Word Şifresi Kırma ve Kaldırma (Word 2003-2007-2010 Dosyası Koruma Şifresi Sıfırlama)

Word Şifresi Nasıl Kırılır? , Word Koruma Şifresi Sıfırlama, Word Koruma Şifresi Kırma, Word Koruma Şifresi Değiştirme, Word Koruma Şifresi Kaldırma … Word Koruma Şifresi İle İlgili Sorunun %100 Kesin Çözümü Haberimizde…

Özellikle çalışanların aralarındaki dosya gönderiminde word dosyası koruma ile yapılan işleri koruma altına alınması günümüzde son derece normal bir durumdur. Fakat bazen bu dosyalar üzerinde işlem yapmanız gerekebilir yada en çok başa gelenlerden biri word koruma şifresinin unutulması. Bu gibi durumlarda önemli bir dosya ise çok büyük sıkıntı yaşanabilmekte. Bu gibi durumlarda dosya koruması sıfırlama işlemi yapılması gerekiyor. Aslında internet üzerinde bir çok word dosyası şifre kırma ve sıfırlama yazılımı mevcut. Fakat neredeyse hepsi ücretli ve kesin kırma garantisi vermemekte. Bu nedenle sizlere hem ücretsiz hem programsız bir şekilde kolaylıkla Word şifresini nasıl sıfırlayacağınızı anlattık.

Aşağıdaki işlemler bizim tarafımızdan test edilmiştir ve tüm word dosyalarında çalışmaktadır. Sadece anlatılanları birebir yapmanız gerekiyor.

Yukarıda gördüğünüz gibi word dosyası koruma altına alınmış ve değişiklik yapamıyorsunuz. Fakat ya şifreyi unuttuysanız yada bu dosya üzerinde işlem yapmanız gerekirse ne yapacaksınız.

Yapmanız gerekenleri adım adım anlatıyoruz. Kolaylıkla yapabileceğiniz adımlar.

1 ) Öncelikle koruma altına alınmış word dosyasını açın. Farklı kaydet kısmına gelin ve dosyayı Xml metni olarak masaüstüne kaydet diyin.


2 ) Daha sonra  kaydettiğiniz Xml uzantılı dosyanıza sağ tıklayarak Birlikte Aç oradan da not defteri ile açın.


3 ) yukarıdaki gibi karmaşık yazılar karşınıza gelecek. Bu bölümde “password” bölümünü bulmanız gerekiyor. Bul kısmından kolaylıkla metin içinde arama yaptırabilir ve password kelimesini buldurabilirsiniz.Bu bölümü Password=”00000000″ bu hale getirin. Bu işlemden Önce ABBCFFCC gibi bir yazı bulunmakta. Bu bölümü silerek 8 tane 0 yazın. Bu işlemi yaptıktan sonra dosyanızı kaydedin.


4 ) Dosyayı kaydettikten sonra tekrar masaüstünüzde Xlm olarak kaydettiğiniz dosyanın üzerine sağ tıklayıp birlikte aç diyip Microsoft Word ile açınız. Açılan dosyada word şifre korumanın olmadığını göreceksiniz. Dosyayı farklı kaydet diyip Word dosyası olarak kaydettiğinizde word dosya koruma şifreniz sıfırlanmış olacaktır.

Yorumlar
  1. paradise dedi ki:

    Merhaba ben daha ilk aşamada dosyayı açtıktan sonra farklı kaydet yapamıyorum. O seçenek aktif değil bu yüzden tıklayamıyorum.NE yapabilirim ,yardımcı olur musunuz?