Yağlı Saçlara Çözüm, Saç Yağlanması Azaltan Şampuan ve Maskeler

Saç Yağlanması Bayanların Olduğu Kadar Uzun Saçlı Erkeklerinde Muzdarip Olduğu Konulardandır. Yağlı Saçlar Kötü Bir Görüntü Oluşturur ve Öz güveni Azaltır..Haberimiz Yağlı Saç Sorunu Yaşayanlar İçin Hazırlandı…Yağlı Saçlar için Özel Çözümler ve Şampuanlar Hakkında Ayrıntılar…

Saç Yağlanması Neden Olur?

Saç yağlanması, hem kadın hem de erkeklerin ortak sorunları arasında yer alır. Duş aldıktan sonra bir ya da iki gün içerisinde yağlanan saçlar, özellikle çalışan kesim için büyük sorun yaratmaktadır. Saçların yalanması üzerinde etkili olan birçok faktör bulunur ve bu faktörler de iç ve dış faktörler olarak iki grupta toplanmıştır. Dış faktörler arasında tabi ki de hava kirliliği, yaşanılan bölge, çalışılan iş, kullanılan kozmetik ürünler, şampuanlar, bakım ürünleri ve benzeri etkenler bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra yağlı bir cilt yapısına sahip olmak, anne ve babadan geçen genetik faktörler, yağlı yiyecekler ile beslenmek, dengesiz ve yetersiz beslenmek, stres ve benzeri nedenler de kişilerin saçlarının çok ve sıkça yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.

Saç Yağlanmasına Bitkisel Tedavi ve Maske

Saç yağlanmasını önlemek için bir takım bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bitkisel kürler en iyi yağlanma önleyici ürünlerdir. İlk olarak yumurtadan başlamak gerekirse, yumurta saç üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahiptir. 3-4 adet yumurtayı çırpın ve saçınıza hafif masaj eşliğinde iyice yedirin. 15-20 dakika saçınızda bekletmiş olduğunuz karışımı iyice durulayın. Bir bardak konyak ve bir bardak gül suyunu karıştırarak durulama suyunda kullanmanız mümkün.

Yağlı saçlar için en etkili ürünlerden biri de elma sirkesidir. Duş aldıktan sonra saçınızı durulayacağınız suya bir miktar elma sirkesi karıştırarak, saçlarınızın erken yağlanmasının önüne geçebilirsiniz.

1 tatlı kaşığı kekik ve aynı oranda biberiyeyi 1 buçuk litre kaynar suyun içerisinde çay gibi demleyin. Oluşan karışımı ılıyıncaya kadar bekletin ve saç diplerinize uygulayın.

Yağlı Saç İçin Öneriler

Yağlı saçlara sahip olan kişiler, öncelikle beslenme alışkanlıklarını değiştirmeli ve daha az yağ içeren, daha sağlıklı ürünlerle beslenmelidir. Bunun yanı sıra dengeli beslenmek ve yeterli seviyedeki vitamin, mineral, proteini vücuda almak oldukça önemlidir. Yağlı saçın oluşmasına engel olacak olan bir diğer faktör de saçlara uygulanan ürünlere dikkat etmektir. Şampuan saç yapısına uygun olarak seçilmesi, saç kremi ve benzeri bakım ürünleri saç köklerine yakın noktalara sürülmemelidir. Ayrıca duşta iken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de saçların aşırı sıcak su ile yıkanmamasıdır. Sıcak su saç derisini kurutur ve daha çabuk yağlanmaya neden olur. Saçı yağlanmadan korumak için ısıtıcı ve sıcaklık veren diğer ürünlerden uzak durulmalıdır. Saç ile fazla oynamak da yağlanmayı arttırır. Bundan dolayı yağların saç uçlarını inmesini kolaylaştırıcı oynamalar yapmamak ve saçı sıkça taramamak gerekir.

Yağlı Saç İçin Şampuanlar

Yağlı saçların fazla yağını gidermek ve saç diplerindeki sebum seviyesini dengelemek için birçok markanın yağlı saçlara özel şampuan çeşitleri bulunmaktadır. Duru, İpek, Blendax, Pantene, Bioxcin Forte, Organix ve benzeri birçok markanın, saç yağlanmalarını önleyici şampuanları bulunmaktadır. Saç tipinize uygun bir biçimde seçeceğiniz bu şampuanlar sayesinde saç yağlanmasından kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğal ürünler kullanarak ihtiyacınız olan şampuanı kendiniz de yapabilirisiniz.


Saç ekimi Konusunda Hazırladığımız Saç Ekim Merkezleri İnceleme Konusunada bakmanızı Tavsiye Ederiz.

Türkiye’deki En iyi Saç Ekim Merkezleri Sıralaması için Tıklayın


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.