Alçıpan Fiyatları 2024 Listesi ve Modelleri

Alçıpan Fiyatları 2024 Listesi ve Modelleri, Alçıpan Fiyatları 2024 Listesi, Alçıpan Yapı Malzemesinin Avantajları Nelerdir?

Alçıpan Fiyatları 2024 Listesi ve Modelleri

Günümüz koşullarında açıpan fiyatları 2024 söz konusu olduğu zaman karşımıza çok sayıda farklı alternatif seçenek çıkmaktadır. Alçıpan fiyatları 2024 yılı itibariyle farklı nedenlere bağlı olarak güncellenmektedir. Özellikle alçıpan fiyatları 2024 listesi ve modelleri gündeme geldiğinde karşımıza geniş bir ürün yelpazesi çıkmaktadır. Yapı sektörünün popüler bir malzemesi olarak karşımıza çıkan alçıpan nedir? Dahası alçıpan uygulamasının avantajları nelerdir? Ayrıca alçıpan fiyatları ne kadardır? İşte bu sorulara dair merak edilen detaylar!

Yapı sektöründe estetik görünün noktasında üst düzeyde performans ortaya koyan alçıpan; alçı levhanın özel bir kartonla kaplanması sonrasında elde edilen plaka şeklinde malzemedir. Özel karton kaplaması sayesinde üst düzeyde bir estetik görsellik ortaya koyabilen alçıpan yapı malzemesinin geniş kapsamlı bir alanda kullanıldığı bilinmektedir. Bir marka ismi olarak ön plana çıkan alçıpan, günümüzde karton ile kaplı olan alçı levha uygulamalarının tamamı için kullanılmaktadır. Özellikle tavan ve duvar uygulamaları gündeme geldiği zaman alçıpan uygulaması sıklıkla tercih edilmektedir.

2022-alcipan-fiyatlari

Alçıpan Modelleri

En çok beğenilen en modern alçıpan modelleri için videoyu kesinlikle izlemelisiniz.

Alçıpan Fiyatları 2024 Listesi

Elbette ki alçıpan fiyatları 2024 listesi gündeme geldiği zaman karşımıza farklı fiyat seçenekleri çıkmaktadır. Burada alçıpan ölçüleri ve alçıpanın üretim özellikleri fiyatlandırmaya doğrudan etki etmektedir. Yazımızda güncel alçıpan fiyatları konusuna yer vererek, alçıpan levha ya da plaka almayı istediğiniz zaman size yardımcı olacak bilgileri paylaşmayı istedik. Bu noktada 2024 alçıpan fiyatları söz konusu olduğu zaman malzemenin kalınlığı ve birimi doğrudan etki etmektedir.

1,20 m x 2,5 m ölçüsünde ve 12,5 mm kalınlığındaki beyaz alçıpan yapı malzemesinin bir adet plaka fiyatı 28.08 TL’dir.

Son zamanların popüler yapı malzemeleri arasında yer alan 1,20 m x 2,50 m ölçüsünde ve 12,5 mm kalınlığındaki beyaz alçıpan yapı malzemesinin güncel fiyatı 42,00 Türk Lirasıdır.

Kendine özgü tasarım özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken 1,20 m x 2,50 m ölçüsündeki kırmızı alçıpan yapı malzemesinin bir adet plaka fiyatı; 42,00 Türk Lirasıdır.

Ayrıca duvar uygulamalarında sıklıkla tercih edilen Duvar U Profili (DU 50) 1 boy malzemesinin fiyatı; 15,60 Türk Lirasıdır.

Günümüz koşullarında sıklıkla tercih edilen 1 boy Duvar U Profili (DU 50) yapı malzemesinin 2024 güncel fiyatı; 21,60 Türk Lirasıdır.

1 boy Duvar U Profili (DU 50) yapı malzemesinin fiyatı; 23,40 Türk Lirasıyken 1 boy Duvar U Profili (DU 50) yapı malzemesinin güncel fiyatının 27,00 Türk Lirası olduğu bilinmektedir.

Alçıpan uygulaması gündeme geldiğinde sıklıkla kullanılan en temel yapı malzemelerinden birisi olan 25 kilogramlık 1 torba Sıva Alçısının fiyatı da 19,44 Türk Lirasıdır.

Sıraladığımız fiyatların tamamında KDV ve nakliye dahil değildir. Bununla birlikte 2024 alçıpan fiyatları farklı nedenlere bağlı olarak güncellendiği için daha net fiyat bilgisi için yetkili satıcıdan fiyat almalısınız!

alcipan-fiyatlari2022

Alçıpan Yapı Malzemesinin Avantajları Nelerdir?

Son zamanlarda yoğun bir düzeyde tercih edilen alçıpan yapı malzemesi, kullanıcısına çok sayıda avantajı bir arada sunmaktadır. Düzgün bir yüzeyin oluşmasında etkili olan alçıpan yapı malzemesinin; bölme duvar ve asma tavan uygulamalarında mükemmel bir estetik görselliği ortaya koyduğu bilinmektedir. Hafif bir yapı malzemesi olan alçıpan; binaların depreme daha dayanıklı olmaları noktasında etkilidir. Hafif olduğu için binaya daha az yük bindiren alçıpan yapı malzemesinin aynı zamanda pratik bir kullanım özelliğine sahip olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

Alçıpan avantajları gündeme geldiği zaman bu yapı malzemesinin hem montajının hem de demontajın son derece pratik olduğunu ifade edebiliriz. Böylece işçilik noktasında tasarruf sağlayan alçıpan yapı malzemesinin; dekorasyon noktasında üst düzeye bir performansın merkezinde yer aldığı bilinmektedir. Yangına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra alçıpanın ısı ve ses yalıtımı noktasında etkili performansın merkezinde yer aldığını söyleyebiliriz.

alcipan-blok-fiyatlari-2022

Alçıpan Metrekare Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Özellikle alçıpan metrekare hesaplaması oldukça hassas bir süreci beraberinde getirmektedir. Burada hesaplama yapılırken ölçülerin ne kadarlık bir alanı kapsadığını belirlemek şarttır. Örnek olarak; 12,5 mm kalınlığına ve 1,20 m x 2,5 m ölçülerine sahip olan bir adet beyeaz alçıpan plakanın 3 metrekare geldiğini ifade etmek mümkündür. Alçıpan fiyatları 2024 listesine baktığımız zaman 28,08 TL 3 metrekare alan için yeterli olmaktadır. Dolayısıyla beyaz alçıpan için metrekare fiyatının 9,36 TL olduğunu ifade edebiliriz.

Alçıpan Ölçüleri Ne Kadardır?

Alçıpan yapı malzemesinin ölçüleri gündeme geldiği zaman 1,20 m x 2,50 m standart ölçü miktarı olarak karşımıza çıkmaktadır. 1 alçıpan levhasının 3 metrekare bir alan için yeterli olduğunu ifade etmek mümkündür. Tam da bu noktada alçıpan yapı malzemesinin özel projelere özgü bir şekilde farklı ölçüler halinde satışa sunulduğunu da ifade edebiliriz. Bu kapsamda alçıpan yapı malzemesinin k9,5 mm, 12,5 mm, 15,0 mm ve 19,0 mm kalınlığında üretildiği bilinmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında standart ölçülere sahip olan alçıpan levhalarını bilinen yapı marketleri vasıtasıyla alabilmeniz mümkün olmaktadır.