Avukat Maaşları, Avukat Nasıl Olunur?Avukatlar Ne İş Yapar

Türkiye Avukatlık Zor Bir O kadar da Zahmetli Bir Meslek. Gecesi Gündüzü Olmayan Devamlı Çalışmak Zorunda Olduğunuz Bir Meslek… Peki Avukat Nasıl Olunur? Avukatlık Mesleği Kazançlı mıdır? Avukat Nasıl Olunur? Avukatlar Ne Kadar Maaş Alır? Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Avukat Nasıl Olunur?

Avukatlık günümüzün en rağbet gören ve en çok kazandıran mesleklerinden biridir. Üniversite hazırlığı yapan öğrencilerin çoğunun aklından hukuk fakültesi kazanma hayalleri geçebilir. Bugün sizlere avukat nasıl olunur? sorusunu cevaplandıracağız. Avukat olabilmek için birinci koşul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Ardından üniversite sınavlarında hukuk fakültesini kazanıp başarılı bir şekilde mezun olmak gerekir. Sonrasında zorunlu olan avukatlık stajını yapılır. 1 yıl süren avukatlık stajı ilk 6 ay mahkemede diğer 6 ay ise en az 5 yıllık tecrübesi olan bir avukatın yanında yapılması gerekir. Staj görevinin bitmesiyle beraber Türkiye Barolar Birliği’ne bu konu hakkında bilgilendirme yapılıp, avukatlık belgesi için başvuru yapılır. Türkiye Barolar Birliği gerekli incelemeleri yapıp avukat olmanıza dair bir engel olmadığına kanaat getirirse size avukatlık belgesini verir ve resmi olarak avukatlık görevine başlamış olursunuz.

Avukat Ne İş Yapar?

Avukatlar kişi veya kurumların birbirleri arasında oluşan anlaşmazlıklardan ötürü ortaya çıkan davaları mahkemelerde yasaların belirtmiş olduğu şekilde müvekkilini savunan, haklılığı konusunda belgeler toplayıp araştırmalar yapan, adaleti sağlamak için hâkime yardımcı olan bir meslektir. İş bulma olasılığı özel sektör ve kamu sektörü olarak iki farklı kulvara ayrılır. Kişisel tercihlere göre iki kurumdan biri seçilir. Özel sektörde serbest davalara bakar, kendi büronuzu açabilirsiniz. Devlet kademesinde çalışma saatleri, resmi çalışma saatlerine bağlı olur ancak özel sektörde böyle bir sınırlama söz konusu değildir. Avukatlar adli tatil süresi kapsamında 20 Temmuz ile 5 Eylül arası izin yaparlar. Bunun dışında yıl içerisinde çalışmalarını sürdürürler.

Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat maaşları çalışılan sektöre göre değişiklik gösterebilir. Kamu sektörün çalışanlar için yapılan son düzenlemeye göre, göreve yeni başlayan avukatların maaşı 4.430 TL olarak belirlenmiştir. Özel sektörde avukatların aldığı maaşlar değişkendir. Özel sektörde avukat maaşları davaların az ya da çok veya hafif ya da ağır olmasına göre değişkenlik gösterir. Bir ayda çok yüksek kazançlar elde edebileceğiniz gibi beklentilerin altında kalabilme durumları da olabilir.

 

Özel sektörde yüksek maaşlar kazanmak istiyorsanız çevrenizde tanınan bir avukat olmanızda fayda var. Özel sektörde çalışan avukatlar ise 5.000 TL ile 25.000 TL arasında değişen maaşlar almaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.