Burun Estetiği Yöntemleri

Burun Estetiği Yöntemleri

Günümüzde burun estetiği ameliyatı hem plastik cerrahlar hem de kulak burun boğaz uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Burnun şeklini değiştirmek, aynı zamanda da nefes alma problemlerini gidermek amacı ile burun estetiği operasyonu yapılır.

Aynı zamanda; burun estetiği ile mevcut burnun görüntüsünün değiştirilmesi amaçlanır. Burnunun görüntüsünden memnun olmayan kişiler burun estetiği ameliyatı yaptırabilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır? 

Burun estetiği herhangi bir darbe sonrasında burnunda şekil bozukluğu meydana gelmiş olan kişilere yapılır. Ya da doğuştan burun yapısından memnun olmayan kişiler için de uygulanan bir operasyondur. Burun estetiği ameliyatı bu alanda uzman olan hekimler tarafından yapılır.

Burun estetiği ameliyatlarında iki farklı yöntem mevcuttur. Bunlar açık ameliyat ve kapalı ameliyatlardır. Burun estetiği ameliyatının hangi yöntemle yapılacağına hekim muayenesi sonrasında karar verilir.

Burun Estetiği Fiyatları 

Burun estetiği ameliyatı hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde yapılan bir operasyondur. Sosyal güvencesi olan kişiler düşük bir ücret karşılığında devlet hastanesinde burun estetiği ameliyatı yaptırabilir. Özel hastanelerde ise fiyatlar hastanede hastaneye farklılık gösterir.

Jinekomasti Neden Oluşur? 

Genel kapsamda jinekomasti hormonal dengesizlik sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıkta erkeklerde testosteron hormonu azalır ve östrojen hormonu gereğinden fazla salgılanır.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir? 

Hormonal dengesizliklerin yanı sıra birtakım ilaçların yanlış kullanımı sonucunda jinekomasti  görülebilir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir? 

3 tip olarak jinekomasti sınıflandırılır. Bunlar:

  • Glandüler tip jinekomasti
  • Yağlı tip jinekomasti
  • Karışık tip jinekomastidir.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır? 

Kişinin vücut şekline bağlı olarak popo estetiği uygulaması farklı seçenekler tercih edilerek yapılabilir. Bunlar:

  • Dikişle popo kaldırma
  • Silikon popo protezi ameliyatı
  • Yağ enjeksiyonuyla popo şekillendirme
  • Dolguyla popo büyütme

Kalça Estetiği Uygulamaları Nelerdir? 

Kalça estetiği uygulamaları kişinin vücut tipine göre farklılık gösterir. Bunlar; kalça dikleştirme, büyük kalça küçültme, kalça dolgunlaştırma gibi ameliyatlardır.

Popo Dikleştirme Ameliyatı 

Aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak ya da ilerleyen yaşla birlikte popoda sarkma meydana geldiğinde bu durumda popo dikleştirme ameliyatı yapılabilir. Popo dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir operasyondur.

Operasyondan sonra bir gece hastanede kalmak gerekir. Ameliyattan 15 gün sonra ise hasta normal hayatına geri dönebilir. Ameliyattan bir ay sonra hafif sporlara başlanabilir. Popo dikleştirme ameliyatından sonra ameliyat izleri zamanla belirsiz hale gelir.

Popo Büyütme Ve Popo Estetiği Yöntemleri

Geniş kapsamda; popo estetiği yöntemlerinden biri kalçaya yağ enjeksiyonu uygulanarak yapılan popo şekillendirme yöntemidir. Bu uygulama kısa sürer ve operasyon oldukça zahmetsizdir. Ayrıca bu operasyondan alınan sonuçlar da oldukça etkilidir. Bir diğer popo estetiği yöntemi ise bu silikon uygulamasıdır. Bu operasyonda iyileşme süreci yağ enjeksiyonu yöntemine göre biraz daha uzun ve ağrılıdır.

Popo Estetiği Fiyatları 

Popo estetiği ameliyatları birçok farklı yöntemle yapılır. Bu nedenle ameliyat fiyatları da bu yöntemlere bağlı olarak farklılık gösterir. Kişinin vücut yapısı yaşı ve kilosu ameliyat yöntemini belirleyecek olan en önemli etkendir.

Popo estetiği ameliyatlarında genel anestezi yöntemi uygulanır. Popo estetiği ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler bu konuda deneyimli olan bir cerraha başvurmalıdır. Popo estetiği ameliyatı öncesinde ve sonrasında sigara ve alkol kullanımına ara vermek son derece önemlidir.

Ayrıca ameliyat sonrasında bir süreliğine ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır. Hekimin reçete etmiş olduğu ilaçlar disiplinli bir şekilde kullanılmalı ve bol bol istirahat etmek gereklidir.

Aynı zamanda; popo estetiği ameliyatı süresi uygulanacak olan yönteme bağlı olarak 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişkenlik gösterir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.