Büyükada Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Temiz mi?

Büyükada Denizi Nasıl? Büyükada Denizi Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Büyükada Denizi Dalgalı mı? Büyükada Denizi Derin mi? Sığ mı? Büyükada Denizi Temiz mi? Büyükada Denizi Taş mı Kum mu?

İstanbul’a yakın gezilecek görülecek yeri bol havası temiz ve vapur ile 1 saatte harika bir adaya giderek tertemiz bir deniz güzel plajların tadını çıkarabilirsiniz. Büyükada özellikle yaz aylarında nüfusunu neredeyse 20 katına katlamakta. Özellikle İstanbul , İzmir , Bursa gibi illerden çok fazla turist gelmektedir. Hele ki yaz aylarında İstanbul’a gezmek için gelen turistlerinde en çok tercih ettiği bölgeler arasında. Hatta bazen plajlarda arap turistlerden yer bulmak bile imkansız olabiliyor.

Büyükada ‘da yazlığı olanlar zaten mayıs ayının ortalarında yazlıklarına geçiyor. Büyükada da tatil düşünüyorsanız özellikle hafta içi plan yapmaya özen gösterin. Hafta içi plajlar hem çok sakin hemde daha uygun fiyatlı. Adanın bir çok bölgesine teknelerle ulaşılabilen koylar ve plajlar bulunmakta bu plajlara belli bir ücret karşılığında girebiliyorsunuz. Ortalama plajlara giriş ücretleri ise 2020 yılında 40 TL ile 70 TL arasında değişmektedir.

Büyükada Denizi Nasıl?

Büyükada denizi aslında daha önce hiç Büyükada da denize girmeyenler için bir çok soru işareti ile dolu. Sizler için Büyükada da denize girecekseniz tüm ayrıntıları derledik. Büyükada denizi öncelikle İstanbul’a yakın olsa da son derece temiz. Bir çok sahilinde tertemiz pırıl pırıl bir suda yüzebilirsiniz.

Büyükada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Büyükada denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Büyükada da sahiller genellikle kum sahillerden oluşmakta. Nadir olsa da hafif taşlık bölümler bulunmakta fakat ayağa batacak yada deniz terliğine ihtiyaç duyulacak kadar deniz. Yani çıplak ayakla rahatlıkla denize girebilirsiniz.  Büyükada denizinin suyu hafif tuzludur. Göz yakmaz ve rahatlıkla denizin içinde gözünüzü açabilirsiniz. Denizin suyu genellikle sıcaktır. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında deniz sıcakları yüzmek için son derece uygundur. Büyükada denizi fazla dalgalı olmaz.

Fakat bir ada olduğu için pek durgun sayılmaz. Fakat ağustos ayında son derece durgundur. Büyükadanın denizi sığ değildir. Sonuçta bir ada olduğu için deniz bazı bölgelerde çok hızlı bir şekilde yükselebilmektedir. Çocuklu aileler için çok uygun değildir.

Yaz aylarında deniz yukarıdaki gibi son derece temizdir. Özellikle öğleden önce büyükada da deniz harikadır. Büyükada’nın bir çok bölgesinde deniz kıyıları bu şekildedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.