Alaçatı Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğukmu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Alaçatı Denizi Nasıl ? Alaçatı Çeşme Denizi Soğuk mu? Alaçatı Çeşme Denizi Derin mi Sığ mı? Alaçatı Çeşme Denizi Temiz mi? Alaçatı Çeşme Denizi Dalgalı mı? Alaçatı Denizi Çocuklar İçin Uygun mu? Alaçatı Denizi Yüzme Bilmeyenler İçin Uygun mu ?Tüm Sorularınızın Cevapları….

Deniz tatil kum ve güneş denildiğinde birazda maddi imkanlar iyi Türkiye’nin en iyi tatil beldelerinden biri Alaçatıdır. Alaçatı aslında son 3-4 yıla kadar rüzgar sörfü ile anılırdı. Fakat son dönemlerde eşsiz koyları tertemiz denizi gece gündüz eğlenceleri ve meşhur beach clubları ile adından sıkça söz ettirmekte. Sadece Yerli Turist değil yabancı turistlerinde ilgisini çekmekte.

Tabi ki tatil denildiğinde ilk akla gelen deniz kum güneş. Alaçatı ‘ya tatile gelirken aklınızda bazı sorular olabilir. Bunlar Alaçatının Denizi temiz mi? ,Alaçatı Deniz dalgalı mı durgun mu?,  Alaçatı Deniz Soğuk mu sıcak mı?, Alaçatı Denizde Akıntı Var mı?Alaçatı Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu?Alaçatı Denizi taşlık mı kumluk mu?Alaçatı Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi? Alaçatı denizi çocuklar için uygun mu? 

Yukarıdaki soruları sizler için yerinde inceledik ve cevapladık.

Alaçatı Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Alaçatı denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Öncelikle alaçatı denizi nasıl ? sorusunun cevabı son derece açık ve net. Ege denizinin muhteşemliği diyebiliriz. Gayet temiz pırıl pırıl bir deniz. Alaçatı denizinin suyu biraz soğuktur. Ege denizinde zaten çok fazla sıcak deniz bulamazsınız. Ayrıca alaçatı kıyıları son derece sığdır. Ortalama 50 metre gittiğinizde bile boyunuzu geçmez. Alaçatı denizi yüzme bilmeyenler için son derece uygun bir denizdir. Rahatlıkla yüzme bile öğrenebilirsiniz. Alaçatı bölgesinde akıntı yoktur. Çocukların yüzmesi için çok elverişlidir. Denizi genellikle kumluk fakat bazı bölgelerinde hafif çakıllar olabilmekte. Fakat kesinlikle size zarar vermeyen ufak çakıl ve deniz kabuklarıdır. Alaçatı denizinin bir çok bölgesi rüzgar almaktadır bu nedenle dalgalıdır. Zaten rüzgar sörfü için en çok tercih edilen beldeler arasındadır. Fakat rüzgar insanı rahatsız etmez hatta serinlik verir. Alaçatıda bir çok plaj ücretsiz olarak girilebilir. Bazı beach clublar ile son derece pahalıdır. Ücretleri neredeyse kişi başı giriş 150 TL ile 250 TL arasında değişmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.