2024 Fındık Fiyatları (TMO Giresun,Ordu,Düzce,Trabzon,Samsun İllere Göre Zamlı Güncel Fiyatlar)

Giresun , Ordu, Düzce , Trabzon ,Samsun ,Sakarya Fındık Fiyatları 2024, TMO Fındık Fiyatları 2024, 2024 Fındık Fiyatları, Randımana Göre Fındık Fiyatları 2024, İl il Fındık Fiyatları

2024 yılında fındık fiyatları genel olarak ne kadar olacağı açıklandı. Ortalama olarak fındık fiyatları 2024 yılında ortalama %20 civarında artması bekleniyor. Tabi ki herhangi bir farklı açıklama yapılmazsa. Özellikle Giresun , Ordu, Düzce , Trabzon ,Samsun 2024 yılında fındık fiyatları son derece uygun. TMO ofisi fındık fiyatlarını ortalama olarak 55 TL ile 58 TL arasında alacağı belirtiliyor. fındık üretimi Türkiye’ye yılda neredeyse 2.5 milyar dolar döviz girdisi sağlamakta bu nedenle aslında Türkiye için son derece önemlidir. Türkiye’den yurt dışına fındık 2024 yılında ihraç fiyatını 58 TL ile 60 TL arasında değişmesi beklenmekte. Özellikle fındıklar randımanına göre fiyatlanmakta.

Türkiye’de 15 ilde fındık üretimi yapılmakta.Giresun üretimde ilk sırada bulunmakta sonrasında ise  Ordu, , Rize, Trabzon ,Düzce, Gümüşhane, Artvin ,Kastamonu, Sinop, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Bartın,Samsun ve Zonguldak illeri gelmektedir.

en-iyi-findik-ureten-il

2024 Fındık Randımanına Göre Fiyatlar

Karadeniz bölgesinde fındıklar kalibresine göre fiyatlanmakta. Bu nedenle özellikle Giresun fındığı öne çıkıyor. Genellikle 54 üstü kalibreli olmakta.

Fındık Randımanı 50 kalibre ise 56.75 TL
Fındık Randımanı 51 kalibre ise 57.23 TL
Fındık Randımanı 52 kalibre ise 57.70 TL
Fındık Randımanı 53 kalibre ise 58.18 TL
Fındık Randımanı 54 kalibre ise 59.65 TL
Fındık Randımanı 55 kalibre ise 59.13 TL
Fındık Randımanı 56 kalibre ise 59,60 TL

2024 İL İL FINDIK FİYATLARI LİSTESİ

2024 yılındaki Fındık fiyatları tamamen enflasyona göre düzenleniyor. Bu nedenle ortalama olarak 2024 fındık fiyatları %20 civarında artış beklenmekte.

TMO FINDIK FİYATLARI 2024: 54,00 TL – 56,50 TL

AKÇAKOCA FINDIK FİYATLARI 2024: 54,00 TL – 56,34 TL

ALAPLI FINDIK FİYATLARI 2024: 54,50 TL – 58,00 TL

BARTIN FINDIK FİYATLARI 2024: 54,50 TL – 58,00 TL

ÇARŞAMBA FINDIK FİYATLARI 2024: 55,50 TL – 57,00 TL

DÜZCE FINDIK FİYATLARI 2024: 54,00 TL – 58,34 TL

FATSA FINDIK FİYATLARI 2024: 54,75 TL – 58,14 TL

GİRESUN FINDIK FİYATLARI 2024: 55,24 TL – 59,90 TL

KOCAELİ FINDIK FİYATLARI: 54,25 TL – 57,00 TL

ORDU FINDIK FİYATLARI : 55,50 TL – 57,50 TL

SAKARYA FINDIK FİYATLARI: 54,25 TL – 57,25 TL

SAMSUN FINDIK FİYATLARI : 55,85 TL – 57,50 TL

TERME FINDIK FİYATLARI: 55,50 TL – 57,25 TL

TRABZON FINDIK FİYATLARI: 55,75 TL – 57,25 TL

ÜNYE FINDIK FİYATLARI: 55,50 TL – 57,50 TL

ZONGULDAK FINDIK FİYATLARI: 54,25 TL – 57,00 TL

ordu-findik-fiyatlari-2023

Dünya fındık üretimi yüzde kaçı Türkiye’de?

Dünyada 1.2  Milyon ton civarında fındık üretilmektedir. Bunun Ortalama 800 bin ton civarı Türkiye’de üretiliyor. Daha sonrasında ise İtalya Azerbaycan ve Gürcistan takip etmektedir.

Dünyanın en kaliteli fındığı nerede yetişir?

Fındığın en lezzetlisi dünya üzerinde kanıtlanan Giresun’da yetişmektedir. Özellikle Giresun Tirebolu bölgesinde yetişen fındıkların tadı Bir çok merci tarafından onaylanmıştır. Bölgedeki fındıklar yağlı ve randıman olarak 55 seviyesindedir.

Fındık En Çok hangi ilde yetişir?

Türkiye’de fındık en çok Ordu ilinde yetişir. Onu takip eden iller ise Giresun Rize ve Trabzon gelmektedir. Daha sonrasında ise Düzce gelir. Fındığın dünyadaki başkenti ise Karadeniz kıyılarıdır. Fındık dünyada ilk olarak Karadeniz kıyılarında yetiştiği bilinmektedir.
giresun-findik-fiyatlari-2023

Fındığın Faydaları

Fiyatları öğrendikten sonra şimdide fındığın efsane faydalarına gelelim. Aslında mucize bir kuruyemiş diyebiliriz. Özellikle çiğ fındık inanılmaz faydaları bulunmakta. En önemli özelliklerinden biri ise insanı tok tutması ve mideyi yormaması. Tabi ki fındık yerken çiğ fındık olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle çiğ fındık kavrulmuş fındığa göre neredeyse 2 kat daha çok antioksidan içermekte ve çok daha fazda sağlamakta.

Bağışıklık sistemine Faydası

Fındığın içinde bulunan yağlarda E vitamini açısından son derece zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anemi riski her gün 1 avuç fındık yiyen kişilerde %50 oranında azalabilir. Kan dolaşımını arttırır. Soğuk algınlığı ve diğer hastalıklara karşı vücuda direnç sağlar. Gün içinde daha enerjik olmanızı sağlar.

Tokluk Hisse ve Zayıflamaya Etkisi

Fındık içerisinde çok fazla lif bulundurur bu nedenle midenizi doldurur ve tok tutar. Özellikle İçerisindeki protein ve yüksek yağ oranı ile vücudun gün içindeki enerji ihtiyacını karşılar. Günde ortalama 7-8 adet yenilen fındık kilo vermeye yardımcı olur. Fakat bir kase fındık yerseniz maalesef fındık kalorili bir yiyecek olduğu için kilo almanıza sebep olmaktadır.

Stresi Azaltır Sinirleri Güçlendirir

Fındık B6 vitamini açısından son derece zengin olması nedeniyle beyne giden elektrik sinyalleri arttırır ve hızlandırır. Sinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Serotonin ve melatonin epinefrin hormonlarının salgılanmasını arttırır.

Hafıza ve Beyin Sağlığına Katkı

Kuersetin , kaempferol gibi fitokimyasal maddeleri içinde bulundurur. Bu maddeler beyin sağlığını destekler . Bu maddeler bir çok kuru yemişte yoktur. Bu nedenle fındık tüm kuruyemişlerin önüne geçmektedir. Zihinsel ve psikolojik olarak insanları güçlü tutar. İnsanın kendisini daha zinde ve daha iyi hissetmesini sağlar.

Kolesterole Etkisi

Fındık içerisindeki yağlar son derece faydalı yağlardır. Özellikle kötü kolestrolü baskılar. İyi kolestrolün yükselmesini sağlar. Yapılan araştırmalara göre düzenli fındık yerseniz kolestrol seviyeniz %30 civarında azalmaktadır. Ayrıca kalp krizine karşıda koruyucu etkisi olduğu bilinmekte.

Kabızlığı Önler

Fındık her zaman dediğimiz gibi muhteşem bir lif kaynağıdır. Sindirim sisteminin en büyük ihtiyacında lifli gıdalardır. Mide içerisinde besinlerin öğütülmesi kolaylaşır. Bu sayede kabızlık ve sindirim sistemi ile alakalı sorunlar azaltabilmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin bu şekilde çalışması kanser hücrelerinizde gelişmesini engeller.

sakarya-duzce-trabzon-findik-fiyatlari-2023

Yaşlanmayı Engeller

Fındıkta bulunan antioksidanlar cildinizi onarır. Kırışıklarla mücadele eder. Cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu etkisi vardır. E vitamini yüksek oranda bulundurduğu için ölü hücreleri temizler ve yeri yeni hücreler oluşmasını sağlar. ,

Kasları Güçlendirir

Fındık inanılmaz bir magnezyum kaynağıdır.Kas gerginliklerini magnezyumun azalttığı bilinmektedir. Tabi ki kas sadece kol bacaklarda yoktur. Kalbimizde kastan oluşur. bu nedenle kalp için son derece faydalıdır. Kalp Spazmını önemli derecede engeller. Ayrıca kramp ve eklem ağrılarını azaltır. Spor yapanlar için son derece önemlidir. Kas gelişimini sağlar. Ayrıca kalp kaslarınızdaki ritim sorununu gidermeye yardımcı olur.

Kansere Karşı Koruyuculuğu

Aslında fındığın en önemli faydalarından biri günümüzün belası kansere karşı çok etkili bir yiyecek olması. Özellikle DNA sı bozuk tümörlü hücreleri parçalayarak kanser riskini azaltmakta. Fındıkta bulunan beta-sitosterol maddesi de meme kanseri ve prostat kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerinde etkili olduğu bilinmektedir.

Diyabet Düşmanı

Fındık özellikle şeker hastaları için son derece faydalı bir besindir. Günlük olarak düzenli fındık tüketildiğinde glikoz seviyesinde iyileşmeler görünmüştür. Lif sadece sindirim için değil kan şekerini de dengeleyen en önemli besin maddelerinden biridir. Bu nedenle kan şekerini dengeler ve diyabet ile savaşır.

2023-findik-fiyati

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.