Akp İktidarı Döneminde Ülkemize Katkıları ve Akp ‘nin İcraatları

2002 Yılından Beri Tek Başına İktidar Olan Ak Partinin İcraatları ve Ülkemize Kattığı Yenilikler…

İktidara geldiği 2002 yılından itibaren, isminde de geçen, “kalkınma” hedefine uygun icraatlarına başlayan ve hala bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Akp, şu zamana kadar birçok, kimi devrim niteliğinde, iş yaptı. Kurucu liderleri, Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra parti başkanlığına gelen Ahmet Davutoğlu döneminde de bu işler aksamadan devam etti. En son parti başkanlığının el değiştirdiği ve Binali Yıldırım’ın parti başkanlığına geçtiği şu günlerden sonra da Akp iktidarının ülkemize kattığı yenilikler ve gelişmeler devam edecek gibi görünüyor.
Adalet, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik, çevre ve şehircilik, ulaştırma, enerji ve sağlık gibi başlıklar altında kimi gelişme sağlayan kimi de yenilik sayılabilecek birçok katkı sağladı Akp ülkemize. Yaptıkları büyük yatırımlar ve projelerle ülkemizin altyapısını neredeyse yeniden inşa eden hükümet, bunların yanında, haklar, özgürlükler konusunda  ve kamu işlerinde düzenlemelerde büyük rol oynadı.
Akp hükümetinin ülkemize kattığı en büyük yeniliklerden biri, şüphesiz yaptıkları yüksek kalitede ve uzunlukta yollardır. Ulaşım ve taşımacılığın gelişmesinde büyük rol oynayan bu yollar, ticaretin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamış ve Türkiye ekonomisine canlılık katmıştır. Bu yolların yapımı sırasında da yüzlerce tünel, köprü, viyadük yapımı bu gelişmeleri izlemiştir. Trafik kaza oranlarını düşüren, ulaşımda süreyi kısaltan bu çalışmalar, ülke ekonomisine büyük tasarruflar sağlamıştır. Bunların yanında, İstanbul trafiğinin üstesinden gelebilmek için, Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dev projelerin yanında tüm şehir, metro ağlarıyla donatılmıştır.

Bir diğer yenilikler bütününü, eğitim alanında da görebiliyoruz. Eğitimde, sosyal devlet anlayışına uygun, tüm öğrenci ve velileri memnun edecek çalışmalar başarıyla sürdürülüyor. Bu çalışmalar arasında, şüphesiz, en dikkat çekeni, öğrencilere kitaplarının ücretsiz olarak devlet tarafından verilmesidir. Bunun yanında, öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayıları, yeni okullar ve dersliklerin yapılmasıyla büyük oranda düşmüş ve eğitim kalitesi artırılmıştır. Eğitime teşvik amacıyla yoksul öğrencilere verilen burslar, geçmiş yıllara oranla katlanarak artmıştır. Yurt dışına gönderilen öğrenci sayısında da rekor artışlar kaydedilerek öğrencilere farklı eğitim kültürlerinde okuma fırsatı sunulmuştur. Eğitime, teknolojik gelişmeleri de yine Akp hükümeti getirmiş ve bu kapsamda e-okul sistemi devreye girmiş, bilgisayar oranı dört katına çıkmıştır. Yükseköğrenimde ise 185 yeni üniversite kurulmuş ve akademik personel sayısı artırılmıştır.

Ülkelerin, gelişmişlik düzeyinde önemli bir kriter olan sağlık alanındaki gelişmeler ise, Akp icraatlarının en önemli noktasını oluşturmaktadır. Ülkedeki tüm insanları ilgilendiren bu çalışmalar sonucunda, insanlar kaliteli sağlık hizmetiyle tanışmıştır ve yaşadıkları mağduriyetler son bulmuştur. İnsanlar, ilaçlarına istedikleri eczaneden rahatlıkla ulaşabilirken, hastanelerde yatan hastalar da ilaçlarına herhangi bir ücret ödemez duruma gelmiştir. Hastanelerde kuyruk çilesini bitiren randevu sistemi gelmiş, randevuyla gidilen hastanelerimizin sayısında önemli düzeyde artış olmuştur. Aile hekimliği uygulaması başarılı bir şekilde ülkemize gelmiş olup, evde tedavi uygulaması da hizmete girmiştir. Çocuklara ücretsiz aşılama ise yüzde 98 oranlarına ulaşmıştır.

Görüldüğü gibi, yalnızca birkaç alanda bile Akp hükümetinin ülkemize kattıkları inanılmaz boyutlara ulaşırken, bu alanların dışında da birçok hizmetler ve yenilikler mevcuttur. Sayısal verilere bakıldığında, Akp hükümeti, 14 yıldır ülkemize her alanda katkılar sağlamış, ekonomimiz büyümüş, işsizlik oranları düşmüş, kişi başına düşen gelirimiz artmıştır. 2002 yılından beri, vadettiği hizmetlerin hemen hemen hepsini gerçekleştirmiş, bundan sonra da devam etmesi için, kendilerine 2023 hedefi koymuşlardır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam eden Akp, ülkemize kattıklarını artırmaya çalışacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.