Byetta Fiyatı 2024 , Byetta 5 Mg Zayıflama İğnesi Nedir? Türkiye Satışı ve Yorumları

Byetta 5 Mg İlacı Zayıflatır mı?, Byetta 5 Mg Kullanıcı Yorumları, Byetta 5 Mg 2024 Fiyatı, Byetta 5 Mg Prospektüsü, Byetta 5 Mg Saklanması , Byetta 5 Mg Yan Etkileri, Byetta 5 Mg Uygulaması, Byetta 5 Mg Nasıl Kullanılır?,Byetta 5 Mg Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?, Byetta 5 Mg Ne İçin Kullanılır?, Byetta 5 Mg Nedir? , Zayıflama İğnesi Byetta Kullanımı ve Tüm Sorularınızın Cevabı Uzman Doktorlardan Danışılarak Oluşturulmuş Haberimizde…

Byetta 5 mg

Byetta 5 mg diğer zayıflama iğneleri gibi Tip-2 Diyabet hastalığında kullanılan kan şekeri kontrolünü sağlamaya yarayan son derece bilindik ve tercih edilen bir ilaçtır. Fakat son dönemlerde verdiği tokluk hissi nedeniyle kilo verme sıkıntısı yaşayanlarında çok fazla tercihi haline gelmiştir. Öyle ki neredeyse eczanelerde bulunamıyor. Diğer zayıflama iğneleri gibi bu iğnede kalem formundadır. Zayıflamayı düşünüyorsanız ve Mide ameliyatından korkuyorsanız ve diyet yapıp sonuç alamıyorsanız Tip-2 diyabet iğnelerini doktorunuzdan da bilgi alarak kullanmayı deneyebilirsiniz.  Piyasada bulunan diğer zayıflama iğneleri ise Saxenda Zayıflama İğnesi, Ozempic Zayıflama İğnesi, Victoza Zayıflama İğnesi gibi çeşitleri bulunmakta.

AstraZeneca firmasının ürettiği son derece güvenilir ve Tip-2 diyabet için çok tercih edilen ilaçların başında gelmektedir.

Türk Kullanıcılar tarafından Byetta 5 mg ilaç konusunda en çok arananlar ise;  Byetta 5 mg nedir ,Byetta 5 mg Türkiye 2024 satış fiyatı, Byetta 5 mg kilo verdiren mucize iğne, Byetta 5 mg türkiye’de nerede bulabilirim,Byetta 5 mg türkiye ,yeni zayıflatan iğne , Saxenda vs Byetta vs Victoza  karşılaştırma, Byetta 5 mg yorumları ,Byetta 5 mg ile zayiflama gibi aramalar. Sizlere Ozempic ile ilgili tüm bilgileri Türkiye ve Yurtdışı kaynakları ayrıcada bir çok doktordan bilgi alarak sizler için derledik.

Byetta 5 mg Nedir?

Byetta ilacının etken maddesi eksenatid maddesi içermektedir. Ayrıca yardımcı maddeler olarak glasiyel asetik asit, sodyum asetat trihidrat ,Metakrezol, mannitol (E421), ve enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Byetta cam bir kalem kartuş içine doldurulmuş şeffaf bir sıvıdır. Bir kalem 30 günlük yetecek şekildedir. Günde iki kez enjeksiyon yapılacak şekilde 1 kalemlik ambalajlarda bulunur. İlacın en önemli işlevi yetişkinlerde kan şekerini kontrol etmek ve belli bir düzeyde tutmaktır. Ayrıca kullandığınız insülinler veya sülfonilüre grubuna dahil ilaçlarlada birlikte kullanılabilir.  ilacı kullanmak tek başına yeterli değildir. Ayrıca Beslenme ve egzersiz kesinlikle yapılmalıdır.

Byetta Kullanıcı Yorumları

Byetta ilacını özellikle zayıflamak için kullanan bir çok kişi bulunmakta. Bu kişilerinin yorumlarını incelediğimizde yüksek kilolularda çok iyi sonuçlar alındığı bilinmekte. 100 kilo üstü bu ilacı kullanan kişilerin neredeyse hepsi ayda ortalama 5 ile 12 kilo arasında kilo verdiklerini belirtiyorlar. İlacın iştahı yok etme gibi harika bir özelliği mevcut. Ayrıca tatlı krizlerinin de son bulmasını sağlıyor. Genel olarak  Byetta 5 mg kullanıcı yorumlarını incelediğimizde son derece başarılı ve işe yarayan bir ilaç olduğu görünüyor. Fakat ilaç kullanımı ile birlikte boğazı tutmak egzersiz ve sağlıklı besinler almakta sizi istediğiniz kiloya inmenizi sağlayacaktır.

Byetta 5 mg kullanıcıları özellikle kilolarını kontrol altına aldıklarını ve düzenli bir şekilde kilo verebildiklerini belirtmekte.

Byetta 5 mg Diğer İlaçlarla Kullanımı

  • Öncelikle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız bunu kesinlikle doktorunuza danışmanız gerekiyor.
  • Mideden hızlı geçmesi gereken ilaçlar alıyorsanız bunuda kesinlikle doktorunuza sormanız gerekiyor ve buna göre Byetta 5 mg ilacını kullanmanız gerekecektir.
  • Antibiyotikler ile birlikte alınmasında sakınca yoktur.
  • Fakat en az arasında 1 saat olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Liraglutid içeren ilaçlarla birlikte alınmaması tavsiye edilmektedir.

Byetta Nasıl Kullanılır?

Byetta 5 mg doktorunuzun ve hemşirenizin size gösterdiği şekilde kullanmaya dikkat ediniz. Kullanım konusunda emin değilseniz yada zayıflamak amaçlı temin ettiyseniz kesinlikle bir hemşireye veya eczacıdan bilgi almaya özen gösteriniz. Doktor önermediği sürece size belirtilen dozu kullanınız. Byetta 5 mg formunda günde 2 kez ortalama aynı saatlerde uygulayabilirsiniz. Duruma göre Byetta 10 mg’lık formu ile kullanımın dozunu kan şekeri düzeyinize göre değiştirebilirsiniz. Zayıflamak için kullananlarda özellikle 5 mg olan formu tavsiye edilmektedir. Uygulamalar arasında en az 6 saat olmasına dikkat edilmelidir.

Byetta 5 mg kullanımı yemekten en az 1 saat önce uygulanmalıdır.

Byetta İğnesi Kullanımı

Byetta ilacı aksi belirtilmediği sürece günde 2 doz yapılmalıdır. Dozun sıklığına doktorunuz karar vermelidir. Kilo vermek için kullanıyorsanız Başlangıç dozu 5 mg ‘dır. Byetta ilacı deri altına enjekte edilir. Bu iğneyi Kesinlikle kas bölgelerine enjekte edilmemesi gerekir. En uygun enjeksiyon bölgeler karın bölgesi kolunuzun üst kısmı ve bacaklarınızın üst ön tarafına enjekte edebilirsiniz. Enjeksiyon için herhangi bir saat yoktur. Günün herhangi bir saati yapabilirsiniz.

eğer insülin ilacıda kullanıyorsanız iki ayrı enjeksiyon yapmanız gerekecektir. Her enjeksiyon için bir iğne kullanılır. Bu iğneler kullandıktan sonra atılmalıdır. 75 yaş üzeri hastalar kullanmadan önce doktora danışmalı ve gerekli testleri yaptırmalıdır.

Byetta İğnesi Kullanımı Bırakınca Ne Olur?

Byetta iğnesini kullanımı bıraktığınızda kan şeker dengenizde oynamalar olabilmektedir. Bu nedenle iğnenin kullanımını bırakmadan önce gerekli kan şekeri testlerini yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Kan şekerinizde oynamalar size kilo olarak geri dönebilir. Ayrıca baş dönmesi mide bulantısı gibi etkileri olabilmektedir.

Byetta Yan Etkileri

Her ilaç gibi Byetta ilacınında yan etkileri bulunmaktadır. En büyük etkisi kan şekeri düzeyinde oynama yapabilmesidir. Ayrıca iştahta azalma ve Kilo kaybı da yan etkileridir. Zaten bir çok kişide bu yüzden bu ilacı kullanmaktadır.

Yaygın görünen Yan etkileri : Kusma ishal ,Mide bulantısı(En sık görünen yan etki), Hazımsızlık, Kilo Kaybı, İştahta azalma
Yaygın olmayan Yan etkiler: Böbrek fonksiyonlarında bozulma, Uyku hali, Saç dökülmesi, Kızarıklıklar,
Nadir Görünen Yan Etkiler: Bağırsak Tıkanıklığı

Byetta Saklanması ve Muhafaza

Byetta ilacını Çocukların uzanamayacağı yerlerde saklamaya özen gösteriniz. Açmadan önce buzdolabında saklayabilirsiniz. İlacı kullanmaya başladıktan sonra 30 derecenin altında oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Kesinlikle dondurucu kısmında ilacı saklamayınız. Kalemin içindeki çözelti berrak bir durumda değilse kesilikle kullanmayınız. Çözelti renksiz olmalıdır. Herhangi bir renk durumu görürseniz kesinlikle ilacı kullanmayınız. Kullanmadığınız durumlarda kapağını kapalı tutunuz.

Uzun süre kullanılmazsa içerisinde hava kabarcıkları oluşabilmektedir. Bunlar önemsizdir Kullanabilirsiniz. son kullanma tarihi geçen ürünleri kesinlikle kullanmayınız.

Byetta İle Zayıflanır mı?

Byetta aslında bir diyabet ilacı. Fakat en çok görülen yan etkilerinin başında iştahsızlık tokluk hissi ve kilo kaybı gelmekte. Bu nedenle artık Byetta iğnesi zayıflama iğnesi olarak çok fazla talep görmekte. Tabi ki düzenli spor egzersiz sağlıklı beslenme ile eşlik edilirse Byetta iğnesi sizi çok iyi bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır. Bazı Byetta kullananlar ortalama 5 ile 15 kilo arasında verdiklerini belirtmekte.

Byetta 5 Mg Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?

Byetta eksenatid alerjisi yada bileşenlerine glasiyel asetik asit, sodyum asetat trihidrat ,Metakrezol, mannitol (E421) karşı alerjik bir durumunuz varsa kesinlikle kullanmayınız. Ayrıca çok zayıfsanız ve kullanım esnasında çok fazla kilo verdiyseniz kullanıma ara veriniz ve doktorunuza başvurunuz.

  • Hamileler Kullanmadan önce doktordan bilgi almalıdır.
  • Emzirme durumlarında kullanılmamalıdır.
  • Araç ve Makine Kullanımında dikkat edilmelidir. Kan şeker düzeyinde azalma odaklanma yeteneğini azaltabilir.
  • Diğer ilaçlarla kullanılması konusunda doktora danışmanız gerekmektedir.

Byetta 5 Mg 2024 Fiyatı

Bu ilaç her zaman dile getirdiğimiz gibi aslında bir diyabet Tip 2 ilacı. Fakat fiyatının diğer iğnelere göre uygun olması ve Kilo verdirme konusundaki başarısı nedeniyle çok fazla tercih edilmekte. Piyasada Saxenda iğnesi 2.500 TL civarında iken Byetta Fiyatı 2024 yılında 645 TL ‘den satılmakta. Eczanelerde son dönemde çok nadir bulunuyor. Eczacınız ile görüşerek temin etmesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar
  1. Tevfika Demirel dedi ki:

    Merhaba iğneleri raporu para satılıyor içinde 100 tane 150tlmiş

  2. Tevfika dedi ki:

    Bu ilacın içinde iğne yok mu