Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2024 (Renkli Detaylı Ultrason Nedir? Neden İstenir?)

Ayrıntılı Ultrason (Renkli ve Detaylı Ultrason) Nedir?, Ayrıntılı Ultrason Neden İstenir? ,Ayrıntılı Ultrason Sonucu Anormalide Hamilelik Sonlandırma, Hastanelerin Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2024, En İyi Perinatolog Uzmanları ve Fiyatları 2024

Ayrıntılı Ultrason (Renkli ve Detaylı Ultrason) Nedir?

Günümüzde gebeliklerin en önemli dönemler 10 hafta ile 20 hafta diyebiliriz. 10 haftada gebeliklerde artık otizm v.b genetik sorunlar anneden alınan bir kan örneği ile rahatlıkla %99 oranında öğrenilebiliyor. Ayrıca bunun yanında hamilelik döneminde 19 ile 20 haftada ayrıntılı Ultrason (Renkli ve Detaylı Ultrason) ile de bebeğin boyu, kemik gelişimi , beyin damarları, bağırsak düzeni , kalp yapısı ve bebeğin tüm anatomisi ayrıntılı ultrason ile incelene bilmektedir. Ayrıca bebeğin yüz yapısı da ayrıntılı ultrason ile renkli bir şekilde muayene sonucunda anneye verilmektedir.

Ayrıntılı Ultrason Neden İstenir?

Ayrıntılı ultrason bebekteki yapısal hastalıkları saptamak için perinatologlar tarafından yapılmalıdır. Günümüzde bebeklerde ciddi doğumsal hastalıklar görünme oranı %2 ile %3 arasındadır. Yapılan ayrıntılı ultrason ile bu hastalıkların neredeyse %90 oranında dışlanabilir. Bu oran annenin cilt altı yağından bebeğin pozisyonuna kadar farklı değişiklikler gösterebilir. Özellikle genetik olarak anne yada babada bir sorun bulunuyorsa kesinlikle detaylı ultrason istenmektedir. Hatta artık günümüzde anne ve babada herhangi bir genetik sorun olmasa bile bebeklerinin yüzünü görmek isteyen aileler hemde bebek sağlık durumunu merak eden neredeyse tüm hamileler ayrıntılı ultrason çektirmektedir.

Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2024

Ayrıntılı ultrason fiyatları hastane ve özel muayene fiyatları olarak farklılıklar göstermektedir. Özellikle İstanbul Ankara İzmir gibi illerde 1.800 TL ile 2.800 TL arasında değişen fiyatlara ayrıntılı ultrason yapılmaktadır. Fiyatlar doktorların tecrübesine göre değişmektedir. Bazı hastanelerde maalesef eski cihazlar ile detaylı ultrason çekmekte ve fiyatlarını uygun tutmaktadır. Bu nedenle iyice araştırarak son teknoloji görüntüleme cihazlarının olduğu doktorlar seçilmelidir. Türkiye’deki bir çok doğum bölümü olan hastanede artık detaylı ultrason çekilmektedir. bu nedenle iyi bir araştırma yaptıktan sonra tercihinizi yapabilirsiniz.

En İyi Perinatolog Uzmanları ve Fiyatları 2024

Türkiye’de özellikle İstanbul’da kesinlikle güven sorunu yaşamayacağınız işinin uzmanı 3 Perinatolog bulunmaktadır.

Perinatolog Prof. Dr. Rıza Madazlı -İstanbul
Rıza hoca Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Kurul üyesidir. Son derece sevecen anlayışlı yardımsever bir doktordur. Ayrıntılı ultrason sonucunda bir anormali göründütse size en doğu yolu ve doktorları tavsiye edecektir. Ayrıca doğum sonlandırma konusunda da kendisinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz.  Perinatolog Prof. Dr. Rıza Madazlı Ayrıntılı ultrason fiyatı 4.400 TL dir. Ortalama yarım saat civarında sürmektedir. Nişantaşındaki muayehanesinde ayrıntılı ultrason çekimlerini yapmaktadır. Prof. Dr. Rıza Madazlı şuan bir çok doğum uzmanınında hocasıdır.
Perinatolog Prof. Dr. Atıl Yüksel -İstanbul
Türkiye’nin en başarılı Perinatolog uzmanlarından biridir. Kendi muayenehanesinde detaylı ultrason çekmektedir. Perinatolog Prof. Dr. Atıl Yüksel Ayrıntılı ultrason fiyatı 4.700 TL dir. Şişlide kendi muayehanesinde ayrıntılı ultrason çekimlerini gerçekleştirmektedir. Bu işin kompedanı sayılmaktadır. Güvenle Atıl hocada ayrıntılı ultrasonunuzu çektirebilirsiniz.
Perinatolog Doçent Dr. Aytül Çorbacıoğlu‎ -İstanbul
Doçent Dr. Aytül Çorbacıoğlu‎ ‘da rahalıkla güvenebileceğiniz Perinatolog ‘dan biridir. Muayene fiyatıda gayet uygundur. Doçent Dr. Aytül Çorbacıoğlu‎ Ayrıntılı ultrason fiyatı 3.900 TL dir. İşini son derece düzgün yapan ve teşhis koyan başarılı bir perinatalog’tur.

Ayrıntılı Ultrason Ne Kadar Sürer?

Ayrıntılı ultrason süresi ortalama 20 dakika ile 40 dakika arasındadır. Özellikle bebeğin duruş şekline göre ayrıntılı ultrason süresi uzayabilir. Bebeğin yüzünün resmini almak için ise bebeğin dönmesi beklenebilir. Bu gibi durumlarda Perinatolog başka hasta kabul eder ve anneden çikolata tarzı bişiler yemesini isteyebilir. Diğer işlemi bittikten sonra renkli ultrasona tekrar alır ve bebeğin yüzünün dönüp dönmediğini kontrol eder. Bazı anormal durumlar gözlenmiş ise bu süre ortalama 60 dakikayı bulabilir. Özellikle damarsal ve kalp ile ilgili sorunlarda ayrıntılı inceleme gerekebilmektedir. Bu gibi durumlar ise muayene ücretine dahildir.

Ayrıntılı Ultrason (İleri Düzey Ultrason – Detaylı Ultrason) Nelere Bakılır?

Ayrıntılı ultrasonda bebekte var olabilecek neredeyse tüm sakatlıklar tespit edilebilmektedir. Ayrıntılı ultrason ile bakılan noktalar;

  • Kafatası yapısı ,beyin dokusu, gelişimsel bozukluklar, beyin damarları, kafada su toplama , beyin damar yapısı
  • Bebek yüzüne dair sorunlar, bebeğin göz boşlukları, burun bütünlüğü , dudak yarığı, yüzün kemiksel yapısı
  • Omurga kontrolü, bebeğin belinde açıklık , kemiklerde eğrilik , kemik eksikliği, kemik yapısı ve gelişimi
  • Bebeğin su durumu, su artışı yada azalması, Plesenta durumu
  • Bebek kalp durumu daamrları, Kalp delikleri kontrolü, Kalp damarlarının durumu, Kalp atış düzeni
  • Bebeğin göğüs ve karın boşlukları, iç dış fıtık kontrolü, Akciger karaciger kontrolü, beğırsak düğümlenmesi ve yapısı, böbrek ve idrar kesesi kontrolü
  • El ve ayak kemiklerinin sayısı şekil bozuklukları, gelişim süreci haftasına göre kemiklerin gelişimi,elde ayakta parmak eksikliği içe yada dışa dönüklük v.b

Ayrıntılı Ultrason Sonucu Hamilelik Sonlandırma

Ayrıntılı ultrasondaki sonuçlar iyi değerlendirilmelidir. Özellikle bebeğin hayatını olumsuz etkileyecek bir durum var ise hamilelik sonlandırma yapılabilir. hamilelik sonlardırma 24 haftaya kadar doktor raporları ile yapılabilmektedir. 24 haftadan sonra ise sağlık kurulu tarafından çıkacak rapor ile sonlandırılabilir. Doğumsal Anormalilerde bebeğin yaşamsal olarak etkileyecek bu gibi sorunlarda doğum sonlandırma yapılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.