Yanlış Hesaba Yatırılan EFT ve Havale Nasıl Geri Alınır ve Nasıl İptal Edilir?

Günümüzde Cep Telefonları Sayesinde Havale ve Eft Yapmak Çok Basit Bir Hale Geldi. Fakat Eft ve Havale Yaparken Bazen Dikkatsizlikler Nedeniyle Yanlış Hesaba Eft Yada Havale Gönderimi Yapılabilmekte… Yanlış Hesaba Gönderilen Eft ve Havale Nasıl Geri Alınır? İptal İşlemleri İçin Neler Gerekli Tüm Detaylar Haberimizde…

Günümüzde artık cep telefonumuzdan saniyeler içerisinde istediğimiz kişiye mobil bankacılık uygulamaları ile eft ve havale yapabilmekteyiz. Havale ve eft işlemleri kolay olunca bazen aceleden doğan sorunlarda yaşanabilmekte. Bunların başında da yanlış kişiye gönderilen havale ve eft ler gelmekte. Yanlış yapılan havale ve eft işlemlerinde iptal işlemi aslında son derece zordur.

Öncelikle yanlış yapılan havale işlemi ise yapılması gereken hemen banka şubesine gitmek ve talimat yazdırmaktır. Bu sayede yanlış gönderdiğinizi belirtmiş olursunuz. Talimat ile birlikte banka görevlisi hesabın sahibine ulaşır. Hesabın sahibi böyle bir havaleden bilgim yok derse banka şubesi bu parayı size geri ödeyebilir. Fakat bu işlem uzun sürmektedir. Yapılması gereken en basit işlem yanlış gönderdiğiniz hesabın sahibi ile telefonda anlaşmak ve havale masrafının kesilerek size geri göndermesini talep edebilirsiniz. Ayrıca banka kişiye ulaşamıyorsa ve miktar büyük ise bankaya karşı tarafın hesabına bloke koydurabilirsiniz.

yanlis-gonderilen-havale-nasil-geri-alinir

Gönderilen eft yanlış gönderilmiş ise havaleye göre biraz daha şanslısınız. Havale anında karşı tarafından hesabına geçerken eftnin karşı hesaba geçmesi ortalama 15 dk civarında sürmektedir. Bu süre içinde bankaya ulaşıp eft yi iptal edebilirsiniz. Yada internet şube üzerinde bulunan eft iptal yada geri çekme bölümünüde kullanarak eftnizi geri alabilirsiniz.

Fakat bazen eft 5 dk bile sürmeden karşı tarafa ulaşabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise yanlış gönderdiğiniz hesap sahibinin bankası ile iletişime geçerek hesap sahibinin bilgilerine ulaşmaya çalışmanız gerekmektedir. Bazı bankalar zorluk çıkarsa da genellikli yardımcı olmaktadırlar. Fakat bankalar yardımcı olmazsa en yakın emniyet müdürlüğüne gidip konuyu anlatıp tutanak tutturmanız ve polis eşliğinde işlemleri yaptırmanız gerekmektedir.

eft-nasil-iptal-edilir

Yine aynı şekilde yanlış gönderdiğiniz kişiye ulaşabilirseniz ondan size tekrar eft olarak paranızı göndermenizi isteyebilirsiniz. Eft de bulunan isimden de facebook yada twitter gibi mecralarda ismini sorgulatabilir ve buralardan da ulaşabilirsiniz.

En sorunsuz eft ve havale iptal işlemi yapan bankalar ise Enpara EFT ve Havale , Yapı Kredi Eft ve Havale ,İşbank Eft ve Havale kullanıcılarıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.