Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2024 , Atatürk Arboretumu Nerede Nasıl Gidilir?

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2024 , Atatürk Arboretumu Nerede? Atatürk Arboretuma Otobüsle Arabayla Nasıl Gidilir?, Atatürk Arboretumu Nerede?, Atatürk Arboretumu Giriş Fiyatları 2024, Atatürk Arboretumu Düğün Nişan Çekim Ücretleri ve Tüm Detaylar…

İstanbul’da gezip görmeniz gereken yerlerin başında Atatürk Arboretumu gelmekte. Özellikle ağaçlı yolu kesinlikle görülmesi gereken bir alan. 3 adet yapay gölü yaz kış ilkbahar sonbahar 4 mevsim muhteşem bir ambians sunmakta. Özellikle herkes yazın son derece güzel olduğunu söylese de kış günlerinde kesinlikle doğayla iç içe tertemiz havaya doyabilirsiniz.

Öncelikle Atatürk Arboretumu için şunu hatırlatmakta fayda var. Atatürk Arboretumu otopark ücreti yok. Yanı Atatürk Arboretumu karşısında bulunan özel olarak hazırlanmış otopark ücretsiz olarak gelen ziyaretçilere sunulmakta. Kış aylarında rahaltıkla yer bulabilirsiniz  fakat yaz aylarında yer bulmak imkansız. yol kenarına 1 şerit halinde park edilebilmekte. Özellikle pazar günü ve hava güzel ise kesinlikle park yeri bulmak çok zor hale gelmekte.

En çok aranan kelimeler arasında Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2024 , Atatürk Arboretumu Nerede? Atatürk Arboretuma Otobüsle Arabayla Nasıl Gidilir? Atatürk Arboretumu Giriş Fiyatları 2024, Atatürk Arboretumu Düğün Nişan Çekim Ücretleri gelmektedir.

Atatürk Arboretumu girişinde xray cihazları ile aranarak giriyorsunuzki son derece güvenlikle bir yer. Girişte yiyecek veya içecek sokulmamakta. Buna kesinlikle dikkat ediniz. Piknik alanı değil. Mangal zaten kesinlikle yasak. Neredeyse elinizideki suya bile karışacak durumdalar fakat su ile giriş allahtan serbest.

Atatürk Arboretumu Pazartesi günleri tamamen kapalı. Haftaiçi gelip temiz havanın keyfini çıkarayım derseniz pazartesi gününü seçmemeniz gerekmekte.

Atatürk Arboretumu evcil hayvan ile girmek yasak kedi köpek gibi dostlarınızı maalesef içeri sokamıyorsunuz. Piknik v.s yapmak zaten yasak. Ayrıca bisiklet v.b araçlarla girmekte yasak. Yani doğayla iç içe bisiklet keyfi sürme ihtimali maalesef yok.

Arboretum Nedir?

Ağaçların ve ağaç ailelerinin odun bitkilerinin yetiştirilmesi neslinin korunması ve yetiştirilmesi için çalışma yapılan özel yerlere verilen addır. Aslında Ağaç parkıda diyebiliriz. Zaten Atatürk Arboretumuna geldiğinizde neredeyse tüm ağaçların altında hangi cins ve ağacın adının yazılı olduğu bir kısa bilgilendirme tabelası göreceksiniz. Burada ağaçlar hakkında tohumlar hakkında bir çok araştırma sürdürülmekte. Kelime kökenize bakarsa arbor kelimesi ağaç anlamına gelmekte. etum kelimesi ise ağaçların ve bitkilerin yetiştirildiği yer anlamına gelmekte.

Atatürk Arboretumunda Neler Yapılır?

Atatürk Arboretumu Belgrad ormanına komşu 300 hektarlık bir alana yayılmış durumda kocamna bir ağaç müzesi diyebiliriz. Binlerce çeşit ağaç ve bitki barındırmakta. normal şartlarda bir ormanda bu kadar ağacı bir arada görme ihtimaliniz yok. Tamamen özel olarak tüm ağaçlar ile ilgilenilmekte. Tabi ki ağaçlı yol ise tamamen kartpostallık bir alan. zaten resim çekmeyi sevenlerin ilk tercihide bu yol olmakta. Ayrıca içerisinde 1916 yılında kurulmuş türkiye’nin ilk fidanlığıda bulunmakta. Direk içerisine giremesek te baya yakından inceleyebiliyorsunuz.

Göl kenarlarında oturabilir doğayı dinleyebilirsiniz. fakat göllerden birinin yol kenarında olması kuş seslerinden çok araçların gürültüsünü size dinletiyor. Bu nedenle girişte solda bulunan göl kenarında sadece resim çekilmek ve yürüyüş için elverişli.

Atatürk Arboretumu Giriş Ücretleri 2024

Atatürk Arboretumu giriş ücretleri haftaiçi veya haftasonu olarak değişik fiyatlar ile girilmekte.
Atatürk Arboretumu Hafta içi Giriş Ücreti : 120 TL, Öğrenci 40 TL
Atatürk Arboretumu Haftasonu Giriş Ücreti: 180 TL, Öğrenci 60 TL (Ocak, 2024)

Öğrenci kimliğiniz kesinlikle yanınızda olması gerekiyor. Ayrıca İstanbul Kart maalesef kabul edilmemekte. (Bu uygulamayı anlamış değiliz) Müzekart kesinlikle geçmiyor. İstanbul Üniversitesi’nin Orman Fakültesi ücretsiz olarak kimlik kartları ile giriş yapabilmekte.

Düğün Nişan Çekim Ücretleri 2024

Düğün nişan gibi özel günler için çekim ücretleri ise biraz yüksek. 2200 TL gibi bir ücreti ziraat bankasına yatırmanız gerekiyor. Dekont ile giriş yapabiliyorsunuz. Bu şekilde 6 kişiye kadar giriş yapılabilmekte.

Atatürk Arboretumu Açılış Kapanış Saatleri

Atatürk Arboretumu sabah 9:00 ile akşam 17:00 arasında ziyaretçilere açık. Pazartesi günleri kapalı. Yaz aylarında akşam 18:00 civarında kapanmakta.

Atatürk Arboretumu Nasıl Gidilir?

Atatürk Arboretum Araç İle Ulaşım:

Arabanız varsa Atatürk Arboretuma çok kolay bir şekilde ulaşabilirisiniz. Öncelikle Sarıyer istikametinde ilerleyin. Bahçeköy sapağından giriş yapın. Bahçeköy merkeze kadar geldikten sonra(Börekçiler v.s sol tarafınızda kalacak.) Kemer sağınızda kalacak şekilde ilerleyin. Ortalama 200 metre sonra sola ışıklar gelmekte. Işıklardan sola giriş yapın ve ortalama 300 metre sonra Atatürk Arboretuma geçmiş olacaksınız. Karşı tarafında ücretsiz otoparka aracınızı bırakabilirsiniz.

Atatürk Arboretum Otobüs İle Ulaşım:

Atatürk Arboretuma taksimden yada 4. leventten 42 T nolu otobüs ile gidebilirsiniz. İstanbul üniversitesi orman Fakültesi durağında inabilirsiniz. duraktan indikten sonra ortalama 700 metre yürümeniz gerkiyor. Zaten çevredeki hangi esnafa sorsanız size gösterir.

Atatürk Arboretum Metro İle Ulaşım:

Atatürk Arboretuma en kolay metro ile ulaşabilrisiniz. Yenikapı -Hacıosman metrosuna binin. Son istasyon olan Hacı Osman’da inin. Yukarı çıktığınızda otobüs durağına çıkmış olacaksınız. 42HM otobüsü 20 dakika da bir geçmekte. Bu otobüse bindikten sonra 20 dakikalık bir yoldan sonra Bahçeköy durağında inip 600 metre yürümeniz yetelidir. Zaten esnafa da sorsanız kolaylıkla size tarif eder. Bilmeyenler için ise Belgrad Ormanının girişine giderken ilk soldan yukarı çıkmak gibi tarif edebiliriz.

Atatürk Arboretum Geçen Otobüs Hatları:

42 HM Bahçeköy-Hacıosman
59 RK Rumelihisarüstü Boğaziçi Üniversitesi
153 Bahçeköy-Sarıyer
42 M Bahçeköy-4.Levent Metro
42 Bahçeköy-4.Levent Metro
42 T Bahçeköy-Taksim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.