Yeni Çipli Pasaport Nasıl Alınır? Çipli E-Pasaport Randevu Alma İşlemleri

Çipli Pasaportta Parmak İzi Dönemi Başladı. Çipli Pasaport Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli? Yeni Çipli Pasaport Ücreti Ne Kadar? Gibi Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Avrupa Birliği Kriterleri Pasaportlara uygulanmaya başlandı. Çipli Pasaportlara artık Parmak İzi de ekleniyor. Bu sayede tüm bilgilerimiz artık pasaportumuzda saklı olacak. Pasaportlarda herhangi bir gözle görülür bir değişiklik yok. Sadece biraz daha kabarık durmakta. Çipli pasaportlar 1 Kasım 2016 tarihi itibariyle verilmeye başlandı. Herhangi bir Emniyet Genel Müdürlüğünden pasaportunuzu alabilir yada yenileyebilirsiniz.

Çipli Pasaport Başvurusu

E-Pasaport almak için öncelikle Emniyet genel müdürlüğünün e-pasaport randevu başvuru bölümünden bilgilerinizi girmeniz ve randevu almanız gerekmekte.
E-pasaport Başvurusu Yapmak İçin Tıklayınız…

Başvuru adımları : 1 ) Öncelikle Tc kimlik numarası ve kimliğinizde TC no yazılı olup olmadığı bilgisi alınır ve devam edilir. e-pasaport-1 2. Bölümde hangi tür pasaport istediğiniz ve şehir belirtilir.Şehir belirtmekteki amaç randevu alacağınız Emniyet müdürlüğünü seçebilmek içindir. e-pasaport-2 3. bölümde kişisel bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Bu bilgilerden sonra size randevu almak istediğiniz emniyet müdürlüğündeki sıra numaranız ve saatiniz iletilecektir. Randevu işlemleri bu kadardır. Randevu saatinden en az 15 dk önce emniyet müdürlüğünüzde olmanız gerekmektedir. e-pasaport-3

Çipli Pasaport Türleri:

4 çeşit pasaport türü bulunmaktadır.



Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Özel İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. parmak-izli-pasaport-2

Çipli Pasaport İçin Gerekli Evraklar

1 ) Tc numarası bulunan Nüfus Cüzdanının Aslı(15 yaşından büyükler için kesinlikle nüfus cüzdanında resim bulunmalıdır.)
2 ) 2 Adet Biyometrik fotoğraf.  Son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğraf ebatı 50mm X 70mm olmalıdır. Herhangi bir fotoğrafçıya gidip biyometrik fotoğraf çekilcem demeniz yeterlidir. artık tüm fotoğrafçılar biyometrik fotoğraf çekmektedir.
3 ) Pasaport defter ücreti olan 87 TL . İstediğiniz bankaya yatırabilirsiniz.
4 ) Pasaport harçları . Harç ücreti 2017 yılı için belirlenmiştir. Herhangi bir banka şubesine kaç yıllık pasaport uzatacağınızı yada alacağınızı belirtirseniz size güncel fiyatı iletecektir.
5 ) Varsa daha önceki pasaport cüzdanı. Pasaport işlemi için pasaporta başvuru yapanın bizzat gelmesi gerekmektedir. parmak-izli-pasaport

2016-2017 Çipli Pasaport Ücretleri 2016-2017

6 Aylık Çipli Pasaport Ücreti : 199.20 TL
1 Yıllık Çipli Pasaport Ücreti : 250.80 TL
2 Yıllık Çipli Pasaport Ücreti : 353.90 TL
3 Yıllık Çipli Pasaport Ücreti : 465.80 TL
10 Yıllık Çipli Pasaport Ücreti : 620.60 TL 87.50 TL

Defter Parası fiyatların içindedir.

Çipli Pasaport Müracaatı Takibi:

Pasaport işlemlerinizin takibi için www.epasaport.gov.tr adresine girebilirsiniz. Tc kimlik numaranız ile başvurunuzun hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Çipli Pasaport Teslim İşlemleri:

Çipli pasaportunuzu herhangi bir sorun yoksa 3 ile 7 gün içerisinde adresinize ücretsiz olarak PTT kargo ile gönderilir. Pasaport sahibinin verilen adreste olması kesinlikle şarttır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.