Bilişim Sektörü Maaşları 2024

Mobil uygulama geliştiricisi Maaşları, Sağlık Bilişim Uzmanı Maaşları, Bilgisayar Adli Araştırmacı Maaşları, BT danışmanı

Bilgi teknolojisi – genellikle yalnızca BT ile kısaltılır – BT personeli ile çalışmanız veya bilgisayarlarla ilgili herhangi bir şey için okula gitmeniz durumunda muhtemelen ad müzesini duymuş olabileceğiniz bir vızıltı cümlesidir. BT çalışanları kendi alanlarında uzmanlaşmıştır, bu yüzden genellikle “BT meraklıları” olarak adlandırılırlar. Bu nedenle yaptıklarını ve içte ve dışta anladıklarını severler. BT çalışanları da hemen hemen her modern iş modelinde zorunludur. Bir şirket telefonlara ve e-postalara güveniyorsa, makinedeki çarkların düzgün çalışmasını sağlayan bir BT uzmanı olma ihtimali vardır.

Öyleyse, bir şirketin teknolojik can damarı perde arkası olmanın asıl faydası nedir? Mükemmel ücret, ödülün değil, sık sık. Ekonomi, temellerini ve daha fazla işi açtıkça buldukça, BT uzmanlarının gereksinimlerinin her zamankinden daha geniş olmasını bekleyin. Ne yapmak isteyebileceğinizi ve birisinin size yapması için ne kadar ödeyeceğini merak ediyor musunuz? Bu 10 önde gelen alanı ve medyan maaş aralıklarını göz önünde bulundurun. Ayrıca izmir marka tescili bürosu genel müdürü Sn. Necati Oktay SAKARYA, iyi bir BT personelinin bilişim hukuku ve marka hakları konusunda da bilgili olması gerektiğini özellikle belirtmiştir.

1. BT danışmanı

CNN’in Amerika’daki en yeni en iyi işler listesindeki 13 numaralı sıralaması, BT danışmanı olmanın çalışması göründüğü kadar belirsiz. Bu pozisyonda, işiniz sistemleri değerlendirmek ve kimsenin tam olarak anlamadığı bir araştırma yapmak. CNN’nin belirttiği gibi, yerel girişimlerden Fortune 500 şirketlerine kadar herkes, bilgisayarları daha iyi çalıştırmak için en ucuz ve en hızlı yöntemleri bulmalarına yardımcı olmak için BT danışmanlarına ihtiyaç duyuyor.

Eğitim: Bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesi bu listedeki çoğu pozisyonda olduğu gibi kesinlikle yardımcı olur. CNN ayrıca, bir BT danışmanının, edindiği deneyim türüne odaklanmasına yardımcı olmak için bir niş kategoride uzmanlaşmasını önermektedir.

CNN’ye göre maaş: 96.400 dolar.

2. Bulut mimarı

Elbette bulut bilişimi duymuşsunuzdur. Eterde bulunan bu depolama alanına kelimenin tam anlamıyla dokunulmasa da, yine de organize edilmesi ve bir mimari vermesi gerekiyor. Bu iş bunun için var.

Eğitim: Bir lisans derecesi.

Maaş: 112.000 dolar, bunu en yüksek ücretli BT işlerinden biri yapıyor.

3. Bilgisayar Adli Araştırmacı

Bilgisayar suç algılayıcıları – En İyi Okullar, bilgisayar adli araştırmacılarının, genellikle deneme kanıtları için bilgisayar sistemlerinden bilgi aradıklarını, tanımladıklarını ve değerlendirdiklerini bildirmektedir.

Eğitim: TBS, bilgisayar adli tıp, bilgi güvenliği veya siber güvenlik konularında bir dereceye ihtiyacınız olacağını söylüyor. Bilgisayar denetleme kurulundan sertifika alınması da yardımcı olur.

Maaş: TBS’ye göre 64.000 dolar.

4. Sağlık Bilişim Uzmanı

Sağlık bilişim sektörü, özellikle Uygun Bakım Yasası ve kademeli olarak elektronik sağlık kayıtlarına geçişten dolayı sağlık hizmetlerinde büyük değişiklikler meydana gelen çiçek açması bir alandır. Sağlık Bilgi Teknolojileri uzmanları bilgisayar bilgilerini karıştırıp kayıt tutma becerilerini karıştıracaklar, ancak TBS’ye göre tıbbi kodlama, faturalama ve kanser kayıt alanındaki uzmanlıklar da talepte bulunuyor.

Eğitim: Bazı sağlık bilişim işleri sadece bir ön lisans derecesi ve / veya sertifikası gerektirmesine rağmen, denetim teknisyeni pozisyonları lisans ve yüksek lisans derecelerini gerektirir.

Maaş: TBS’ye göre 45.000 dolar.

5. Mobil uygulama geliştiricisi

Şansınız sizin ve tanıdığınız kişilerin çoğunun akıllı telefonlar ve / veya tablet bilgisayarları olduğudur. CareerRealism’e göre, mobil teknolojinin kullanımının 2013’te bir zamanların kişisel bilgisayarlarını aşacağı tahmin ediliyor, bu nedenle işletmelerin bu alanda deneyimi olan BT uzmanlarına her zamankinden daha fazla güveniyorlar. Temel kodlama dillerini kullanarak, geliştiriciler gelecekteki iOS ve Android cihazlar için programlar oluşturacaktır.

Eğitim: TBS’ye göre, yazılım mühendisliği, bilgisayar bilimi, mobil bilgisayar veya ilgili alanlarda lisans derecesi.

Maaş: Yüksek büyüme görünümüyle 90.000 dolar, TBS’ye göre.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.