App Plaka Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2023

App plaka araç muayeneden geçer mi? App plaka Araç Muayenesinden Geçer mi ?App plaka Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? App plaka Araç Muayene Kalır mı?

App Plaka Araç Muayeneden Geçer mi ?

App plaka özellikle gençler arasında çok yaygın kullanılmakta. Fakat APP plakalar 2017 yılından itibaren yasaklanmıştır. Tabi ki günümüzde yine herkes tarafından kullanılmaktadır.Google üzerinde APP plakalar ile ilgili bir çok soru ve cevap bulunmakta bunların başında APP plakalar Araç Muayeneden Geçer mi ? , APP plakalar Araç Muayeneden Kalır mı Geçer mi? APP plaka Muayenede Sorun Çıkarır mı?  APP plakalar 2017 yılından önce araç muayenesinden hafif kusurlu olarak geçmekte idi. Fakat son dönemde yapılan değişiklikler ile Tüvvtürk araç muayenesinden geçmesi imkansıza yakın oldu. APP plaka konusunda tüm detayları Tüvtürk Personeli Erkan beyden öğrendik.

App Plaka Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

APP plakalar ne kadar aracınıza ayrı bir hava katsa da maalesef Tüvtürk araç muayenesinden kesinlikle geçmemektedir ve ağır kusurlu olarak 30 gün içinde muayene tekrarına gönderilmektedir. Fakat söyle bir işlem yapabilirsiniz. APP plakanızı muayene zamanı orijinal plakanız ile değiştirebilirsiniz sonrasında tekrar takabilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamazsınız tabi ki trafik polisleri sorun çıkarmaz ise.

app-plaka-arac-muayeneden-gecermi

App Plaka Nedir?

Araba kullanıcılarının pek çok farklı sebeple App plaka kullanmayı tercih etmektedirler. Özellikle spor araçlarda sıkça kullanılıyor olsa da aslında çoğu sürücü daha net ve de temiz bir plaka görüntüsü için App plaka kullanmayı seçebiliyor. App’nin açılımı Amerikan Press Plaka olarak geçmektedir. Bu plakalara dair en çok merak edilen konulardan biri de normal plakalar ile arasındaki farklardır. Standart plakada kullanılan harf ve rakamlara göre App plaka da tercih edilen karakterlerin daha kalın olduğu görülüyor.

App Plaka (Amerikan Press Plaka) kullanıcılarının kalın karakterlerden oluşmuş plakalar tercih etmeleri araçlarında daha şık bir görünüm elde etmelerini de sağlamaktadır. Estetik bir görünüm katmasından ötürü spor araçlarda daha da özenilmiş bir görüntü sağlayan App plaka farklı nedenlerle de araç sürücülerinden talep görmektedir. Özellikle orijinal plakasının zarar görmesini, yıpranmasını ve aşınmasını istemeyen sürücüler orijinal plakalarını yanlarında bulundurmak suretiyle App plaka kullanmaya devam edebilmektedirler.

app-plaka-muayeneden-gecermi

App Plaka Cezası Var mı?

Karayolları Trafik Kanunu uyarınca gerçek plakanın arabada doğru yerde bulunması gerektiğinden App plaka kullanıcıları genelde esas plakayı bagajda ya da araba içerisinde bulundurduklarından dolayı bu durumu ihlal etmektedirler. 23/3-a-1 şeklinde geçen plaka cezası Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak şeklinde mevzuatta belirtilen hususlara uyulmadığı takdirde uygulanan idari para cezasıdır. App plaka kullanımı bu kategoriye girmektedir.

Amerikan Press Plaka kullanımı kısa bir süre önce bir yaptırımla karşılaşmadığı için sıkça kullanılıyordu ancak artık Kara yolları Trafik Kanununa göre kullanımı yasak olduğu için mühürlü App plaka kullanıldığında usule uyulduğu düşünülebiliyor ancak orijinal plaka yerine kullanımları uygun değil ve cezaya tabi.

App plaka kullananlar idari para cezalarıyla karşılaşabileceklerini bilmelidirler. Orijinal plakanın arabada bulunduruluyor olması da yeterli gelmemektedir. Plakanın doğru ebat ve istenen ölçülerdeki karakterlerle basılmış olması punto ve fontların standarda uygun olması gerekmektedir. App plaka standart plakalardan farklı ve daha çarpıcı bir görünüm için kullanıldıklarından dolayı kullanıcılar kalın harfler ve daha koyu fontlar tercih ettiklerinden Kara yolları Trafik Kanununun diğer ibarelerini de ihlal etmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.