Baskı Balata Bitik Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Baskı Balata Bitik Araç Muayeneden Geçer mi ? Baskı Balata Bitik Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Araç Muayenesinde Baskı Balataya Bakılıyor mu?

Arabanızın vites geçişini sağlayan baskı balatalar özellikle Araç muayenesinden geçer mi geçmez mi konusunda bir çok soru bulunmakta. Baskı balatanız bitik ise yada çok az kalmışsa neredeyse sıyırdı sıyıracak olsa bile Tüvtürk muayenesinden geçer mi konusunda sizleri aydınlatmak için Tüvtürk Personeli Erkan beyden ayrıntılı bir bilgi aldık ve en doğru bilgiye ulaşmanızı sağlıyoruz.

baski-balata-bitik-ise-muayenedengecermi

Baskı Balata Bitik Araç Muayeneden Geçer mi ?

Öncelikle bitik baskı balata sizi yolda bırakması muhtemeldir ve size maddi olarak yüksek bir rakam çıkarabilir. Bu nedenle muayeneden önce kendi sağlığınız ve arabanızın sağlığı için baskı balatalarınızı değiştirmeniz kesinlikle önemlidir. Yolda kalabilirsiniz yada yolda iken sizi tehlikeye atabilir vites geçişinizi zorlaştırabilir ve kazaya sebebiyet verebilir.

Baskı balatası bitik araçlar eğer muayeneye gelebilmiş ve muayenede sorunsuz bir şekilde parkuru geçebilmiş ise sorunsuz olarak Araç muayenesinden geçmektedir. Araç muayene personelleri araçların baskı balatalarını kontrol etmemektedir. Fakat araç muayene esnasında vites geçmez ve kalırsa AĞIR KUSURLU olarak belirlenir ve araç geçmez. Fakat aracı Araç muayeneye kadar getirmişseniz bitik baskı balata büyük ihtimal parkuru tamamlayacaktır ve Araç muayenesinde herhangi bir sorun çıkmayacaktır.

tuvturk-arac-muayene-baski-balataya-bakarmi

Bitmiş baskı balata uzman araç tamircileri tarafından test sürüşü yapılarak hızlıca anlaşılır. ayrıca baskı balataların bitik olduğunu görmek için sökmek gerekmektedir. Bu nedenle Tüvtürk personeli bu konuda herhangi bir çalışma yapmamaktadır.

Yorumlar
  1. Hamdi dedi ki:

    Öyle bişi yok bugün debraj ayırmıyor ağır kusır siye muayneden kaldım. Arabanın vitesleri rahatlıkla geçiyor sadece kalkışlarda hantal kalkıyordu. Muayneyi yapan görevli baskı balatan bitik yaprır gel araba zorlanıuor dedi. Oysaki parkuru sorunsuz geçti

    1. Hamdi dedi ki:

      Hatta istasyondan çıkıp 25 km ilerdeki sanayiye ustaya gittim adam şaşırdı ilk defa baskı balatadan kalan birini gördüm balatan bitik şansuman inecek ama araç hareket edebiliyorsa muayneden geçemesi lazım dedi ama Debraj ayırmıyor diye ağır kusur yazmış. Debraj ayırmasa araç vitese geçmez hareket etmez.