Bel Fıtığı Ağrısı Geçiren En iyi Kremler ve İlaçlar

Bel Fıtığı Ağrısı Geçiren En iyi Kremler ve İlaçlar, En Çok Tercih Edilen Bel Fıtığı Kremleri, Bel Fıtığı Ağrısı Geçiren İlaçlar, Bel Fıtığı Ağrısı Nasıl Geçer, En İyi Bel Fıtığı Ağrısı Geçiren Kremler

Günümüzde en çok görülen hastalıkların başında bel fıtığı gelmekte. Özellikle 40 yaşından sonra kadın erkek demeden bel ağrıları ile bağlayan bel fıtığı ayak çekmesi ile insanların hayatını zindana çevirmekte. Özellikle kilosu olan kişilerde bel fıtığı ağrıları daha fazla olmakta. Tabi ki bel fıtığı ağrısı çeken kişiler internette genellikle en iyi bel ağrısı geçiren kremler yada bel fıtığı ağrısına en iyi gelen kremler gibi bir çok arama yapmakta. Sizler için bu konuda en iyi bel ağrısı kremlerini inceledik.

bel-fitigi-icin-en-iyi-krem

Gelelim ağrısını çektiğiniz bel fıtığının ne olduğuna nasıl teşhis edileceğine ;

Kısaca Bel Fıtığı Nedir?

Bel fıtığı dediğimiz rahatsızlık lomber disk hernisi omurlarının arasındaki kıkırdak dokunun zedenlenme ve zorlanma nedeniyle kopması ve yerinden oynaması ile birlikte  sinir köklerinin sıkışması ile olmakta. Diskler aslında belinizin amortisörü olarak görev alır. Omurganın hareketlerini sağlar ve aradaki sert dokudur. Diskler arasındaki bu kıkırdak doku zarar gördüğünde sinir köklerine baskı yapar ve ağrı hissetmenize sebep olur. Genellikle bel fıtığı son  omurlarda meydana gelir. Bu bölgede oluşan fıtıklar çok fazla ağrılı değildir.

Bel Fıtığı Riskini Neler Arttırır?

Bel fıtığını arttıran faktörlerin başında Aşırı kilo , Hareketsiz Yaşam, Sigara içmek, Mesleksel hastalık ve Genetiktir. Kısaca bu başlıkları incelemek gerekirse;

Aşırı Kilo : Kilo artışı ve hızlı kilo alma ile vücudunuzun ağırlığı artmakta ve omurlara binen yükte artmaktadır. Bu yük belimizin alt kısmında baskıya neden olur. Bu baskı nedeniyle disklerde deformasyon ve hasar oluşur. Bunun sonunda ise omurgada bozukluklar ve kıkırdak sorunları meydana gelir ve bel fıtığı oluşur.

Hareketsiz Yaşam : Hareketsiz yaşam sadece bel fıtığı değil bir çok hastalığın kaynağıdır. Özellikle Omurga bölgesinde bozulma ve hareketsizlik ile birlikte kaslar zayıflar ve omurga üzerine binen yük artar. Bu yük disklere baskı yapar ve fıtık oluşmasını sağlar.

Durağan Meslekler : Ağır fiziksel aktivitesi olan işlerde bel fıtığı çok görülmektedir. İnşaat işçileri halter kürek gibi ağır mesleklere sahip kişilerde çok fazla bel fıtığı görülmektedir. Tabi ki bunun yanında masa başı işi olanlarda maalesef bel fıtığı riski çok fazla olan gruplar içindedir. Özellikle oturup bozuklukları nedeniyle bel fıtığı çok sık rastlanan bir hastalıktır.

Genetik Faktörler: Aklınıza tabi ki ilk gelen bel fıtığı genetik olur mu hiç sorusu. Evet bel fıtığı genetik bir hastalık değildir. Fakat bel bölgenizdeki bağ dokusu zayıflığı bel fıtığına sebep oluşturmaktadır. Bu bölgede zayiflik olanlar genellikle bel fıtığı kolay olmaktadır.

Sigara Tüketmek :  Bel ile sigaranın ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim. Evet bel fıtığının sigarayla alakası var. Özellikle sigarada bulunan toksik maddeler disklere giden oksijeni azaltmaktadır. Bu nedenle disklerde deformasyonun daha hızlı olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmıştır. 

bel-fitigi-agrisi-icin-kremler

Bel fıtığı Belirtileri

Bel fıtığı olduğunuzu anlamak için belli noktalarınızdaki ağrılara bakmanız yeterlidir. Bel fıtığı olduğunuzu tabi ki doktora giderek öğrenmek gerekir. Fakat yinede bel fıtığının belirgin özellikleri vardır.

Bel fıtığının genel belirtileri ise ;

Alt bel bölgesinde ağrılar : Öksürme hapşırma gibi durumlarda , Fazla ayakta durulma ile ağrılar oluşması bel fıtığının belirtisidir.

Belden Bacağa ulaşan Ağrılar: Bel fıtığının en büyük belirtilerinden biride bel bölgesinden bacağa doğru uzanan ve bacakta uyuşukluk hissi kan toplanması gibi bir his uyandırmasıdır. Bu ağrılar bazen katlanılamaz hale gelebilir. Özellikle bacakta çekme çok sık görülmektedir.

Bacakta Uyuşukluk : Bel fıtığının en belirgin özelliklerinden biride ayaklarda uyuşmadı. Genellikle Ağrı ve yanında uyuşma olabilmektedir. Keçelenme gibi bir his olabilir.

Kaslarda Zayıflık : Özellikle ağrılar bile birlikte etkilenen bacakta kas zayıflaması yaşanabilir. Özellikle baş parmakta basarken ağrı hissedebilirsiniz.

Bunların dışında idrar kaçırma makat ağrısı gibi bir çok belirtisi de olmaktadır. Tabi ki bu belirtiler ileri seviyedeki bel fıtıklarında geçerlidir.

Bel fıtığı Teşhisi Nasıl Konur?

Bel fıtığı teşhisi ileri teknoloji görüntüleme yöntemleri ile kesin bir şekilde teşhisi koyula bilmektedir. En kolay teşhis aracı Mr çekilmesidir. Mr çekilerek sonuçlarına göre bel fıtığınız durumu incelene bilmektedir. Genel olarak 4 yöntem ile kolaylıkla bel fıtığınızı öğrenebilirsiniz. Röntgen, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI), Bilgisayarlı Tomografi Taraması, Elektromiyografi (EMG) yöntemleri ile kesin bel fıtığı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Genellikle Doktorlar Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) ile teşhisi en iyi şekilde koymaktadır.

En iyi Bel Fıtığı Ağrısı Geçiren Kremler

1 ) Krauterhof Isıtıcı Jel 250 Ml

bel-fitigi-geciren-en-iyi-krem

Bel fıtığı konusunda en çok tercih edilen kremlerin başında Krauterhof Isıtıcı Jel gelmekte. Krauterhof Isıtıcı Jel  son dönemde en çok tercih edilen bel fıtığı kremleri arasındadır. Alman malı olan ve en çok tercih edilen bel fıtığı kremlerindendir. Sadece fırık için değil boyun ağrısı ve bel ağrılarında da çok tercih edilir. Kullananlar genellikle sürdükten sonra ortalama 2 ile 3 gün arasında rahat ettiklerini belirtmekte. Bel Fıtığı ağrısı çekenler için bu süre son derece başarılı bir süre. Krauterhof Isıtıcı Jel 250 Ml fiyatı 80 TL ile 100 TL arasında değişmektedir.

2 ) Voltaren Krem

voltaren-bel-agrisi-kremi

Evet aslında tüm ağrılara iyi gelen mucizevi kremlerin başında gelmektedir. Ağrılarda mucizevi bir şekilde geçirme özelliği bulunur. Sürüldükten 20 ile 30 dk sonrasında etkisini hızlıca gösterir. Özellikle bel fıtığı ağrısı çekenlerin ilk tercihlerinden biridir.Kremi sürdükten sonra en az 2 gün ağrılarda azalma sağlamaktadır. Sadece bel fıtığı ağrıları değil tüm ağrıyan eklemlerinize ve ağrıyan bölgelerinize rahatlıkla güvenle sürebilirsiniz. Gün içerisinde 3-4 kez rahatlıkla kullanabilirsiniz. Voltaren krem kullanırken özellikle güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmamaya dikakt ediniz. Ciltte yanıklara sebep verebilir. Voltaren krem eczane fiyatı 42 TL’dir. Bu gibi kremleri eczanelerden almaya özen gösteriniz.

3 ) Radian Krem

radian-bel-fitigi-agrisi-geciren-krem

Özellikle internet üzerinde bel fıtığı ağrısı geçiren kremler diye arattığınızda ilk sıralarda çıkan kremlerden biridir. Radian krem özellikle çoklu fıtığı olanların başvurduğu önemli kremler arasında geliyor. Eşsiz formulü sayesinde sürüldüğü bölgeyi de hafif yanma hissi ile birlikte ağrıyı azaltmaktadır. Radian Krem, Aqua, Sodyum hidroksit, Mentol, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Methylparaben,Methyl Myristate, Ceteareth-11 ve 20  gibi bir çok doğal maddeden oluşan içeriği bulunmaktadır. Kullanımı çok basittir. Süreceğiniz bölgeyi ıslak mendil ile iyice temizleyin. Daha sonrasında Radian Kremi 10 dakika boyunca sürün. Daha sonrasında isterseniz sıcak bir havlu ile kapatın. Etkisini çok kısa sürede hissettirir ve ağrıları hafifletecektir. Radian Krem fiyatı 25 TL’dir.

4 ) Bengay Krem

bengay-krem-bel-agrisi-icin

Özellikle futbolcuların en çok kullandığı kas ağrılarına en iyi gelen kremlerden biridir. Bel fıtığı ağrısı çekenler içinde kurtarıcı niteliğindedir. Bengay krem hemen hemen tüm eczanelerde kolaylıkla bulunabilir. Uzun süreli bel ağrılarınızı geçirebilir. Tabi ki tedavi etmez sadece bel ağrılarınızı azaltır ve rahatlamanızı sağlar. İçeriğindeki doğal maddeler ile yan etkileri son derece azdır. Bengay kremi fiyatı 12TL’dir.

5 ) Majezik Duo Topikal Jel

majezik-duo-tpikal-jel-bel-fitigi-icin-krem

Majezik özellikle Migren ağrısı olanların en çok tercih ettiği haplardan biridir. Fakat son dönemlerde çıkan Mazejik duo topikal jel bel fıtığı ağrısına karşı birebir kremlerden biridir. Ağrıları neredeyse %90 oranında azalttığı kullananlar tarafından söylenmektedir. Etken maddeleri Flurbiprofen ve Tiyokolşikosid’dir. Zararsızdır ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

5 ) Dolgit Krem

Dünyada ve Türkiye’de bel fıtığı ve eklem ağrıları için için en çok tercih edilen kremler arasında yer almaktadır. Özel formülü ile çok başarılı sonuçlar verir. Özellikle Bel fıtığı ağrılarını çok hızlı bir şekilde azaltır. Sürüldükten sonra ortalama 2 gün boyunca son derece rahat edersiniz. Sürüldüğünde diğer kremler gibi sürüldüğü bölgede yanma hissi olur ve hızlıca ağrıları geçirir. Dolgit Krem fiyatı 16 TL’dir.