Yüksek Lisansta Kaç Ders Vardır?Kaç Yıl Sürer,Ders Saatleri

Yüksek Lisans Programına Kayıt Olmak İsteyenlerin Kafalarındaki Tüm Soruları Çözecek Haberimiz…

Yüksek lisans konusunda herkesin kafasında bir soru işareti de yüksek lisansta kaç ders olduğu kaç sene süreceği ,yüksek lisans ders seçimi ,dersler hangi günler hangi saatlerde oluyor,çalışırken yüksek lisans yapmanın zorlukları sizler için bu soruların tüm cevaplarını İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergin Akkurt’tan Öğrendik. Ayrıca sizler için Devlet üniversitelerinde , Vakıf üniversitelerinde ve Yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans yapma ücretlerini de toparladık.
Aslında her şey yukarıdaki diploma için:)

Çalışmayanlar İçin Yüksek Lisansta Kaç Ders Vardır?
Yüksek Lisansta ders sayısı toplamda 8 dir. 7 ders genel 1 ders uzmanlık alan dersi bir de seminerden oluşur. Bazi bölümlerde farklılıklar göstermektedir. Genellikle bilimsel araştırma konularında da özel dersler eklenebilmektedir. 7 genel dersin 3 tanesi zorunlu olarak seçilmektedir. Geri kalan 3 ders ise sizin beceri ve yeteneklerinize göre sizin seçiminize bırakılmaktadır. Seminer dersi ise tamamen sizi araştırmaya yöneltmek ve bölümünüz konusunda uzmanlaştırmak için yapılmaktadır.

Çalışanlar İçin Yüksek Lisansta Kaç Ders Vardır?
Çalışanlar için tezsiz yüksek lisans
yapma imkanları da vardır. Tezsiz yüksek lisans programlarında ise 10 tane ders ve 1 proje bulunmaktadır. Derslere girme mecburiyeti vardır. Dersler genel olarak zordur. Bitirme sürecinde yüksek lisans kademesine yakışır şekilde bir proje sunulmalıdır.

Çalışanlar İçin Yüksek Lisans Kaç Senedir?
Yüksek lisans süresi 2 yıldır. Fakat çalışan kişilerde bu 2.5 – 3 yılı bulabilmektedir. Proje ve derslerin çok zor olması yüksek lisans süresini arttırmaktadır.

Çalışmayanlar İçin Yüksek Lisans Kaç Senedir?
Çalışmayanlar için yüksek lisans çalışanlara göre biraz daha kısa sürede bitebilir. Normal yüksek lisans süresi 2 yıldır. Çalışmayan kişilerde genellikle bu 2 yıllık süre içinde yükske lisans eğitimi tamamlanır.

Çalışanlar İçin Yüksek Lisans Ders Zamanları:
Bir işte Çalışan ve yüksek lisans eğitimi almak isteyenler kişiler de ders saatleri 6 dan sonra yapılmaktadır. Haftanın belli günleri tam gün dersler olabilir. Ülkemizde bir çok çalışan ve yüksek lisans yapan kişi hafta içi 1 gün izin alıp bu açığını hafta sonu çalışarak değerlendirmektedir.

Çalışmayanlar İçin Yüksek Lisans Ders Zamanları:

Çalışmayan yüksek lisans öğrencileri ise hafta içi her gün olmak üzere sabah saatlerinde eğitim almaktadır.

Yüksek Lisans Ücretleri :

Devlet Üniversitelerinde Yüksek lisans yapmak isteyenlerin 2016-2017 Eğitim Yılında Ödeyeceği Tutar: 8.500 TL ile 20.000 TL Arasında Değişmektedir.
Vakıf Üniversitelerinde Yüksek lisans yapmak isteyenlerin 2016-2017 Eğitim Yılında Ödeyeceği Tutar: 9.500 TL ile 40.000 TL Arasında Değişmektedir.
Yurt dışındaki Üniversitelerde Yüksek lisans yapmak isteyenlerin 2016-2017 Eğitim Yılında Ödeyeceği çok değişken olsa da ortalama olarak Tutar: 18.500 TL ile 50.000 TL Arasında Değişmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.