İhanetin 10 Belirtisi Ve Aldatanın Davranışlarındaki Değişiklikler!

Aldatılıyor musunuz?Bunu anlamanın 10 yolu ve yapmanız gerekenler…

İlişkilerin sona ermesinin büyük sebeplerinden biri olan ihanet,ilişkide karşı tarafa yapılan en büyük saygısızlıktır.Bu durum hiç istenmese de bir çok kişinin başına gelmiştir ve gelecektir.Bu durumu engellemek için ilişkilerin sorunlarının ne olduğunun belirlenmesi ve bunların çözüme ulaştırılması için çaba gösterilmeli ,ihtiyaç durumunda  uzman desteği almak da gerekmektedir.İlişkinizde aldatıldığınız dan mı şüpheleniyorsunuz?Bunu karşınızdaki kişinin sergileyeceği davranışlardan anlayabilir ona göre İlişkinizin geleceği  ile ilgili bir karar vermelisiniz.Öncelikle aldatan insan yapmış olduğu hatayı gizleme çabasına gireceği için bu durum kendisini iyi tanıyan partneri tarafından fark edilebilir.

 

Şimdi sizlere uzmanların belirttiği aldatan kişinin davranışları,aldatan kişinin ruh halini ve bunun dışa yansıması olan birkaç davranışını ifade ederek aldatılıp aldatılmadığınıza karar vermeniz için size yardımcı olmaya çalışalım.Tabi ki tüm şüpheleriniz doğrultusunda yapılması gereken en doğru davranış, ilişkinizi ve ilişkideki şüphelerinizi nedenleriyle birlikte açıklamak enine boyuna ilişkiyi sorgulamak ve bunu olabildiğince öfke kontrolünüzü sağlayarak yapmaktır.Karşı tarafın aldatsa da aldatmasa da inkar yöntemine başvuracağı artık herkes tarafından bilinen bir durumdur.Oto kontrolünüzü sağlayarak ilişkiyi masaya yatırıp neden ve sonuçları karşılıklı ifade edip ilişkiyi ya bitirmek yada devam ettirmek kişilere ait bir karardır.

 

Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?,aldatan insan neler yapar?,Aldatıldığınızı anlamanın yolları nelerdir?Tüm bu sorularınıza cevap niteliğinde ihanetin 10 belirtisi ve yapılması gerekenler nelerdir?

 

Aldatıldığınızın 10 belirtisi;

1.Suçluluk duygusu hissetmesi,kişiyi ele veren bir takım davranışlar dizisine sokar.Bu duyguyu hisseden kişi her zaman karşısındakine olduğundan daha iyi davranmasına neden olur.Kişinin yaklaşımından bu durumu hissedebilirsiniz.Suçluluk ve hata yapma hissi insanı bunu belli etmemek için karşıdakine iyi davranışlarının yanında,hediyeler alarak bu durumu karşı tarafa hissettirmeme çabasına sokar.

2.Suçluluk duygusu ve bu durumun davranışlarına yansıyan yönleri bir süre sonra zaman aşımına uğrar ve biter.Çünkü aldatan kişi bu suçluluğa alışır.Duygular karışır ve sinirsel olarak kendi içinde zorlanır.Bu durumda sinir patlamaları ve çiftler arasında gereksiz her şeye karşı kavga olarak kendini gösterir.

3.Hobilerinin ve sevdiği bir çok şeyin değişmesi,dış görünüşünde farklılıklar,huzursuzluk ve bir yandan da ilişkisine ilgili gibi görünmeye çabalama davranışları dikkat edilirse fark edilebilir.

4.Her zaman ortalıkta bırakılan telefonunun  gizlenmesi,Telefonla geçirilen vaktin artması ve telefona konulan özel şifrelerin partneriyle paylaşılmaması bir şeyler saklandığının açık belirtisidir.

5.İnternet de geçirilen vaktin artması,bilinen şifrelerin değişimi ve partnerinin facebook,instagram vs.. hesaplarına erişiminin engellenmesi durumu da bir şeylerin saklandığı anlamına gelir.

6. Depresif tavırlar içine girer.Özellikle uykuları kötüleşir ve yanlışlıkla ağzından bir şey kaçırmamak için oldukça rahatsız olur ve hep diken üzerinde bir durumdadır.

7.İlişkisi dışında başka biri tarafından arzulanmak kişide öz güveni tavan yaptırır.Eleştiriye kapalı olurlar ve kendilerini beğenmişlik tavrı fark edilecek düzeye gelir.

8.Dışarıya olan ilgi artar ve bunu da evde daha az vakit geçirerek kendini ele verir.Dışarıya çıkma sebebi ne olursa olsun bunun asıl nedeni partnerden uzaklaşmak, diğer kişiyle buluşmak için zaman kazanmak ve kendini daha rahat hissetmektir.

9.İlişkisine ve partnerine olan ilgisi azalacak ve yapılan yenilikleri büyük ihtimal farkına bile varmayacaktır.

10.İlk aşamalarda seni seviyorum kelimesini durumu gizlemek ve açık vermemek adına normalden fazla söyleyip,ilerleyen zamanlarda bunu artık hiç söylemeyecek ve çıkacak tartışmalarda kabahati karşı tarafa yükleyip ,ilgisizliğini asla kabul etmeyecektir.

 

Tüm bunların yanında asıl önemli olan içinizden gelen duygulardır.Duygularınız bu belirtiler doğrultusunda aldatıldığınızı söylüyor ise aldatılıyorsunuzdur.Unutmayın sonucu ne olursa olsun kendinize bu saygısızlığın yapılmasına seyirci kalmayın.Sadakat ilişkilerin temelini oluşturan hatta olmaz ise olmazlardandır.Sadakat olmaz ise güven de olmaz.Güven olmayan bir ilişkide yürümez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.