Çeşme Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğukmu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Çeşme Denizi Nasıl ? Çeşme Bölgesindeki Boyalık,  Çeşme Çiftlikköy  , Çeşme Dalyan , Çeşme Ilıca , Çeşme Merkez, Fenerburnu , Germiyan ,Ildır Bölgelerinin Denizi Nasıl? Çeşme Denizi Soğuk mu? Çeşme Denizi Derin mi Sığ mı? Çeşme Denizi Temiz mi? Çeşme Denizi Dalgalı mı? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Yaz sezonu açıldığında en çok adından söz ettiren tatil beldelerinin başında Çeşme gelmekte. Özellikle Beach Clubları ile hem ünlülerin hemde tatilde dinlenme yerine eğlenmeyi tercih edenlerin ilk tercihi çeşme.

Eğlencesi bol güneşi bol havası temiz muhteşem bir tatil mekanı. Peki gelelim çeşme ve çevresindeki tatil bölgelerinde deniz nasıl?

Çeşme denizi ne zaman ısınır? Çeşme Denizi temiz mi? ,Çeşme Deniz dalgalı mı durgun mu?, Çeşme Deniz Soğuk mu sıcak mı?,Çeşme Denizde Akıntı Var mı?Çeşme Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu? Çeşme Denizi taşlık mı kumluk mu? Çeşme Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi?

Çeşmede denize girilecek plaj ve bölgeler : Boyalık,  Çeşme Çiftlikköy  , Çeşme Dalyan , Çeşme Ilıca , Çeşme Merkez, Fenerburnu , Germiyan ,Ildır

Çeşme Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Çeşme denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çeşme Merkez Denizi Nasıl?

İncelememize Çeşme Merkez ile başlayalım çeşme merkezin denizi son derece temizdir. Deniz çok nadir dalgalıdır. Denizin yapısı kumluktur. Çok hafif çakıllar olabilmektedir. Çeşme merkezde denizde akıntı yoktur son derece sakin ve dalgasız bir denizi vardır. Çok nadir rüzgarlı havalarda 30 ile 40 cm civarında dalga olabilir. Fakat yüzmeye engel olmaz. Genellikle Haziran ayının 20 sinden sonra rahatlıkla denize girilebilir sıcaklığa ulaşır. Deniz sığdır. Yani neredeyse 40 ile 50 metre arasında denizde ilerleseniz bile belinizi geçmez.

Çeşme Boyalık Denizi Nasıl?

Bu soru aslında çeşme bölgesinde en temiz ve denize en rahat girebileceğiniz bölgelerden biridir. Deniz son derece durgundur. Sığ bir deniz vardır. Akıntı yoktur. Deniz hafif taşlıktır ama bölge bölge kumluktur. Su ortalamanın üstünde sıcaktır.

Çeşme Çiftlikköy Denizi Nasıl?

Çeşme Çiftlikköy Plajı en temiz plajlardan biridir. Suyu tertemizdir.Çok berrak bir denizdir. Denizi diğer bölgelere göre biraz daha soğuktur. Rüzgar her daim vardır ve hafif dalgalıdır. Kıyılarda genellikle biraz yosun olabilmektedir. Pırlanta plajı bölgenin en çok tercih edilen plajıdır. Turkuaz rengi denizi muhteşem bir görüntüsü vardır.Sığ bir denizi vardır. Denizde incecik bir kuma sahiptir. Pırlanta plajı Halk plajıdır ve giriş ücretsizdir.

Çeşme Dalyan Denizi Nasıl?

Çeşme bölgesinde en temiz en berrak suya sahip bölgelerinden biridir. Suyu diğer bölgelere göre biraz daha sıcaktır. Dalga genellikle yoktur. Sahili ve denizi kumluktur. Çok ince kumlardan oluşur.  Halk plajına giriş ücretsizdir. Deniz diğer bölgelerde olduğu gibi sığdır. Dalga çok nadir ve öğleden sonra görülmektedir. Kıyı bölgeleri bazen yosunlu olabilmektedir. Bölgede bir çok beach club bulunmaktadır.

Çeşme Ilıca Denizi Nasıl?

Çeşme denildiğinde ilk akla gelen denize girilecek en güzel bölgelerden biride ılıca bölgesidir. Çeşme ‘de en uzun sahip ılıcada bulunmaktadır. Denizi çok sığdır 100 metre ilerleseniz bile belinize kadar anca gelmektedir. Ayrıca denizi çeşme bölgesine göre son derece sıcaktır. Çevresinde bir çok otel bulunmaktadır. Fakat son derece temiz bir denizi vardır. Denizi ve sahili tamamen kumdur. Genellikle halk plajı tercih edilir. Halk plajına giriş ücretsizdir sadece şezlong ve şemsiye için ücret talep edilir.

Çeşme Fenerburnu Denizi Nasıl?

Çeşmenin en bakir bölgelerinden biridir. Denize girilecek fazla bölgesi olmasa da harika bir denizi bulunmakta. Çok berrak bir suyu vardır. Diğer bölgelere göre daha rüzgarlı ve dalgalıdır. Denizi genellikle kumdur. Suyu soğuk sayılır. Çok fazla konaklama imkanı yoktur . Günübirlik genellikle denize girilebilir.

Çeşme Germiyan Denizi Nasıl?

Çeşmenin çok tatlı huzurlu bir köyüdür. Denize biraz uzak olmasına rağmen genellikle köyün güzelliği nedeniyle yerli turisti çeker. Denize girilecek alanları kısıtlıdır. Denizi rüzgarlı ve soğuktur.

Çeşme Ildır Denizi Nasıl?

Çeşmede genellikle gezip görülecek yer denildiğinde ilk sıraya Ildır köyünü koyabiliriz. Sessiz sakin ve gürültüden uzak bir tatil için kesinlikle tercih edilmelidir. Muhteşem bir gün batımı izlemek istiyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Ildır denizi son derece temiz ve normal denilecek bir soğukluğa sahiptir. Genellikle sahili ve denizi kumdur. Dalga genellikle pek yoktur. Denizi ılıca gibi çok sığdır. Gittiğinizde huzura kavuşacaksınız ve ege denizinin kokusu üzerine sinmiş bir bölgede muhteşem zaman geçireceksiniz.

 

Yorumlar
  1. Hatice dedi ki:

    Şimdi çeşmede olup denize girmek vardı. Herşeye gelirdim ama bu sene gelemicem maalesef. Çok özledim çeşme denizini plajini beach club larini. Eylül’de inşallah çeşme denizindeyim. Tertemiz buzgibi deniz mis.