2024 Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Nedir? E-Sınav Randevu Nasıl Alınır?

Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Nedir? Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Kaç Puan Almam Gerekir?Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Sorularını Nerede Bulunur?Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Henüz yeni bir uygulama olan elektronik ehliyet sınavı yani e sınav uygulaması hakkında birçok kursiyerin aklına takılana sorulara cevap vermek adına sizlere bu yazıyı açıkladık. Bu yazıda elektronik ehliyet sınavı hakkında merak ettiğiniz her bilgiyi bulabilirsiniz.

Elektronik Ehliyet Sınavı (E Sınav) Nedir?

Elektronik ehliyet sınavı (e sınav) şu an sadece, pilot il olarak Ankara ve Eskişehir illerinde uygulanan bir sınav sistemidir. Bu sınav sisteminde, sürücü adayları, teorik ehliyet sınavını elektronik ortamda olmaktadır.

E Sınav Ne Zaman Yapılıyor?

E sınav uygulaması pilot il olarak Ankara ve Eskişehir illerinde, randevu alınarak gerçekleştirilmektedir. Sınavdan başarısız olan adaylar, 15 gün sonra tekrardan e sınav için randevu alıp sınava girebilmektedir. Her kursiyer toplamda 4 hakka sahip olmaktadır. En son girilen e sınavdan itibaren 1 ay içinde sonraki e sınava girilmezse, adayın 1 hakkı yanmış olmaktadır.

yeni-ehliyet-sinavi

Elektronik Ehliyet Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

E sınav sonuçları, merkezi ehliyet sınavından farklı olarak aynı gün açıklanmaktadır. Bu da adaya zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Elektronik Ehliyet Sınavı Ücreti Ne Kadar? Elektronik Ehliyet Sınavı Ücreti Hangi Bankalara Yatırılacak?

Elektronik Ehliyet Sınavı ücreti, merkezi ehliyet sınav ücreti ile aynıdır ve 60 TL’dir. Elektronik Ehliyet Sınav ücretini, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbankası aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Elektronik Ehliyet Sınav Başvurusu için Hangi Şartlar Aranıyor?

Elektronik Ehliyet Sınavına girebilmek için tek şart, sürücü kursu teorik eğitimlerini tamamlamak. Bu eğitimleri tamamladıktan sonra, Elektronik Ehliyet Sınavına girebilirsiniz.

Elektronik Ehliyet Sınavı Giriş Hakkı Nedir?

Her kursiyerin Elektronik Ehliyet Sınavı kapsamında 4 hakkı bulunmaktadır. Aday bu 4 hakkında da başarısız olursa, merkezi ehliyet sınavına başvurabilmektedir.

Elektronik Ehliyet Sınavı Randevu Tarihi Değiştirilebilir mi?

Elektronik Ehliyet Sınavına başvuran bir kursiyer, randevu tarihinden en az 3 gün önce olmak şartıyla, Elektronik Ehliyet Sınav randevu tarihini değiştirebilir.

e-sinav-suresi

Elektronik Ehliyet Sınavında Kaç Soru Olacak?

Elektronik Ehliyet Sınavında adaylara; 23 Trafik ve Çevre Bilgisi, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve Araç Tekniği ve 6 Trafik Adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulmaktadır. Sınav süresi ise 45 dakikadır.

Elektronik Ehliyet Sınavından Başarılı Oldum. Direksiyon Sınavı Ne Zaman Olur?

Elektronik Ehliyet Sınavından başarılı olduysanız, artık direksiyon sınavına girebilirsiniz. Direksiyon sınavınız 2 hafta içerisinde veya daha geç bir tarihte olabilmektedir.

Elektronik Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Nereden Alınır?

Elektronik Ehliyet Sınavı giriş belgesi, randevu alındıktan sonra bağlı bulunulan sürücü kursundan alınacaktır. Giriş belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı(kimlik) da yanınızda olmalıdır. Sınavdan en az 30 dakika önceden sınav alanından bulunmanız gerekmektedir. Sınava geç kalmamaya dikkat edin. Eğer sınav geç kalırsanız, siz gelmeden önce bir aday sınav salonundan ayrıldıysa sınav alınmazsınız.

Elektronik Ehliyet Sınavı Başarı Puanı Kaçtır?

Merkezi teorik ehliyet sınavında olduğu gibi Elektronik Ehliyet Sınavında da 70 puan alan adaylar, sınavdan başarılı olmuş sayılmaktadır.

Yorumlar
  1. İLHAN ŞENEL dedi ki:

    EHLİYET ALMAK İSTİYORUM 0 531 712 34 73