4012598) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows Vista 32 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows Vista 64 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 7 32 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 7 64 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 8.1 32 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 8.1 64 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 10 32Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Windows 10 64 Bit (KB3177186) Wanna Cry ve CryptoLocker Güncellemesi : İndir (Microsoft Sitesinden)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.