Boy Uzatma Ameliyatı Fiyatları 2024 (Boy Uzatma Ameliyatı Nasıl Yapılır ,Tüm Detayları)

Boy Uzatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?, Boy Uzatma Ameliyatı Fiyatları 2024, Boy Uzatma Ameliyatı Yaptıranların Yorumları, Boy Uzatma Ameliyatı Riskleri, Boy Uzatma Ameliyatı Öncesi Sonrası Foto,

Boy uzatma ameliyatı son yıllarda eski zamanlara göre daha sık şekilde uygulanmaktadır. Dünya çapında kayda değer bir kitle boy sorunları ile uğraşmaktadır. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan kemik hastalıkları veyahut genetik sıkıntılar insanların boy uzunluklarının belirlenmesinde etkilidir. Boyun uzamasına yardımcı olan işlemler ise toplumda cücelik olarak da bilinen durumlarda gerçekleştirilmektedir. Üstelik artık tıp alanında yaşanan gelişmelerden sonra bu tür ciddi operasyonlardan daha iyi ve başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Peki, boy uzatma ameliyatı nedir?

Boy Uzatma Ameliyatı Nedir?

İnsanların belli yaşlardan sonra büyüme plakları kapanmaktadır. Bu durum bazı hastalıklara sahip olunması durumunda oldukça erken yaşlarda gerçekleşmektedir. Büyüme plaklarının kapanmasından sonra ise boy uzaması durmaktadır. Boy uzatma ameliyatı böyle sıkıntıları olan kişilerde sorun çözümü ve tedavi amacı ile uygulanan klasik prosedürlerden biridir. Operasyon bazı durumlarda sadece estetik kaygıların ortadan kaldırılması için de uygulanabilmektedir. Ortopedik temelli bir cerrahi işlem olduğundan ötürü hasta isteği kadar doktor onayı da işlem için kesin şekilde gereklidir. Üstelik işlem sadece kollara ya da sadece bacaklara da uygulanabilmektedir. Uzmanlar hastalarını muayene ettikten sonra operasyon türüne gerekliliğe göre kadar vermektedir.

Boy Uzatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır açıklamaları uygulanacak olan tekniğe göre değişim göstermektedir. Bununla birlikte ameliyatların kimlere yapıldığı da yöntemlerin farklı hale gelmesinde etkin şekilde rol oynamaktadır. Örneğin çocuklarda yapılan operasyonlar için her halükârda genel anesteziden destek alınmaktadır. Fakat yetişkinler genel anestezi yerine epidural anestezi ile de ameliyatlarını tamamlayabilmektedir. Boy uzatma ameliyatında müdahale edilecek olan kemikler özel cihazlardan destek alınarak belirlenmiş olan bölgelerden ikiye kesilmektedir. İşlemin yapılmasındaki amaç kemikler arasında yeni bir büyüme dokusu oluşturabilmek olarak açıklanmaktadır. İşlem tamamlanırken belli destek üniteleri bölgeye takılmaktadır. Ameliyat sonrasında uzmanların önerdiği şekilde büyüme desteklerinin pimleri günlük olarak artırılmaktadır. Böylelikle boyun uzaması sağlanmış olmaktadır.

Boy Uzatma Ameliyatı Olanların Yorumları

Boy uzatma ameliyatı için klasik yöntemler kadar yeni olarak geliştirilen tekniklerden de destek alınmaktadır. Hangi yöntem ile ameliyat yapılacağı ise uzmanların önerileri çerçevesinde belirlenmektedir. Cerrahi işlemin sonrasında yine uzmanların önerilerine göre hareket etmek hastaların iyileşme süreçlerini kısaltmaktadır. Boy uzatma ameliyatı ciddi cerrahi işlemler kapsamında değerlendirilmektedir. Bu neden yüzünden operasyon öncesinde de sonrasında da oldukça dikkatli şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Operasyon süresi ise yine uygulanacak olan tekniğe göre değişim göstermektedir. Ancak ortalama olarak bir ameliyat 1 ila 2 saat arasında devam etmektedir. Operasyon esnasında hastalara genel anestezi uygulanmaktadır.

Boy Uzatma Ameliyatı Kaç cm Uzatır?

Günümüzde yapılan boy uzatma ameliyatlarında uzamada elde edilecek olan rakamlar operasyon öncesinde hedeflenmektedir. Bu çerçevede sekiz cm kadar bir uzama hedeflendiğinde işlemler uyluk kemiği üzerine yoğunlaştırılmaktadır. Aynı şekilde sadece kaval kemiği üzerinden de operasyonu sonlandırmak mümkündür. Fakat boyun on santim ya da daha fazla uzaması hedeflenmişse operasyon iki kemiğe birden müdahale edilmesini gerekli kılmaktadır. İki kemikte birden işlem yapıldığında operasyon zamanı otomatik olarak artmaktadır. Fakat elde edilen analizler gerçekleştirilen operasyonlardaki başarı oranının %95’e kadar yükseldiğini göstermektedir. Yani operasyonun süresinin artması herhangi olumsuz bir sonuca neden olmamaktadır. Tabi bu sonuçların alınmasında uzmanların el becerisi ve hastaların sağlık durumlardı da etkilidir.

Boy Uzatma Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Ameliyatla boy uzatma teknikleri oldukça geniş kitlelere uygulanabilmektedir. Kemik sorunları olduğu tespit edilen çocuklar durumlarına göre üç ila dört yaşlarından itibaren operasyon için uygun kategoriye giriş yapabilmektedir. Ancak on yaşından önce bu tür operasyonları geçirecek olanlar için farklı bir tedavi yönteminden destek alınmaktadır. Uzmanlar kemik büyüme hızlarını da hesaba katarak çocuklarda iki aşamadan meydana gelen ameliyatları tercih etmektedir. Boy uzatma ameliyatında genel kanı on sekiz yaşına kadar ya da on sekizden sonra bu ameliyatların olabileceği yönündedir. Fakat gerçekte bu gibi bir durum söz konusu değildir. Durumlarından şikayetçi olan ve operasyon için uzman onayı alan her yetişkin ve çocuk bu işlemi olabilmektedir.

Boy Uzatma Ameliyatı Fiyatları 2024

Günümüzde insanların tıbbi destek alabilmek için pek çok farklı kurum ve kuruluşa başvurmaları mümkündür. Özelikle devlet destekli sigortaları bulunanlar için boy uzatma ameliyatı devlet hastanelerinde yapılmaktadır. Böylelikle ücret bakımından daha makul rakamların ödenmesi mümkün olacaktır. Ancak pek çok özel hastanenin ortopedi bölümünde de bu operasyonlar başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Boy uzatma ameliyatı fiyatı tercih edilecek olan özel hastaneye göre değişim göstermektedir. Özel hastanelerin sağlamış olduğu paketler, kampanyalar ya da benzeri uygulamalar da fiyatların aynı olmama nedenlerinden biridir. Üstelik uzmanların operasyonda uygulamak istedikleri teknik ve yöntemlere göre de bir fiyat listesi çıktığından en iyi sonuç bireysel muayene olunmasından sonra alınacaktır.

Ülkemizde tıp alanında kullanımda olan ekipmanların büyük bir bölümü yabancı kaynaklardan temin edilmektedir. Temin edilen ekipmanlara ameliyatlar sırasında kullanılan anestezi ilaçlarından klasik ilaçlara kadar pek çok farklı maddeyi de buna dahil etmek de mümkündür. Yabancı ülkelere bağlılık sorunu yüzünden gerçekleştirilen ameliyatların fiyatları döviz kurlarına bağlı olarak artıp azalmaktadır. Boy uzatma ameliyatı fiyatları 2024 yılı içerisinde de aynı nedenler yüzünden değişim göstermiştir. Ancak bazı özel sağlık birimlerinde halen eski model ekipmanlardan destek alınmaktadır. Bu tür cihazlar da etkin şekilde iş görmektedir. Üstelik cihazlar yenilenmediği için operasyon için ödenmesi istenecek olan tutarlar da daha makul olacaktır. Tabi bunun için kişilerin birden çok merkezden fiyat almaları gerekmektedir. Genel olarak boy uzatma ameliyatı fiyatları 2024 yılları ortalaması 37.000 TL ile 555.000 TL arasında değişmektedir. Özellikle bazı ünlü doktorların fiyatları 80.000 TL civarını bulmaktadır.

Boy Uzatma Ameliyatı Riskleri

Boy uzatma ameliyatı ile birlikte insanların kemiklerinin içine belli yabancı cisimler eklenmektedir. Böylece büyüme işleminin devam etmesi sağlanmaktadır. Ancak beklenmeyen kompilasyonların yaşanması durumunda bu operasyonun riskleri de gündeme gelmektedir. Operasyon sonrasında yaşanan en büyük risklerin başında enfeksiyon gelmektedir. Gerek ameliyat ortamında gerekse günlük yaşamda kapılan enfeksiyonlar hızlı şekilde müdahale edilerek ortadan kaldırılabilmektedir. Operasyon sonrasında yaşanan boy uzatma ameliyatı risklerinden bir diğeri de takılan çivilerin gevşemesi ile ortaya çıkmaktadır. Hatalı kullanım yüzünden de oluşabilecek bu durum sonrasında hastaların hareket etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaları muhtemeldir. Yine aynı neden yüzünden işlem alanında iz kalabilmektedir. Fakat her türlü risk erken müdahale ile büyük oranda tedavi edilebilmektedir.

Boy Uzatma Ameliyatı Sonrası

Çocuklarda ve yetişkinlerde boy uzatma ameliyatı sonrası değişim gösteren uygulamalar içermektedir. Ancak hastalar ortalama olarak bir ya da iki gün içerisinde hastaneden taburcu edilmektedir. Tabi olası bir komplikasyon riskine karşı hastanede kalma süresinde artış görülebilmektedir. Çocuklar için sabitleme cihazı kullanım süreleri de iyileşme süreleri de daha kısa zaman diliminden oluşmaktadır. Çünkü çocuklarda hücre yenileme hızı oldukça yüksektir. Bu da ortalama olarak bir yetişkinden iki kat daha kısa zamanda iyileşmelerini sağlamaktadır. Boy uzatma ameliyatı iyileşme süresi ise üç ya da altı ay kadardır. Tabi yine duruma göre süre azalıp artabilmektedir.

 

Yorumlar
  1. Ckmk dedi ki:

    Kick bokscuyum bu ameliyattan sonra şu anki gibi yapabilirmiyim

    1. Ayşe dedi ki:

      Fıyat

    2. Mm dedi ki:

      Mümkün değil. Eski performansında olamazsın

    3. Nazar dedi ki:

      Merhaba boyum 1.57 bu ameliyatla 1.70 olabilir miyim?

    4. Nazlı dedi ki:

      Kızım 7 yasinda ve cüce 1.60 cm uzama ameliyatı olabilir mi ve fiyatı ne kadar lutfen bilgilendirin

      1. Miraç dedi ki:

        Kızınızın yaşı daha çok küçük eğer ilerki yaşlarda bu durum devam ederse ve fiziksel veya psikolojik nedenlerden dolayı uzamak isterse bunu ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.
        Bu tür estetik ameliyatlar normalde yüksek fiyatlarda oluyor ancak cücelik, bacak eğriliği ve bir bacağın diğerinden kısa olması gibi durumlarda devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor.

  2. Ekrem dedi ki:

    Fiyat ögrenebilirmiyim lütfen

  3. Ahmet H. dedi ki:

    Bu ameliyatı bir gün olma hedefim var. Ben 4 cm uzamak istiyorum. Fiyat kaç TL ve uzama miktarına göre fiyat değişiyor mu?

  4. Juna dedi ki:

    Ben boyum 1,58 ve ben eyer 1,85 bilebilirmiyim və fiyati nekadar eder

  5. Celal can küçük dedi ki:

    Ulaşabileceğim bi numara

  6. Nazlı dedi ki:

    Kızım 7 yasinda ve cüce 1.60 cm uzama ameliyatı olabilir mi ve fiyatı ne kadar lutfen bilgilendirin

  7. Mert dedi ki:

    Kaç TL bu ameliyatların fiyatı kiminle görüşebiliriz