Asus Notebook Win 8,Win 10 Recovery Tuşu ve Nasıl Yapılır?

Artık Asus Bilgisayarlarınız Yavaşladığında Virüs Bulaştığında Bilgisayarcılara gitmenize Gerek Yok… Recovery İşlemi İmdadınıza Yetişiyor. Kolaylıkla Yapabileceğiniz Asus Recovery (Fabrika Ayarlarına Çevirme İşlemi)

Türkiye’nin En çok satan Notebook markası 2016 yılında Asus oldu. Fakat kullanıcılar virüs programı kullanmamak yada virüslü siteler nedeniyle bu Notebooklar da sorun yaşamakta. Yazılım Olarak Windows 7 ,Windows 8 ve Windows 10 kullanılan tüm Asus Notebook larda Recovery(Sıfırlama) işlemi mevcuttur… Recovery yani sıfırlama işlemi bilgisayarınızı ilk gün ki haline(Fabrika Ayarları) getirir. Recovery işlemi ile makinanızda virüs ,ıvır zıvır program v.b içeriklerin hepsi gider. Temiz sade bir işletim sisteminiz olur. Bu işlem Asus Notebook cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmektir. Sadece şuna dikkat edilmeli Bilgisayarınızda Recovery bölümü bulunmalıdır.  Bu bölüm Asus tarafından oluşturulur. ve Siz silmediğiniz sürece silinmez.

Şimdi gelelim Asus Notebook Tüm Modellerinde Recovery İşlemi Nasıl Yapılır…

Windows 8 ve Windows 10 makineler de öncelikle bilgisayarı yeniden başlatalım. Daha sonra açılışta F9 tuşuna basalım

1. Adım da yukarıdaki gibi bir mavi ekran gelecektir. Buradan Sorun Gider SEçeneğini seçerek devam ediyoruz.

2. Adımda Bilgisayarınızı sıfırlatın seçeneğini seçiyoruz. İlk seçeneği seçerseniz sadece Windows Dosyalarını yeniler. Fakat bilgisayarında Virüs yada yavaşlama problemi varsa düzeltmez.

3. adımda Size az önce seçtiğiniz seçenek ile ilgili bilgi vermektedir.

3. adım biraz uzun sürse de sizin için Windows bazı ayarlamalar yapmaktadır.

4. Adım önemli bir adım. Yalnızca windows’un yüklü olduğu sürücü derseniz sadece C sürücünüz formatlanır. Fakat Tüm sürücüler derseniz C,D v.b tüm sürücüleriniz formatlanır. Temiz bir makina istiyorsanız kesinlikle backuplarınızı aldıktan sonra Tüm sürücüler seçeneğini seçmelisiniz. Biz yedek almadığınızı farz edip ilk seçeneği seçerek devam ediyoruz.

5. Adımda Sürücüyü tümüyle temizle diyerek ilerliyoruz.

6. ve Geri dönüşü olmayan seçenek. Bu seçenek “Sıfırla” buna bastığınızda bilgisayar tamamen fabrika ayarlarına dönecektir. ve bilgisayardaki hiçbir dosynızı geri getiremeyeceksiniz.

Ve En son bu görüntüye ulaştığınızda bilgisayarınız Fabrika ayarlarını yüklemeye başlıyor olacak.

Asus Notebook Recovery işlemini yapabileceğiniz Notebook Modelleri:
ASUS ZenBook UX303UB, ASUS ZenBook, UX305UA, ASUS ZenBook UX303LN, ASUS ZenBook UX305LA, ASUS ZenBook UX305FA, ROG G752VL, ROG GL552VW, ROG GL552JX, ROG G550JK, ROG G771JW, N551VW, N550JX, N551JW ,N550JK ,K555UB,X550JX, X555UB, X556UJ, X550JK, X550ZE, X555LB, X552WA, X553MA, X54HR, X54C , X58Le, X61SL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.