Amerikan Park Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Amerikan Park Araç Muayeneden Geçer mi ? Amerikan Park Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Amerikan Park Araç Muayene Kalır mı?

Amerikan Park Araç Muayeneden Geçer mi ?

Amerikan park son dönemlerde çok fazla araçlara uygulanmaya başladı. Özellikle gençler arasında çok popüler. Fakat araç muayenesi konusunda çok fazla sorunlar yaşanmakta. amerikan park taktıran bir çok kişi muayenede geçer diye düşünüyor fakat yanılma ihtimalleri var. Çok fazla google üzerinde bu konuda soru bulunmakta. Çoğu bilgiler ise maalesef tamamen yanlış. Amerikan Park araç muayeneden geçer mi? Amerikan Park hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu muayeneden geçer? Amerikan Park araç muayeneden kalır mı?  Sizler için Tüvtürk Personeli Erhan beyden tüm detayları Öğrendik.

ayarli-amerikan-park-muayeneden-gecermi

Amerikan Park Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

Son dönemde Amerikan park çok fazla tercih edilmektedir. amerikan parklar yapıldığında trafiği tehlikeye sokmadığı sürece herhangi bir zararı yoktur. Fakat devamlı yanan sinyaller ve parklar yolculuğu tehlikeye atabilmektedir. Amerikan park takılı araçlarda muayene esnasında sinyal verildiğinde diğer sinyal lambaları da yanıyorsa araç muayenesinden ağır kusurlu sayılır ve muayeneden geçemezsiniz. Fakat sinyal sistemi doğru bağlanmış ve sinyal verirken diğer sinyal lambaları sönüyorsa araç muayeneden sorunsuz olarak geçer. Fakat sıkıntı yaşamamak için kesinlikle araç muayenesine giderken amerikan parkları iptal etmeniz sizi uğraştan kurtaracaktır.

amerikan-park-arac-muayeneden-gecermi

Amerikan Park Nedir? Nasıl Çalışır?

Son dönemde en çok tercih edilen modifiyelerden biri amerikan parklarıdır. Aracın sinyal lambaları sürekli yanar özellikleri geceleri son derece hoş bir görüntü sağlamaktadır. Bu işlem özel bir elektrik devresi ve bunula birlikte çalışan bir yazılım ile yapılıyor. Amerikan parklar görünüş olarak aracınıza bir güzellik katmakta fakat işin ehli biri tarafından yapılmazsa aracınızın tesisatına zarar verebilir hatta yakabilir. Bu nedenle profesyonel bir oto elektrikçisi tarafından yapılmasını tavsiye ederiz. Ortalama 100 150 TL civarında olan bir devre ile amerikan park sistemini aracınıza kurabilirsiniz. Tofaştan tutun Mercedes marka araçlara hepsine rahatlıkla uygulanabilir.  Trafikte sorun yaşamamak için anahtar ile açılıp kapanabilen sistemleri yaptırmanız hem trafik güvenliği için hemde ceza yememeniz için son derece önemlidir.

Bazı devreler ise otomatik olarak sinyal verildiğinde diğer sinyal lambalarını kapatmakta ve sadece sinyalleri yakmaktadır. Bu şekilde son derece güvenli ve istediğiniz gibi bir amerikan park sistemine sahip olabilir ceza yemeden ve araç muayeneden geçerken sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

amerikan-park-muayeneden-kalirmi

Amerikan Parkın Cezası Var mı?

Amerikan park uygulamasının trafikte cezası vardır. Özellikle sinyal verdiğinizde diğer sinyaller sönmüyor ise aracınıza ceza uygulanır. Amerikan park sisteminizi araç sinyal verdiğinde diğer sinyalleri kapatacak şekilde yaptırırsanız ceza işlemine tabii olmazsınız. Yada anahtar sistemi ile amerikan park sistemini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu şekilde de ceza işlemi yapılmaz. Tabi ki günümüzde sadece gece yolculuklarında amerikan park sistemleri polisler tarafından dikkate alınmakta. Bu nedenle özellikle polis çevirmelerinin çok olduğu yerlerde amerikan parkları iptal etmekte fayda vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.